ΑρχικήinetΤο Facebook έδωσε στους ερευνητές της παραπληροφόρησης ελλιπή data

Το Facebook έδωσε στους ερευνητές της παραπληροφόρησης ελλιπή data

Οι ερευνητές παραπληροφόρησης που βασίζονται στα δεδομένα που τους παρέχει το Facebook μπορεί να έχουν χάσει μήνες ή και χρόνια δουλειάς. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το κοινωνικό δίκτυο τους έδωσε ελαττωματικές και ελλιπείς πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο αλληλεπίδρασης των χρηστών με δημοσιεύσεις και συνδέσμους στον ιστότοπο, σύμφωνα με τους The New York Times.

Δείτε επίσης: Πώς να μοιραστείτε την τοποθεσία σας με το Facebook Messenger

Facebook

Δείτε επίσης: Ray-ban Stories: Τα πάντα για τα “smart camera glasses” του Facebook

Το Facebook δίνει στους ακαδημαϊκούς πρόσβαση στα δεδομένα του τα τελευταία δύο χρόνια για να παρακολουθήσουν την εξάπλωση της παραπληροφόρησης στην πλατφόρμα του. Υποσχέθηκε στους ερευνητές διαφάνεια και πρόσβαση σε όλες τις αλληλεπιδράσεις των χρηστών, αλλά τα δεδομένα που τους έδωσε η εταιρεία σύμφωνα με πληροφορίες περιλαμβάνουν μόνο τις αλληλεπιδράσεις για περίπου τους μισούς χρήστες της στις ΗΠΑ. Επιπλέον, οι περισσότεροι χρήστες των οποίων οι αλληλεπιδράσεις συμπεριλήφθηκαν στις αναφορές είναι εκείνοι που ασχολούνται με πολιτικές αναρτήσεις.

Σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς τους ερευνητές που είδαν οι Times, το Facebook ζήτησε συγγνώμη για την «ταλαιπωρία που μπορεί να προκάλεσε». Η εταιρεία τους είπε επίσης ότι διορθώνει το ζήτημα, αλλά ότι μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες λόγω του τεράστιου όγκου δεδομένων που πρέπει να επεξεργαστεί. Ωστόσο, το Facebook είπε στους ερευνητές ότι τα δεδομένα που έλαβαν για χρήστες εκτός των ΗΠΑ δεν είναι ανακριβή.

Δείτε επίσης: Greg Abbott Texas: Νομοσχέδιο κατά Facebook, Twitter, YouTube για λογοκρισία

Ο εκπρόσωπος του Facebook, Mavis Jones, είπε ότι η ανακρίβεια των δεδομένων οφείλεται σε ένα «τεχνικό σφάλμα», το οποίο η εταιρεία προφανώς «εργάζεται γρήγορα για να επιλύσει». Όπως σημειώνει η εφημερίδα The Times, ήταν ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου του Ουρμπίνο, Fabio Giglietto που ανακάλυψε πρώτος την ανακρίβεια στα δεδομένα. Ο Giglietto συνέκρινε τα δεδομένα που παραδόθηκαν στους ερευνητές με το “Widely Viewed Content Report” που το κοινωνικό δίκτυο δημοσίευσε δημόσια τον Αύγουστο και διαπίστωσε ότι τα αποτελέσματα δεν ταιριάζουν.

Πηγή πληροφοριών: engadget.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS