ΑρχικήUpdatesΤο Linux Mint 20.3 θα λαμβάνει security updates μέχρι το 2025

Το Linux Mint 20.3 θα λαμβάνει security updates μέχρι το 2025

Το Linux Mint κυκλοφόρησε την έκδοση 20.3, με την κωδική ονομασία «Una», ως έκδοση μακροπρόθεσμης υποστήριξης που θα λαμβάνει ενημερώσεις ασφαλείας μέχρι το 2025.

Linux Mint

Δείτε επίσης: AvosLocker ransomware: Linux έκδοση στοχεύει VMware ESXi servers

Οι εκδόσεις μακροπρόθεσμης υποστήριξης είναι για όσους προτιμούν τη σταθερότητα έναντι του λογισμικού αιχμής και των πειραματικών χαρακτηριστικών, επομένως το Linux Mint 20.3 είναι ιδανικό για όσους θέλουν να διατηρήσουν το ίδιο σύστημα χωρίς σημαντικές αλλαγές για χρόνια.

Το Mint είναι μια από τις πιο δημοφιλείς και ευρέως χρησιμοποιούμενες διανομές Linux που είναι διαθέσιμες σήμερα, χρησιμοποιώντας ένα base Ubuntu μαζί με ένα περιβάλλον desktop που ονομάζεται «Cinnamon» που θα είναι πιο οικείο στους χρήστες των Windows.

Ο λόγος για τον οποίο το Mint είναι τόσο δημοφιλές έχει να κάνει κυρίως με την πλήρη εμπειρία out-of-the-box που προσφέρει, που συνοδεύεται από κωδικοποιητές αποκλειστικής μορφής, GPU drivers κλειστού κώδικα και μια ποικιλία χρήσιμων εφαρμογών πολυμέσων προεγκατεστημένη.

Αυτές οι δυνατότητες επιτρέπουν στους χρήστες να αρχίσουν να χρησιμοποιούν τη διανομή Linux χωρίς να εγκαταστήσουν πάρα πολλά άλλα πακέτα.

Δείτε επίσης: Πώς να εγκαταστήσετε το Microsoft Edge στο Linux;

Νέο σε αυτήν την έκδοση

Τα κυριότερα σημεία στο Linux Mint 20.3 είναι τα ακόλουθα:

  • Το dark mode είναι πλέον πανταχού παρών σε εφαρμογές και στοιχεία DE, δίνοντας μια πιο συνεκτική εμπειρία χρήστη.
  • Το πρόγραμμα αναπαραγωγής Hypnotix IPTV έλαβε αναβάθμιση UI και μια νέα λειτουργία αναζήτησης.
  • Παρουσιάστηκε ένα νέο Document Manager που ονομάζεται «Thingy», που περιλαμβάνει το ιστορικό προόδου ανάγνωσης.
  • Η εφαρμογή Sticky Notes διαθέτει πλέον λειτουργία αναζήτησης.
  • Όλα τα θέματα έχουν τροποποιηθεί για εκσυγχρονισμένη εμφάνιση και αίσθηση και βελτιστοποιήθηκαν για dark mode.
  • Το σύστημα εκτύπωσης και σάρωσης αναβαθμίστηκε για να υποστηρίζει πρόσφατα μοντέλα της HP.
  • Το πρόγραμμα ανάγνωσης PDF Xreader διαθέτει πλέον λειτουργία ανάγνωσης manga.
  • Το Cinnamon 5.2 έχει ενσωματώσει το ημερολόγιο και έχει προσθέσει τη λειτουργία διαχείρισης συμβάντων με ευρύτερες δυνατότητες ενοποίησης συγχρονισμού (Evolution, Google Calendar, Mozilla Thunderbird).

Εάν το περιβάλλον desktop Cinnamon δεν είναι του γούστου σας, το Linux Mint 20.3 είναι διαθέσιμο και σε άλλες δύο επιλογές, MATE και XFCE.

Δείτε επίσης: Νέο Linux trojan κρύβεται σε εργασίες cron με μη έγκυρες ημερομηνίες

Το MATE είναι ένα fork του GNOME 2, ενός περιβάλλοντος desktop που διακόπηκε πριν από δέκα χρόνια, επομένως είναι κατάλληλο για όσους προτιμούν μια πιο παλιά εμφάνιση αλλά με υποστήριξη GTK 3.

Το XFCE είναι ένα ελαφρύ και γρήγορο περιβάλλον desktop που ευδοκιμεί εξισορροπώντας τη μοντέρνα εμφάνιση με την απλότητα στη μορφή και τη λειτουργία.

Εάν χρησιμοποιείτε ήδη Linux Mint και αναζητάτε οδηγίες σχετικά με τον τρόπο αναβάθμισης στην πιο πρόσφατη έκδοση, ακολουθήστε τα βήματα στον επίσημο οδηγό του Mint.

Εκτός από ορισμένες ιδιορρυθμίες και σπασίματα που σχετίζονται με θέματα που είναι εύκολο να διορθωθούν, οι περισσότεροι χρήστες που αναβάθμισαν το Σαββατοκύριακο αναφέρουν ότι πήγε καλά.

Για να κάνετε λήψη του πιο πρόσφατου ISO και να εκτελέσετε μια καθαρή εγκατάσταση, που είναι ο προτεινόμενος τρόπος αναβάθμισης, χρησιμοποιήστε ένα από τα mirrors που παρέχονται στην ανακοίνωση της νέας έκδοσης.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS