ΑρχικήinetΗΠΑ - Αύγουστος: Nintendo Switch & Playstation 5 κορυφαία σε πωλήσεις

ΗΠΑ – Αύγουστος: Nintendo Switch & Playstation 5 κορυφαία σε πωλήσεις

Το Nintendo Switch ήταν η κορυφαία σε πωλήσεις κονσόλα από πλευράς μονάδων που πωλήθηκαν τον Αύγουστο. Το πιο ακριβό PlayStation 5, ωστόσο, βγήκε Νο 1 για πωλήσεις σε δολάρια. Αυτό σύμφωνα με την εταιρεία παρακολούθησης της βιομηχανίας The NPD Group, η οποία αποκάλυψε ότι οι δαπάνες για το hardware αυξάνονται παντού, καθώς οι λάτρεις του gaming αναζητούν νέες κονσόλες για να παίξουν τα τελευταία παιχνίδια.

Δείτε επίσης: Η Nintendo μειώνει σημαντικά την τιμή του Switch στην Ευρώπη

Nintendo Switch και Playstation 5

Δείτε επίσης: PlayStation history: Πώς φτάσαμε στο PlayStation 5;

“Οι πωλήσεις σε δολάρια των hardware για βιντεοπαιχνίδια για τον Αύγουστο αυξήθηκαν κατά 45% σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2020, σε 329 εκατομμύρια δολάρια”, δήλωσε ο αναλυτής της NPD, Mat Piscatella. “Αυτό είναι το υψηλότερο σύνολο που έχει επιτευχθεί τον Αύγουστο από το 2008 (395 εκατομμύρια δολάρια) και το τρίτο υψηλότερο σύνολο Αυγούστου στην ιστορία.”

Μέσα στους πρώτους οκτώ μήνες του 2021, οι δαπάνες αυξάνονται σημαντικά σε ετήσια βάση χάρη στο PlayStation 5 και το Xbox Series X/S.

“Οι ετήσιες hardware δαπάνες έχουν αυξηθεί κατά 49% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2020, συνολικά 3 δισεκατομμύρια δολάρια”, δήλωσε ο Piscatella. “Το Nintendo Switch ήταν η πλατφόρμα hardware με τις περισσότερες πωλήσεις σε μονάδες τόσο κατά τον μήνα Αύγουστο όσο και για όλο το έτος (μέχρι και σήμερα), ενώ το PlayStation 5 προηγείται και στις δύο χρονικές περιόδους σε πωλήσεις σε δολάρια.”

Όταν πρόκειται για το νέο PlayStation 5, συνεχίζει να υπερισχύει των προκατόχων του.

“Μετά από 10 μήνες στην αγορά, το PlayStation 5 παραμένει η πλατφόρμα PlayStation με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην ιστορία”, δήλωσε ο Piscatella.

Οι πωλήσεις των αξεσουάρ, εν τω μεταξύ, ήταν σταθερές σε ετήσια βάση στα 164 εκατομμύρια δολάρια. Αλλά η κατηγορία αυξάνεται κατά 12% στα 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε σχέση με το προηγούμενο έτος στις ΗΠΑ.

Δείτε επίσης: Τα νέα μοντέλα Tesla χρησιμοποιούν ίδιο επεξεργαστή με το PlayStation 5

“Το ασύρματο χειριστήριο Xbox Elite Series 2 ήταν το αξεσουάρ με τις περισσότερες πωλήσεις κατά τον μήνα Αύγουστο”, δήλωσε ο Piscatella. “Το PS5 DualSense Wirelesss Controller White παραμένει το αξεσουάρ με τις περισσότερες πωλήσεις για το 2021”.

Πηγή πληροφοριών: venturebeat.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS