ΑρχικήsecurityEpik hacked: Οι Anonymous έκλεψαν data από το web hosting "καταφύγιο" των...

Epik hacked: Οι Anonymous έκλεψαν data από το web hosting “καταφύγιο” των ακροδεξιών

Epik hacked: Μέλη της hacktivist ομάδας Anonymous ισχυρίζονται ότι έχουν χακάρει την web registration και hosting εταιρεία Epik και ότι έχουν κλέψει έναν τεράστιο αριθμό δεδομένων.

Anonymous Epik hack

Η Epik είναι μια αρκετά αμφιλεγόμενη εταιρεία, καθώς είναι γνωστό ότι προσφέρει υπηρεσίες σε sites που φιλοξενούν ακροδεξιό, ναζιστικό και άλλο εξτρεμιστικό περιεχόμενο.

Δείτε επίσης: Hackers εκθέτουν δεδομένα παιδιών και οι γονείς δεν μπορούν να κάνουν πολλά γι’ αυτό

Το hack της πλατφόρμας από τους Anonymous μπορεί να προκαλέσει προβλήματα τόσο στην εταιρεία όσο και στους χρήστες της.

Η είδηση αναφέρθηκε αρχικά από τον Steven Monacelli, έναν δημοσιογράφο από το Τέξας, ο οποίος έγραψε στο Twitter τη Δευτέρα ότι ένα “μεγάλο σύνολο δεδομένων” που ανήκει στην εταιρεία φαίνεται να έχει κλαπεί. Οι πληροφορίες του Monacelli προέρχονται από ένα “δελτίο τύπου” στο 4Chan που φαίνεται να δημοσιεύτηκε από τους Anonymous. Σε αυτή την ανακοίνωση, η hacktivist ομάδα ισχυρίζεται ότι έχει κλέψει domain purchases και transfers, account credentials για “όλους τους πελάτες της Epik”, ένα σύνολο δεδομένων από το Inbox ενός υπαλλήλου της Epik και πολλά άλλα στοιχεία.

Δείτε επίσης: Anonymous: Ο Elon Musk «καταστρέφει ζωές» σχολιάζοντας τα crypto

Αυτό το σύνολο δεδομένων είναι αρκετό για να εντοπιστεί η πραγματική ιδιοκτησία και η διαχείριση της φασιστικής πλευράς του Διαδικτύου, που έχει διαφύγει από ερευνητές, ακτιβιστές και, σχεδόν, από όλους“, υποστηρίζει η ανακοίνωση.

Epik hacked web hosting
Epik hacked: Οι Anonymous έκλεψαν data από το web hosting “καταφύγιο” των ακροδεξιών

Το Gizmodo ζήτησε στην Epik να σχολιάσει το hack από τους Anonymous, αλλά η εταιρεία είπε ότι δεν γνωρίζει για το περιστατικό παραβίασης. “Δεν έχουμε διαπιστώσει καμία παραβίαση. Λαμβάνουμε την ασφάλεια των δεδομένων των πελατών μας εξαιρετικά σοβαρά και ερευνούμε τον ισχυρισμό“, δήλωσε εκπρόσωπος, σε ένα email.

Δείτε επίσης: Ο χρόνος διείσδυσης και μετακίνησης των hackers μέσα σε δίκτυα μειώθηκε σημαντικά

Epik hacked: Οι Anonymous ισχυρίζονται ότι θα διαρρεύσουν τα δεδομένα

Οι Anonymous πάντως ισχυρίζονται ότι έχουν στην κατοχή τους έναν τεράστιο αριθμό δεδομένων της Epic και των πελατών της και ότι σκοπεύουν να τα δημοσιεύσουν στο διαδίκτυο. Η hacktivist ομάδα Distributed Denial of Secrets δήλωσε την Τρίτη ότι μια πηγή τους παρείχε τα κλεμμένα δεδομένα. Η ομάδα σχεδιάζει να τα δημοσιεύσει στο site της. Η DDoSecrets, η οποία έχει συνηθίσει να δημοσιεύει δεδομένα που σχετίζονται με την Epik, επιβεβαίωσε ότι τα κλεμμένα δεδομένα περιλαμβάνουν πολλά registration και άλλα στοιχεία (180 GB) σχετικά με τους χρήστες της εταιρείας.

Η Epik έχει υπάρξει καταφύγιο για ακροδεξιές ομάδες, τις οποίες είχαν διώξει άλλες hosting πλατφόρμες. Λέγεται ότι η εταιρεία παρείχε hosting υπηρεσίες σε sites και πλατφόρμες που προωθούν εξτρεμιστικό περιεχόμενο, όπως η εφαρμογή Parler η οποία εκδιώχθηκε από την Amazon Web Services μετά την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου στο κτίριο του Καπιτωλίου.

Πηγή: Gizmodo

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS