ΑρχικήbusinessΗ Meta αναφέρει μείωση εσόδων τριμήνου για πρώτη φορά

Η Meta αναφέρει μείωση εσόδων τριμήνου για πρώτη φορά

Η Meta, η μητρική εταιρεία του Facebook και του Instagram, ανακοίνωσε για πρώτη φορά μείωση εσόδων τριμήνου, η οποία φαίνεται να σχετίζεται με τη μείωση των δαπανών για διαφημίσεις καθώς και με τον ανταγωνισμό από τον αντίπαλο, TikTok.

Meta μείωση εσόδων

Τα αποτελέσματα ακολουθούν μια ευρύτερη πτώση στην αγορά ψηφιακής διαφήμισης που ταλαιπωρεί και τους ανταγωνιστές της Meta όπως τη Google, το Twitter (το οποίο επίσης σημείωσε μείωση εσόδων) και την Snap. Η μητρική εταιρεία της Google, Alphabet, ανέφερε την Τρίτη τη χαμηλότερη τριμηνιαία ανάπτυξή της εδώ και δύο χρόνια.

Δείτε επίσης: Meta: Η τιμή του Quest 2 VR headset αυξάνεται κατά $ 100

Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Mark Zuckerberg, δήλωσε ότι η εταιρεία επιβραδύνει τον ρυθμό των επενδύσεών της και σχεδιάζει να “μειώσει σταθερά” τις προσλήψεις νέων εργαζομένων.

Αυτή είναι μια περίοδος που απαιτεί περισσότερη ένταση“, είπε σε τηλεδιάσκεψη με αναλυτές. “Αναμένετε από εμάς να κάνουμε περισσότερα με λιγότερους πόρους“.

Πέρα από την οικονομική ύφεση, η Meta αντιμετωπίζει και κάποιες άλλες προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της επικείμενης αποχώρησης της Chief Office Operator, Sheryl Sandberg.

Ο ανταγωνισμός από το TikTok, η μείωση των δαπανών για διαφημίσεις, οι αλλαγές απορρήτου της Apple, οι “ερωτήσεις σχετικά με την ηγεσία της Meta” και την αποχώρηση της Sandberg και το αρνητικό συναίσθημα για την εταιρεία συνολικά, συνέβαλαν στην πτώση, σύμφωνα με τον Raj Shah, της εταιρείας ψηφιακών συμβούλων Publicis Sapient.

Η Meta αναφέρει μείωση εσόδων τριμήνου για πρώτη φορά

Η Meta σημείωσε κέρδη 6,69 δισεκατομμυρίων δολαρίων (ή 2,46 δολάρια ανά μετοχή), την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου. Αυτό σημαίνει ότι υπήρξε σημαντική μείωση σε σχέση με την ίδια περίοδο, πριν από ένα χρόνο.

Δείτε επίσης: Google Calendar: Η δυνατότητα κοινής χρήσης τοποθεσίας εργασίας εμφανίζεται από προεπιλογή

Τα έσοδα ήταν 28,82 δισεκατομμύρια δολάρια, μειωμένα κατά 1% σε σχέση με πέρυσι.

Οι αναλυτές, κατά μέσο όρο, ανέμεναν κέρδη 2,54 δολαρίων ανά μετοχή με έσοδα 28,91 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με δημοσκόπηση της FactSet.

Η μείωση των τριμηνιαίων εσόδων από έτος σε έτος υποδηλώνει πόσο γρήγορα επιδεινώθηκε η επιχείρηση της Meta“, δήλωσε η αναλύτρια του Insider Intelligence, Debra Aho Williamson, σε ένα email. “Πριν από αυτά τα αποτελέσματα, είχαμε προβλέψει ότι τα παγκόσμια έσοδα από διαφημίσεις της Meta θα αυξάνονταν κατά 12,4% φέτος, σε σχεδόν 130 δισεκατομμύρια δολάρια. Τώρα, είναι απίθανο να φτάσει σε αυτό το νούμερο“. Ωστόσο, είπε ότι και οι ανταγωνιστές της Meta αντιμετωπίζουν επίσης αντίστοιχα θέματα και πτώσεις εσόδων.

Εκτός όμως από την αποτυχία του δεύτερου τριμήνου, η Meta εξέδωσε μια απογοητευτική πρόβλεψη για το τρίτο τρίμηνο, επικαλούμενη τη “συνέχιση του αδύναμου περιβάλλοντος ζήτησης διαφημίσεων που βιώσαμε κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, το οποίο πιστεύουμε ότι οφείλεται σε ευρύτερη μακροοικονομική αβεβαιότητα“.

Δείτε επίσης: Η δυνατότητα Apple Pay Later εγείρει αντιμονοπωλιακές ανησυχίες

Η Meta αναφέρει μείωση εσόδων τριμήνου για πρώτη φορά

Η Meta βρίσκεται στη μέση ενός εταιρικού μετασχηματισμού που θα χρειαστεί χρόνια για να ολοκληρωθεί. Ο Mark Zuckerberg έχει δηλώσει ότι θέλει να εξελιχθεί η εταιρεία του και από πάροχος πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης να γίνει κυρίαρχη δύναμη σε ένα εκκολαπτόμενο κατασκεύασμα εικονικής πραγματικότητας που αποκαλεί “metaverse“. Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που η Facebook μετονομάστηκε σε Meta. Ο Mark Zuckerberg είχε περιγράψει το metaverse ως ένα καθηλωτικό εικονικό περιβάλλον, ένα μέρος όπου οι άνθρωποι μπορούν ουσιαστικά να “μπουν” αντί να κοιτούν απλώς μια οθόνη.

Πηγή: globalnews.ca

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS