ΑρχικήinetLinux Mint 20 "Ulyana": Έρχεται χωρίς διανομές 32bit

Linux Mint 20 “Ulyana”: Έρχεται χωρίς διανομές 32bit

Linux Mint 20 "Ulyana": Έρχεται χωρίς διανομές των 32bit

Tην περασμένη εβδομάδα, κυκλοφόρησε ή νέα διανομή Linux Mint Debian Edition 4 (LMDE 4). Όπως καταλαβαίνουμε από το όνομα, αυτή η διανομή βασίζετε στο Debian. Ωστόσο, η επόμενη διανομή που θα κυκλοφορήσει σε μερικούς μήνες, ονομάζεται Linux Mint 20 “Ulyana” και θα βασιστεί στην ερχόμενο Ubuntu 20.04.

Παραδόξως, το Linux Mint αποφάσισε να αποκαλύψει στο blog του, ότι πλέον σταματάει την ανάπτυξη και τη δημιουργία διανομών με αρχιτεκτονική 32 bit. Αυτό σημαίνει ότι όταν κυκλοφορήσει το Linux Mint 20 θα είναι διαθέσιμο μόνο σε 64 bit και θα έχει τρεις εκδόσεις: Cinnamon, MATE και Xfce.

Σε περίπτωση που δεν έχετε παρατηρήσει, το όνομα “Ulyana” ακολουθεί την παράδοση του Linux Mint, οπού το κάθε όνομα είναι θηλυκό και αρχίζει από το επόμενο γράμμα του αλφάβητου. Έτσι, το προηγούμενο Linux Mint 19.3 είχε ονομαστεί “Tricia”, για αυτό και η νέα διανομή ονομάζεται “Ulyana”.

Linux Mint 20 "Ulyana": Έρχεται χωρίς διανομές των 32bit

Συζητώντας τις νέες αλλαγές, το Linux Mint ανέφερε ότι υπάρχουν νέα χρώματα στο προεπιλεγμένο Mint-Y θέμα, δηλαδή το Pink και το Aqua.

Επιπλέον, η απόδοση του διαχειριστή αρχείων Nemo επίσης έχει βελτιωθεί αρκετά, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η ταχύτητα μεταφοράς των αρχείων. Άλλο χαρακτηριστικό της νέας έκδοσης, είναι η ολοκλήρωση του Warpinator και η αρχή της κρυπτογράφησης των αρχείων.

Τέλος, πρέπει να αναφέρουμε ότι η υποστήριξη του LDME 3 θα σταματήσει στις αρχές Ιουλίου του 2020. Από τότε, το Linux Mint θα διακόψει τις ενημερώσεις ασφαλείας και τις διορθώσεις σφαλμάτων για το LMDE 3. Επομένως, εάν χρησιμοποιείτε το Linux Mint Debian Edition 3, καλό θα ήταν μέχρι τότε να έχετε ενημερώσει το σύστημα σας σε νεότερη έκδοση.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS