ΑρχικήbusinessΤι σημαίνουν οι κανονισμοί crypto για τις επιχειρήσεις τεχνολογίας;

Τι σημαίνουν οι κανονισμοί crypto για τις επιχειρήσεις τεχνολογίας;

Πώς επηρεάζονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας και οι startup επιχειρήσεις από τους κανονισμούς των crypto και πως αλλάζει αυτό την αγορά;

Ο κλάδος των ψηφιακών νομισμάτων (crypto) έχει αναπτυχθεί μόνο τον τελευταίο χρόνο. Το Bitcoin, το Ethereum και άλλα ψηφιακά νομίσματα έχουν ενσωματωθεί σε καθημερινές συναλλαγές και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Το πεδίο εφαρμογής αυτής της ενσωμάτωσης δεν έχει γίνει πλήρως αντιληπτό από τον χρηματοοικονομικό και τον τεχνολογικό τομέα. Ως αποτέλεσμα, τόσο οι ρυθμιστικές αρχές όσο και οι νομοθέτες εξακολουθούν να προσπαθούν να κατανοήσουν πώς λειτουργούν τα κρυπτονομίσματα, πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ξέπλυμα χρήματος και χρηματοδότηση της τρομοκρατίας και εάν πρέπει να ταξινομηθούν ως “fiat” ή εικονικά νομίσματα.

Εν αναμονή των μελλοντικών εξελίξεων στο ρυθμιστικό τοπίο σχετικά με τα crypto, πολλές startup επιχειρήσεις έχουν ήδη αρχίσει να αναπτύσσουν επιχειρηματικά μοντέλα που να ενσωματώνουν κανονισμούς crypto. Αλλά αυτοί οι κανονισμοί επηρεάζουν τις νεοφυείς επιχειρήσεις; Και αν ναι, τι είδους ρυθμίσεις μπορούν να επιχειρηθούν πρώτα; Ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς οι κανονισμοί crypto μπορεί να επηρεάσουν τόσο τις νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνολογίας όσο και τις παλαιότερες επιχειρήσεις.

Πολλές νεοσύστατες εταιρείες τεχνολογίας αποκτούν περιουσιακά στοιχεία μεγάλης κλίμακας για να αποκτήσουν πρόσβαση σε διεθνείς πελάτες ή να κλιμακώσουν το επιχειρηματικό τους μοντέλο ώστε να ταιριάζει σε μεγαλύτερα μεγέθη αγοράς. Όταν αποκτάται ένα τέτοιο περιουσιακό στοιχείο, η εσωτερική δυναμική της εταιρείας μπορεί να αλλάξει. Αυτό μπορεί να αναγκάσει τον αγοραστή να επιδιώξει να αποκτήσει τον έλεγχο της εταιρείας. Εάν το ρυθμιστικό τοπίο μετατοπιζόταν υπέρ των πιο περιοριστικών μέτρων, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε διαμάχη μεταξύ του αγοραστή και των ιδιοκτητών.

Τι σημαίνουν οι κανονισμοί crypto για τις επιχειρήσεις τεχνολογίας;
Τι σημαίνουν οι κανονισμοί crypto για τις επιχειρήσεις τεχνολογίας;

Επιπλέον, εάν ο αποκτών δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος στη συμφωνία εξαγοράς, μπορεί να επιδιώξει μια «εσωτερική» εξαγορά, η οποία θα συνιστούσε παραβίαση της συμφωνίας εξαγοράς. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η απόκτηση ελέγχου μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή για την εταιρεία.

Δείτε επίσης: Η Meta αναφέρει μείωση εσόδων τριμήνου για πρώτη φορά

Πολλές νεοσύστατες εταιρείες blockchain και crypto προσπαθούν να επεκτείνουν το επιχειρηματικό τους μοντέλο για να επωφεληθούν από τα πρόσθετα έσοδα που ενδέχεται να προκύψουν. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυξημένη χρήση crypto σε άλλες χώρες.

Επιπλέον, θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση της ζήτησης για συναλλαγές crypto σε πλατφόρμες όπως το Bitcoin Profit και σε επενδυτικά προϊόντα. Εάν η υιοθέτηση των crypto και η χρήση τους ως μέθοδος συναλλαγών ή επένδυσης είναι ευρέως διαδεδομένη, θα μπορούσε να έχει θετικό αντίκτυπο και στα παραδοσιακά χρηματοοικονομικά προϊόντα και υπηρεσίες.

Δεδομένης της ασταθούς φύσης των αγορών crypto και του γεγονότος ότι μπορούν να αλλάξουν γρήγορα και δραματικά, οι ιδρυτές startup εταιρειών μπορεί να βρεθούν σε έναν αγώνα δρόμου ενάντια στο χρόνο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για εταιρείες που δεν έχουν ακόμη αναπτύξει ένα καθιερωμένο μοντέλο εσόδων.

Τι σημαίνουν οι κανονισμοί crypto για τις επιχειρήσεις τεχνολογίας;
Τι σημαίνουν οι κανονισμοί crypto για τις επιχειρήσεις τεχνολογίας;

Εάν μια εξαγορά συμβεί κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου αβεβαιότητας, μπορεί να έχει σημαντική επίδραση στην ικανότητα μιας εταιρείας να αναπτυχθεί. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι εξαγοράζουσες εταιρείες ενδέχεται να είναι λιγότερο ανοιχτές σε επενδύσεις σε νέες νεοφυείς επιχειρήσεις, εάν έχουν την εντύπωση ότι οι αρχικοί ιδιοκτήτες θα διατηρήσουν τον έλεγχο.

Ένα από τα σημαντικότερα εμπόδια που θα αντιμετωπίσουν οι επιχειρηματίες όταν ασχολούνται με crypto είναι το θέμα των φόρων στα κρυπτονομίσματα. Επί του παρόντος, το Internal Revenue Service (IRS) ταξινομεί τα crypto ως ιδιοκτησία. Ως εκ τούτου, δεν υπόκεινται σε υπεραξίες ή φόρους εισοδήματος. Αυτό είναι πιθανό να αλλάξει και το IRS μπορεί να επιδιώξει να συμπεριλάβει κρυπτονομίσματα στον υπάρχοντα κατάλογο ειδικών κατηγοριών περιουσιακών στοιχείων, γεγονός που θα τα καταστήσει να υπόκεινται σε φόρους εισοδήματος. Εάν τα κρυπτονομίσματα αναταξινομηθούν ως ακίνητα, η φορολογική επιβάρυνση των startups θα μειωθεί σημαντικά, αλλά θα παραμείνουν σε υψηλή φορολογία με τον υφιστάμενο συντελεστή.

Δείτε επίσης: Η Google θα επιβραδύνει τις προσλήψεις για το υπόλοιπο αυτού του έτους

Τι σημαίνουν οι κανονισμοί crypto για τις επιχειρήσεις τεχνολογίας;
Τι σημαίνουν οι κανονισμοί crypto για τις επιχειρήσεις τεχνολογίας;

Το αντίκτυπο που μπορεί να έχουν τα ψηφιακά νομίσματα στην παγκόσμια οικονομία είναι σε μεγάλο βαθμό άγνωστο. Το IRS είπε ότι πιθανότατα θα αποφασίσει για την υπάρχουσα φορολογική μεταχείριση των κρυπτονομισμάτων μέχρι το τέλος του έτους. Ωστόσο, διάφοροι παράγοντες θα μπορούσαν να επηρεάσουν αυτήν την απόφαση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το IRS εξέδωσε επίσης οδηγίες για τη μεταχείριση ορισμένων άλλων «εικονικών νομισμάτων», όπως το Ethereum και το Bitcoin. Έτσι, το IRS μπορεί να υιοθετήσει παρόμοια μεταχείριση για τα κρυπτονομίσματα. Εάν το IRS αποφασίσει να επαναταξινομήσει τα ψηφιακά νομίσματα ως ιδιοκτησία, θα μπορούσε να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη του κλάδου.

Η υιοθέτηση των crypto από τον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και την ευρύτερη οικονομία μόλις αρχίζει. Καθώς η βιομηχανία crypto συνεχίζει να αναπτύσσεται, θα έχει αντίκτυπο τόσο στους τομείς των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών όσο και στον τομέα της τεχνολογίας. Όσο πιο γρήγορα οι εταιρείες τεχνολογίας και οι νεοφυείς επιχειρήσεις αρχίσουν να προσαρμόζουν τα επιχειρηματικά τους μοντέλα για να επωφεληθούν από αυτήν την ανάπτυξη, τόσο το καλύτερο. Η υιοθέτηση crypto από τον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και την ευρύτερη οικονομία μόλις αρχίζει.

Πηγή: androidheadlines.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS