ΑρχικήbusinessΗνωμένο Βασίλειο: Το πείραμα με την τετραήμερη εργασία έχει θετικά αποτελέσματα

Ηνωμένο Βασίλειο: Το πείραμα με την τετραήμερη εργασία έχει θετικά αποτελέσματα

Η πενθήμερη εργασία μέσα στην εβδομάδα αποτελεί το βασικό πρότυπο εργασίας στις περισσότερες χώρες, αλλά ένα τεράστιο πείραμα που δοκιμάζει την τετραήμερη εργασία στο Ηνωμένο Βασίλειο φέρνει μερικά απίστευτα υποσχόμενα αποτελέσματα. Το πείραμα ξεκίνησε πριν από τρεις μήνες.

Τον Ιούνιο, περισσότεροι από 3.300 εργαζόμενοι σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο άρχισαν να συμμετέχουν σε ένα πείραμα, συνολικής διάρκειας έξι μηνών, για να δοκιμάσουν την αποτελεσματικότητα της τετραήμερης εργασίας μέσα στην εβδομάδα. Το πείραμα οργανώθηκε από τη μη κερδοσκοπική οργάνωση 4 Day Global. Το πιλοτικό πρόγραμμα έχει φτάσει στα μισά και η 4 Day Global αποφάσισε να ανακοινώσει τα θετικά αποτελέσματα που έχει δει έως τώρα. Πιο συγκεκριμένα, το 88% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι η τετραήμερη εργασία λειτουργεί καλά για την επιχείρησή τους.

Δείτε επίσης: 5 red flags σε αγγελίες εργασίας στον τομέα τεχνολογίας

Οι οργανισμοί στο Ηνωμένο Βασίλειο συνεισφέρουν δεδομένα και γνώσεις σε πραγματικό χρόνο που αξίζουν το βάρος τους σε χρυσό. Ουσιαστικά, θέτουν τα θεμέλια για το μέλλον της εργασίας κάνοντας πράξη την τετραήμερη εργασία μέσα στην εβδομάδα, σε κάθε μέγεθος επιχείρησης και σχεδόν σε κάθε τομέα, και μας λένε ακριβώς τι βρίσκουν καθώς προχωρούν“, δήλωσε ο CEO της 4 Day Week Global, Joe O’Connor.

Το 86% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι είναι πολύ πιθανό να διατηρήσει την τετραήμερη εργασία μετά το πείραμα, ενώ το 46% των ερωτηθέντων ανέφερε κάποια αύξηση στην παραγωγικότητα. Επιπλέον, οι επιχειρήσεις ανέφεραν ότι η μετάβαση από την παραδοσιακή πενθήμερη εργασία ήταν σχετικά ομαλή. Σε μια κλίμακα από το 1 (τεράστια πρόκληση) έως το 5 (εξαιρετικά ομαλή), η έρευνα έδειξε ότι το 98% των ερωτηθέντων αξιολόγησε τη μετάβαση στην τετραήμερη εργασία με 3 ή υψηλότερο βαθμό.

Δείτε επίσης: Η Amazon συνεχίζει την εργασία εξ αποστάσεως και φέτος

Η 4 Day Week Global έχει πει ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο πιλοτικό πρόγραμμα του είδους του, όπου, εφόσον οι εργαζόμενοι διατηρούν το 100% της παραγωγικότητάς τους, θα διατηρούν επίσης το 100% του μισθού τους ενώ εργάζονται στο 80% της παραδοσιακής εβδομάδας εργασίας.

τετραήμερη εργασία Ηνωμένο Βασίλειο

Όπως είπαμε και πιο πάνω, επιχειρήσεις από διαφορετικούς τομείς και με διαφορετικό μέγεθος συμμετέχουν σε αυτό το πείραμα: από καταστήματα fish and chips έως εταιρείες τεχνολογίας. Ενώ η μετάβαση στην τετραήμερη εργασία είναι σίγουρα δελεαστική, ο O’Connor αναγνωρίζει ότι δεν είναι μια ενιαία προσέγγιση για μια εργατική επανάσταση.

Μαθαίνουμε ότι για πολλούς είναι μια αρκετά ομαλή μετάβαση και για κάποιους υπάρχουν κάποια κατανοητά εμπόδια“, είπε ο O’Connor.

Δείτε επίσης: Υπάλληλοι της Apple απαντούν στην εντολή για δια ζώσης εργασία

Η 4 Day Week Global ανέφερε επίσης μαρτυρίες από υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών που συμμετέχουν στο πείραμα με την τετραήμερη εργασία. Η CEO της Trio Media, Claire Daniels, δήλωσε: “Η παραγωγικότητα παρέμεινε υψηλή, με αύξηση της ευεξίας για την ομάδα, και με την επιχείρησή μας να έχει 44% καλύτερη οικονομική απόδοση“. Η Sharon Platts, Chief People Officer στην Outcomes First Group, δήλωσε: “Ενώ είναι ακόμη νωρίς, πιστεύουμε ότι θα το συνεχίσουμε και μετά το πείραμα αφού ο αντίκτυπος στην ευημερία των συναδέλφων είναι απτός“.

Η τετραήμερη εργασία είναι μια δελεαστική ιδέα για την εργατική τάξη και μια ιδέα που φαίνεται να είναι ολοένα και πιο κοντά καθώς πιλοτικά προγράμματα όπως αυτό συγκεντρώνουν σημαντικά δεδομένα. Η Microsoft δοκίμασε επίσης την τετραήμερη εργασία στην Ιαπωνία και είδε υψηλότερα ποσοστά πωλήσεων και υψηλότερα επίπεδα ευτυχίας στους εργαζόμενους.

Πηγή: gizmodo.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS