ΑρχικήyoutubeΠώς το 5G μπορεί να καταπολεμήσει την κλιματική αλλαγή;

Πώς το 5G μπορεί να καταπολεμήσει την κλιματική αλλαγή;

Η κλιματική αλλαγή αποτελεί ένα από τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χώρες και οι οικονομίες σε όλο τον κόσμο. Οι επιπτώσεις της αναμένεται να προκαλέσουν τεράστια αναστάτωση, με την Διακυβερνητική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC) να προβλέπει ότι αύξηση της θερμοκρασίας κατά 1,5 ° C θα μπορούσε να προκαλέσει αύξηση της στάθμης της θάλασσας κατά 0,4 μέτρα μέχρι το 2100, με έως και 69 εκατομμύρια ανθρώπους να επηρεάζονται από πλημμύρες.

κλιματική αλλαγή

Δείτε επίσης: Ντοκιμαντέρ της COSMOTE: Πώς το 5G θα αλλάξει την εκπαίδευση

Οι τρέχοντες παγκόσμιοι στόχοι εκπομπών θα επιτευχθούν μόνο μέσω της ανάπτυξης καινοτόμων τεχνολογιών, επιτρέποντας στις βιομηχανίες να στρέψουν τις ενέργειες τους προς βιώσιμες λειτουργίες. Η ψηφιακή τεχνολογία μπορεί να αποτελέσει το πιο ισχυρό, κλιμακούμενο εργαλείο που έχει ο κόσμος για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και το 5G βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτής της προσπάθειας.

Οι φορείς εκμετάλλευσης ασύρματων δικτύων έχουν ήδη λάβει πολλά μέτρα για τον περιορισμό των εκπομπών, όπως μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, μετάβαση σε πιο αποδοτικό εξοπλισμό δικτύου και προμήθεια ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Ωστόσο, η αντιστάθμιση της αύξησης του όγκου δεδομένων μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας θα απαιτήσει περισσότερες βελτιώσεις στα τρέχοντα δίκτυα.

Ο αντίκτυπος του 5G είναι τριπλός για να καταπολεμήσει την κλιματική αλλαγή: το 5G, με την ουσιαστικά μεγαλύτερη ενεργειακή του απόδοση, θα μειώσει τα αέρια του θερμοκηπίου, θα μειώσει τις εκπομπές άλλων βιομηχανιών και θα επιτρέψει την ακριβέστερη παρακολούθηση του περιβάλλοντός μας για να βοηθήσει στην ευρύτερη αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Το 5G υπόσχεται σημαντικές βελτιώσεις στις τρέχουσες ασύρματες τεχνολογίες όσον αφορά την καθυστέρηση, την απόδοση και τη συνδεσιμότητα συσκευών και ως εκ τούτου, η ζήτηση δεδομένων ανά συσκευή και ο αριθμός των συσκευών πρόκειται να αυξηθεί.

Ωστόσο, παρά την αυξημένη ζήτηση, το 5G επιτρέπει στους φορείς εκμετάλλευσης δικτύων να είναι ενεργειακά πιο αποδοτικοί ανά μονάδα επιπέδου εξόδου. Το 5G προσφέρει τη δυνατότητα μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας κατά 98% ανά bit δεδομένων που μεταδίδονται. Αυτό με τη σειρά του, μεταφράζεται σε σωρευτική εξοικονόμηση πάνω από 1 δισεκατομμύριο τόνων CO2 μεταξύ 2020 και 2030, περισσότερο από ένα έτος εκπομπών αερίων θερμοκηπίου από όλες τις θαλάσσιες μεταφορές ή όλες τις αερομεταφορές παγκοσμίως.

κλιματική αλλαγή

Δείτε ακόμα: Samsung: Προσφέρει ανοιχτές λύσεις RAN και 5G στη Vodafone UK

Οι βελτιώσεις της καθυστέρησης και του εύρους ζώνης του 5G, σε συνδυασμό με νέες τεχνολογικές λειτουργίες, όπως το mobile edge computing (MEC), θα επιτρέψουν επίσης νέες δυνατότητες χρήσης που θα οδηγήσουν σε σημαντική μείωση των εκπομπών από τις περισσότερες βιομηχανίες. Αυτό θα αλλάξει τον τρόπο ζωής και εργασίας μας, με αποτέλεσμα την ουσιαστική μείωση των αερίων του θερμοκηπίου.

Σε μια έξυπνη πόλη με δυνατότητα 5G, τα δεδομένα, οι αισθητήρες και οι συνδεδεμένες συσκευές συμβάλλουν στη βελτίωση των κυβερνητικών υπηρεσιών και της ποιότητας ζωής των κατοίκων μέσω αναλυτικών στοιχείων, τεχνητής νοημοσύνης και αυτοματοποίησης που θα επιτρέψουν μια νέα γενιά πλατφορμών και υπηρεσιών.

Το 5G χρησιμεύει ως πλατφόρμα και για άλλες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένων των XR, IoT και AI. Η ανάπτυξη αυτών των τεχνολογιών σε διαφορετικούς κλάδους μπορεί να μειώσει σημαντικά τη χρήση ενέργειας και να επιταχύνει τις πρωτοβουλίες για την κλιματική αλλαγή, όπως η μείωση της ανάγκης για ταξίδια μέσω εξ αποστάσεως εργασίας.

Άλλες περιπτώσεις πιθανής χρήσης περιλαμβάνουν την εφαρμογή 5G σε συνδεδεμένες μεταφορές για τη μείωση του χρόνου μετακίνησης και τη βελτίωση της διαχείρισης της κυκλοφορίας.

Πέρα από τη μείωση του άνθρακα, το 5G θα επεκταθεί για να δημιουργήσει ολόκληρες συνδεδεμένες υποδομές που απαιτούν τη μετάδοση τεράστιων όγκων δεδομένων σε πολύ υψηλές ταχύτητες σε ένα μεγάλο δίκτυο συσκευών. Οι δυνατότητες αυτές θα εκτείνονται στις μεταφορές, γεωργία, πόλεις, κτίρια, βιομηχανία, ενέργεια, υγεία, διαβίωση, εργασία καθώς και φυσικά σε ψηφιακά δίκτυα.

Δείτε επίσης: Η Apple διατηρεί το προβάδισμα της στην αγορά του 5G στο Q1 του 2021

Για παράδειγμα, η τεχνολογία γεωργίας ακριβείας που χρησιμοποιεί 5G μπορεί να αυξήσει τις αποδόσεις των καλλιεργειών και ταυτόχρονα να μειώσει τις εκπομπές που παράγονται από την καλλιέργεια, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες συλλογής δεδομένων, αναλύσεις μεγάλων δεδομένων και ελέγχους εφαρμογών ακριβείας για την καθοδήγηση και τη βελτιστοποίηση πρακτικών διαχείρισης αγροκτημάτων.

Αυτές οι τεχνικές θα επιτρέψουν την ακριβέστερη παρακολούθηση του περιβάλλοντός μας, καταπολεμώντας άλλες μορφές υποβάθμισης του περιβάλλοντος, όπως μείωση της χρήσης φυτοφαρμάκων, βελτιωμένα συστήματα άρδευσης ή δοκιμές ποιότητας νερού για κατανάλωση πόσιμου νερού.

Το 5G, θα επιτρέψει μια εντελώς συνδεδεμένη κοινωνία. Ως αποτέλεσμα, παίζει βασικό ρόλο στην προσπάθεια εκπλήρωσης των δεσμεύσεων για τις εκπομπές και στηρίζει τον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής, τόσο στα τηλεπικοινωνιακά συστήματα όσο και σε ολόκληρη την κοινωνία γενικότερα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS