ΑρχικήsecurityAmazon: Προειδοποιεί όλους τους πελάτες της ενόψει των γιορτών

Amazon: Προειδοποιεί όλους τους πελάτες της ενόψει των γιορτών

Καθώς πλησιάζουμε με γοργούς ρυθμούς σε μια από τις πιο δημοφιλείς εποχές για ηλεκτρονικές αγορές, η Amazon προτρέπει όλους τους χρήστες της να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Δείτε επίσης: Η Amazon θα παρουσιάζει τα προϊόντα της σε ένα scrollable feed

Amazon

Καθώς τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών, οι άνθρωποι αγοράζουν όλο και περισσότερα δώρα για τις γιορτές. Με τη μαζική αύξηση των ηλεκτρονικών αγορών κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου, οι κυβερνοεγκληματίες επωφελούνται στοχεύοντας δημοφιλείς ιστότοπους όπως το Amazon. Επειδή είναι τόσο δημοφιλής, η εταιρεία γίνεται συχνά στόχος των απατεώνων. Με αυτό κατά νου, να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για απάτες αυτή την περίοδο.

Προκειμένου να βοηθήσει τους χρήστες της να αποφύγουν να πέσουν θύματα ηλεκτρονικών απατεώνων, η αμερικανική εταιρεία εξέδωσε μια προειδοποίηση που επισημαίνει τους κινδύνους που όλοι αντιμετωπίζουμε σήμερα.

Επί του παρόντος, υπάρχουν διάφορες τακτικές που χρησιμοποιούνται από χάκερ για την κλοπή προσωπικών δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων ονομάτων χρηστών, κωδικών πρόσβασης και τραπεζικών στοιχείων.

Η πιο διαδεδομένη απάτη που στοχεύει τους αγοραστές της Amazon είναι η λήψη μηνυμάτων που φαίνεται να προέρχονται από την Amazon, λέγοντας στο χρήστη ότι έχει παραγγείλει ένα προϊόν αλλά πρέπει να επιβεβαιώσει την παραγγελία πριν αυτή αποσταλεί. Στη συνέχεια, οι απατεώνες προσπαθούν να αποσπάσουν τις οικονομικές πληροφορίες των πελατών ή να τους πείσουν να κατεβάσουν λογισμικό στις συσκευές τους για να ολοκληρώσουν την παραγγελία.

Δείτε ακόμα: Amazon: Θα δίνει 5 δολάρια σε κάθε κούριερ που θα ευχαριστείτε

Για να βεβαιωθούν ότι δεν έχουν πέσει θύμα απάτης, η Amazon προτείνει στους πελάτες να επαληθεύσουν τυχόν απροσδόκητες παραγγελίες συνδεόμενοι στο λογαριασμό τους. Μόνο αυθεντικές παραγγελίες θα εμφανίζονται στο ιστορικό των παραγγελιών τους και οι εκπρόσωποι εξυπηρέτησης πελατών της εταιρείας είναι διαθέσιμοι 24 ώρες το 24ωρο για να βοηθήσουν.

πελάτες

Οι επιτήδειοι ωστόσο δημιουργούν και ιστότοπους που προσποιούνται ότι προσφέρουν τεχνική υποστήριξη για συσκευές και υπηρεσίες της Amazon. Αυτού του είδους οι σελίδες συνήθως δελεάζουν τους πελάτες να έρθουν σε επαφή με τον απατεώνα. Ως αποτέλεσμα, συχνά υποκλέπτουν τα προσωπικά τους δεδομένα ή εγκαθιστούν κακόβουλο λογισμικό στις συσκευές τους.

Αν έχετε ερωτήσεις ή προβλήματα με το λογαριασμό σας Amazon, η εταιρεία διαθέτει μια χρήσιμη σελίδα εξυπηρέτησης πελατών στον ιστότοπό της.

Η Amazon αναφέρει επίσης ότι οι χρήστες θα πρέπει να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες της μόνο μέσω επίσημων καναλιών, όπως η εφαρμογή για iPhone/Android ή η επίσημη ιστοσελίδα της, για να αποφεύγονται οι απάτες.

Μερικοί απατεώνες προσπαθούν να δημιουργήσουν μια ψεύτικη αίσθηση επείγοντος για να κάνουν τους ανθρώπους να κάνουν πράγματα που θέλουν. Να είστε προσεκτικοί αν κάποιος προσπαθήσει να σας πιέσει να πάρετε μια βιαστική απόφαση.

Δείτε επίσης: Amazon down: Γιατί δε λειτουργεί η πλατφόρμα;

Υπάρχουν πολλοί τύποι απατεώνων εκεί έξω που αναζητούν τρόπους να εκμεταλλευτούν τους ανυποψίαστους αγοραστές στο Amazon. Για να προστατευτείτε από το να πέσετε θύμα αυτών των απατεώνων, είναι σημαντικό να παραμείνετε σε εγρήγορση όταν ψωνίζετε στο διαδίκτυο. Κάντε την έρευνά σας, διαβάστε προσεκτικά τις κριτικές και μην δίνετε ποτέ προσωπικές πληροφορίες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ανεξάρτητα από το ποιος τις ζητάει! Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι η επόμενη εμπειρία αγορών σας στην Amazon θα είναι απαλλαγμένη από ανεπιθύμητες εκπλήξεις!

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS