ΑρχικήinetFCC: Από το 2021 οι χρήστες θα ελέγχουν την αυθεντικότητα των κλήσεων

FCC: Από το 2021 οι χρήστες θα ελέγχουν την αυθεντικότητα των κλήσεων

Η FCC (Federal Communications Community) ανακοίνωσε σήμερα ότι όλοι οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας καθώς και οι κάτοχοι κινητών θα πρέπει να υιοθετήσουν το πρωτόκολλο STIR / SHAKEN, μία πολιτική που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από τις 30 Ιουνίου του 2021. Η κανονιστική απαίτηση έχει σχεδιαστεί για την καταπολέμηση των λεγόμενων robocalls, δηλαδή των αυτόματων ηχογραφημένων μηνυμάτων – τηλεφωνητών, ειδικά εκείνων που προσπαθούν να κρύψουν τους αριθμούς τηλεφώνου τους, καθιστώντας δυνατό στους χρήστες να ελέγχουν την αυθεντικότητα των κλήσεων.

Ο κυβερνητικός οργανισμός αναφέρει ότι η εκτεταμένη υιοθέτηση του STIR / SHAKEN θα μειώσει την αποτελεσματικότητα της παράνομης πλαστογράφησης (spoofing), θα βοηθά τους φορείς επιβολής του νόμου να εντοπίζουν τυχόν κακόβουλους δράστες και, κυρίως, θα επιτρέπει στους κατόχους κινητών, να ελέγχουν την αυθεντικότητα των κλήσεων και να εντοπίζουν τους ανεπιθύμητους χρήστες πριν καν τους τηλεφωνήσουν. Η FCC εκτιμά ότι τα προγράμματα “ύπουλων” κλήσεων κοστίζουν στους Αμερικανούς περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο. Ο πρόεδρος της FCC, Ajit Pai, άρχισε να πιέζει τους κατόχους κινητών τηλεφώνων να υιοθετήσουν το εν λόγω πρωτόκολλο το 2018, ενώ το Κογκρέσο “πέρασε” επίσης αυτή την τεχνολογία πέρυσι με το TRACED Act.

Ενώ η κανονιστική απαίτηση για την υιοθέτηση του STIR / SHAKEN αποτελεί ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, δεν θα δώσει άμεση λύση στο θέμα των robocalls, δεδομένου ότι δεν αρκεί μόνο να εφαρμόσουν το πρωτόκολλο οι κάτοχοι κινητών τηλεφώνων, αλλά θα πρέπει επίσης να ελέγξουν αν η εφαρμογή τους συνεργάζεται με άλλα δίκτυα. Με άλλα λόγια, δεν είναι κάτι που μπορεί απλά να ενεργοποιήσει ένας πάροχος ασύρματων υπηρεσιών. Επιπλέον, οι κάτοχοι κινητών τηλεφώνων χρειάζονται και μια συσκευή που θα εμφανίζει την ειδοποίηση “Caller Verified” όταν τους καλεί κάποιος. Ενώ η πλειοψηφία των σύγχρονων smartphones υποστηρίζει τη λειτουργία του caller ID, και άλλα κινητά τηλέφωνα θα πρέπει να λάβουν τα απαραίτητα patches ώστε να μπορούν να υποστηρίξουν μία τέτοια λειτουργία.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS