ΑρχικήinetMicrosoft Edge: Νέα χαρακτηριστικά που θα αυξήσουν την παραγωγικότητά σας

Microsoft Edge: Νέα χαρακτηριστικά που θα αυξήσουν την παραγωγικότητά σας

Microsoft Edge

Ο Chromium-based Microsoft Edge browser έρχεται με μερικά νέα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά, που υπόσχονται να αυξήσουν την παραγωγικότητα των χρηστών.

Η Microsoft δήλωσε πρόσφατα ότι εργάζεται πάνω σε δύο χαρακτηριστικά, που ονομάζονται Vertical tabs (Κάθετες καρτέλες) και Smart copy (Έξυπνη Αντιγραφή).

Η Microsoft ισχυρίζεται ότι οι νέες δυνατότητες θα βελτιώσουν την παραγωγικότητα. Ας δούμε πιο αναλυτικά τα δύο νέα χαρακτηριστικά του Chromium-based Microsoft Edge.

Vertical tabs

Το πρώτο χαρακτηριστικό είναι τα Vertical tabs. Οι καρτέλες θα μεταφερθούν από τη γραμμή καρτελών στο αριστερό μέρος της σελίδας και θα εμφανίζονται σε κάθετη διάταξη. Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές γραμμές καρτελών, η γραμμή κάθετων καρτελών επιτρέπει το λεγόμενο «drag and drop», το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να οργανώνουν εύκολα τις ενεργές καρτέλες τους.

Αυτή η λειτουργία είναι ιδανική για τους χρήστες που ανοίγουν δεκάδες καρτέλες. Όταν ανοίγετε πολλές καρτέλες, υπάρχει λιγότερος χώρος για να δείτε τα ονόματά τους. Αυτό μπορεί να σας μπερδέψει, να σας κάνει να ψάχνετε για αρκετή ώρα την καρτέλα που θέλετε ή ακόμα και να κλείσετε κατά λάθος μια καρτέλα.

παραγωγικότητα χαρακτηριστικά

“Βρίσκω τον εαυτό μου να χάνεται ή να κλείνει κατά λάθος μια καρτέλα. Εξαιρετικά ενοχλητικό, καθώς αυτή είναι συνήθως η σελίδα που χρειάζομαι”, δήλωσε η Liat Ben-Zur, Corporate VP της Microsoft.

Με τις κάθετες καρτέλες, μπορείτε να βρείτε και να διαχειριστείτε πολλές καρτέλες ταυτόχρονα, καθώς μπορείτε να μετακινηθείτε στη λίστα και να βλέπετε ολόκληρα τα ονόματα των καρτελών, χωρίς να μπερδεύεστε.

Σύμφωνα με τη Liat Ben-Zur, οι κάθετες καρτέλες θα κυκλοφορήσουν αρχικά στα Insider channels (Canary, Dev και Beta), τους επόμενους μήνες.

Η stable έκδοση του Microsoft Edge θα λάβει αυτό το χαρακτηριστικό αργότερα μέσα στο έτος. Εάν δεν μπορείτε να περιμένετε, μπορείτε να δοκιμάσετε την Chromium επέκταση που ονομάζεται “Vertical tabs, η οποία προσφέρει παρόμοιες δυνατότητες.

Μπορείτε να εγκαταστήσετε αυτήν την επέκταση τόσο στο Google Chrome όσο και στο Microsoft Edge. Εάν θέλετε να εγκαταστήσετε Chrome επέκταση στο Edge, ανοίξτε τις ρυθμίσεις και ενεργοποιήστε την επιλογή που επιτρέπει την εγκατάσταση πρόσθετων από τρίτους. Στη συνέχεια, μπορείτε να εγκαταστήστε την επέκταση από το Chrome Web Store.

Smart Copy Feature

Το Edge αποκτά ένα άλλο χαρακτηριστικό που ονομάζεται “Smart copy”. Πρόκειται για ένα αρκετά χρήσιμο χαρακτηριστικό, ειδικά για τους χρήστες που δυσκολεύονται κατά τη διαδικασία αντιγραφής και επικόλλησης web περιεχόμενου (π.χ. πίνακες σε έγγραφα και emails).

Η Microsoft λέει ότι η λειτουργία αυτή θα διασφαλίσει ότι το μέρος του κειμένου που γίνεται επικόλληση, διατηρεί το format του. Για παράδειγμα, αν αντιγράψετε έναν πίνακα από ένα website και τον επικολλήσετε στο email σας με το Smart copy χαρακτηριστικό, ο πίνακας θα διατηρήσει το αρχικό του format.

Αυτή η λειτουργία θα κυκλοφορήσει για τους testers μέσα στους επόμενους μήνες.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS