ΑρχικήinetΜοναχική όρκα σε αιχμαλωσία χτυπά το κεφάλι της στην δεξαμενή της

Μοναχική όρκα σε αιχμαλωσία χτυπά το κεφάλι της στην δεξαμενή της

Μια φάλαινα δολοφόνος (όρκα) που αιχμαλωτίστηκε σε υδάτινο πάρκο στον Καναδά, κινηματογραφήθηκε να χτυπάει το κεφάλι της στο πλάι της δεξαμενής της.

φάλαινα όρκα

Δείτε επίσης: Τα ζώα «αλλάζουν σχήμα» ως απάντηση στην κλιματική αλλαγή

Η Kiska, που ονομάστηκε από το Whale Sanctuary Project ως «η πιο μοναχική φάλαινα στον κόσμο», εθεάθη να χτυπάει στο πλάι της δεξαμενής της στο MarineLand, στους καταρράκτες του Νιαγάρα, στο συγκλονιστικό κλιπ 30 δευτερολέπτων.

Μοναχική όρκα σε αιχμαλωσία χτυπά το κεφάλι της στην δεξαμενή της

Τα πλάνα καταγράφηκαν από τον ακτιβιστή κατά της αιχμαλωσίας και πληροφοριοδότη Phil Demers, ο οποίος δούλευε στο πάρκο στο Οντάριο.

Το βίντεο κοινοποιήθηκε από τον Demers με τη λεζάντα: “Αυτό το βίντεο τραβήχτηκε στις 4 Σεπτεμβρίου 2021. Οι ακτιβιστές κατά της αιχμαλωσίας μπήκαν στο MarineLand και παρατήρησαν την Kiska, την τελευταία τους σωζόμενη όρκα που χτύπησε το κεφάλι της στον τοίχο. Παρακαλούμε δείτε και κοινοποιήστε. Αυτή η σκληρότητα πρέπει να τελειώσει. #FreeKiska.”

Δείτε επίσης: Κλιματική Κρίση: Αναγκαία μια «παγκόσμια πράσινη συμφωνία»

Ο ακτιβιστής είπε: «Αυτή είναι μια επικίνδυνη και αυτοτραυματική συμπεριφορά. Η Kiska βρίσκεται σε αγωνία».

Σύμφωνα με τον Demers, η Kiska γεννήθηκε στις ακτές της Ισλανδίας και βρισκόταν σε αιχμαλωσία από το 1979.

Η φάλαινα δολοφόνος (όρκα) είναι μόνη της από το 2011. Το Foundationδρυμα Orca Rescues δήλωσε: «Για πάνω από 40 χρόνια, έχει υποστεί την απώλεια της ελευθερίας της, των μωρών της και όλων των συντρόφων της.

«Τα τελευταία 10, ήταν σε πλήρη κοινωνική απομόνωση από άλλους του είδους της. Όλο αυτό που έγινε προκλήθηκε από την μοναξιά και την αιχμαλωσία της».

Σύμφωνα με το iNews, ο Rob Lott, αγωνιστής στο τέλος της αιχμαλωσίας στο Whale and Dolphin Conservation, είπε ότι η συμπεριφορά «είναι ένα άμεσο αποτέλεσμα που σχετίζεται με το άγχος της ισλανδικής όρκας που έχει αλιευθεί από την άγρια ​​φύση και η Kiska μεγαλώνει σε ένα τεχνητό, τσιμεντένιο περιβάλλον τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες.

Δείτε επίσης: Πώς το 5G μπορεί να καταπολεμήσει την κλιματική αλλαγή;

«Δυστυχώς, αυτό δεν είναι μοναδικό και η επαναλαμβανόμενη, αυτοπροσβληθείσα συμπεριφορά που έδειξε η Kiska έχει παρατηρηθεί και σε άλλες αιχμάλωτες όρκες, όπου τα χρόνια πλήξης σε δεξαμενές με μικρή ή καθόλου διέγερση εκδηλώνονται με αυτόν τον τρόπο», είπε.

«Το χρόνιο στρες μπορεί να θέσει σε κίνδυνο το ανοσοποιητικό σύστημα και τις φυσιολογικές συνθήκες των όρκων, προκαλώντας ασθένειες και μερικές φορές φτάνουν στον θάνατο.»

«Η Kiska είναι χωρίς σύντροφο από το 2011 και στερείται κάθε πτυχή του κοινωνικού πολιτισμού που θα είχε βιώσει στην άγρια ​​φύση.»

Πηγή πληροφοριών: news.com.au

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS