ΑρχικήsecurityΗΠΑ: Απατεώνας φυλακίστηκε για κλοπή δεδομένων υγείας του στρατού

ΗΠΑ: Απατεώνας φυλακίστηκε για κλοπή δεδομένων υγείας του στρατού

Ένας πρώην εργολάβος του αμερικανικού στρατού καταδικάστηκε για κλοπή δεδομένων του στρατού των ΗΠΑ για απάτη με όφελος, με αποτέλεσμα την κλοπή εκατομμυρίων δολαρίων.

στρατού

Δείτε επίσης: Epik hacked: Οι Anonymous έκλεψαν data από το web hosting “καταφύγιο” των ακροδεξιών

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (DoJ) ονόμασε τον Fredrick Brown από το Λας Βέγκας της Νεβάδα, ως πρώην τεχνικό ιατρικών αρχείων που είχε πρόσβαση στην Ένωση των Ενόπλων Δυνάμεων Health Longitudinal Technology Application, ένα ηλεκτρονικό σύστημα αρχείων που χρησιμοποιείται για τη διαχείριση ιατρικών αρχείων που συνδέονται με στρατιωτικούς.

Μεταξύ Ιουλίου 2014 και Σεπτεμβρίου 2015, ο 40χρονος έκλεψε τις προσωπικές πληροφορίες ταυτοποίησης (PII) πάνω από 3.300 ατόμων, συμπεριλαμβανομένων «τουλάχιστον οκτώ γενικών αξιωματικών, καθώς και πολυάριθμων βετεράνων με ειδικές ανάγκες», λέει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στρατιωτικά εξαρτώμενα άτομα και πολίτες του Υπουργείου Άμυνας (DoD) συμμετείχαν επίσης στην παραβίαση της ασφάλειας.

Οι βετεράνοι με ειδικές ανάγκες στοχοποιήθηκαν λόγω της “λήψης μεγαλύτερων παροχών που σχετίζονται με τις υπηρεσίες”, πρόσθεσαν οι εισαγγελείς των ΗΠΑ.

Δείτε επίσης: Το Facebook έδωσε στους ερευνητές της παραπληροφόρησης ελλιπή data

Μετά την πρόσβαση στο σύστημα, προκειμένου να ξεπεράσει τα πρωτόκολλα ασφαλείας, ο Brown τράβηξε screenshots της οθόνης του υπολογιστή του και αυτές οι αντιγραμμένες εγγραφές διαβιβάστηκαν σε άλλα μέλη. Έχουν κλαπεί πληροφορίες που περιλαμβάνουν ονόματα, αριθμούς Κοινωνικής Ασφάλισης, στρατιωτικές ταυτότητες, ημερομηνίες γέννησης και στοιχεία επικοινωνίας.

Υπάρχουν τέσσερις συνωμότες, λέει το Υπουργείο Δικαιοσύνης, και αυτά τα πολύτιμα δεδομένα μεταφέρθηκαν στον συν-κατηγορούμενο Robert Wayne Boling, ο οποίος εδρεύει στις Φιλιππίνες.

Το PII ήταν αρκετό για να χρησιμοποιηθεί για να πραγματοποιηθούν οι απάτες μέσω υπηρεσιών DoD και Veterans Affairs. Συνολικά, οι οικονομικές ζημίες που υπέστησαν τα θύματα εκτιμάται ότι είναι τουλάχιστον 1,5 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Brown ομολόγησε την ενοχή του για μία κατηγορία για συνωμοσία για διάπραξη απάτης μέσω τραπεζικού δικαίου και μία για συνωμοσία για διάπραξη νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες τον Οκτώβριο του 2019. Τώρα έχει καταδικαστεί σε 12,5 χρόνια φυλάκιση.

Ο δικαστής Orlando Garcia του αμερικανικού περιφερειακού δικαστηρίου για τη Δυτική Περιφέρεια του Τέξας, απαιτεί και από τον Brown να επιστρέψει 2.331.639,85 δολάρια ως επιστροφή και να υποβληθεί σε τρία χρόνια εποπτευόμενης αποφυλάκισης.

Δείτε επίσης: Το McDonald’s διαρρέει τα credentials της database Monopoly VIP

Ο Boling και ένας άλλος ύποπτος, ο Trorice Crawford, φέρεται να στρατολόγησαν άτομα που θα δεχτούν τα χρήματα και θα τα μεταφέρουν. Ο Crawford έχει καταδικαστεί σε 46 μήνες φυλάκιση και έχει καταδικαστεί να επιστρέψει πάνω από 100.000 δολάρια.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS