ΑρχικήinetSamsung: Προσφέρει ανοιχτές λύσεις RAN και 5G στη Vodafone UK

Samsung: Προσφέρει ανοιχτές λύσεις RAN και 5G στη Vodafone UK

Όπως ανακοινώθηκε από τη Samsung, έχει επιλεγεί ως προμηθευτής ανοιχτών λύσεων RAN, 4G και 5G στη Vodafone, για την εικονικοποιημένη ανάπτυξη RAN (vRAN) της εταιρείας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Samsung RAN

Δείτε επίσης: Καλώδιο οπτικών ινών με αέρα ίσως είναι το κλειδί για καλύτερα δίκτυα 5G

Ο τεχνολογικός γίγαντας της Νότιας Κορέας, θα παρέχει τις λύσεις vRAN και θα παρέχει ραδιοσυχνότητες συμβατές με RAN, όπως το τεράστιο MIMO του, για ένα φάσμα χαμηλών και μεσαίων ζωνών στις τηλεπικοινωνίες.

Είναι η πρώτη φορά που η Samsung προμηθεύει ένα κιτ δικτύου της στη Vodafone, καθώς και η πρώτη σε μία μεγάλη ευρωπαϊκή εταιρεία κινητής τηλεφωνίας για εξοπλισμό 5G. Η εταιρεία θα είναι επίσης ο μοναδικός προμηθευτής λύσεων vRAN. Άλλοι προμηθευτές για τη διάθεση της Vodafone περιλαμβάνουν τις Dell, NEC και Wind River.

Η Samsung είπε ότι η λύση vRAN βασίζεται σε λογισμικό και λειτουργεί σε εμπορικούς διακομιστές που προσφέρουν δυνατότητες και επιδόσεις που είναι ισότιμες με εκείνες του παραδοσιακού εξοπλισμού υλικού.

Η εταιρεία είπε ότι η λύση είναι εγγενής στο cloud και διαθέτει αρχιτεκτονική container-based, που θα προσφέρει ευέλικτη ανάπτυξη και αποτελεσματική διαχείριση δικτύου για τις τηλεπικοινωνίες.

Δείτε ακόμα: Πώς να κάνετε backup Windows 10 PC σε OneDrive Cloud Storage

Σύμφωνα με τη Samsung, η αρχιτεκτονική του vRAN διαθέτει επίσης δυνατότητες αυτοματισμού που απλοποιούν τη διαχείριση δικτύου από άκρο σε άκρο. Αυτό θα επιτρέψει στους φορείς εκμετάλλευσης να ανταποκριθούν γρήγορα σε απαιτήσεις από νέες και υπάρχουσες υπηρεσίες, με ελάχιστο αντίκτυπο στην ανάπτυξη, δήλωσε η εταιρεία.

«Η Vodafone έχει δεσμευτεί να ηγηθεί του επόμενου κύματος ψηφιακού μετασχηματισμού σε όλη την Ευρώπη, εξασφαλίζοντας γρήγορη και αξιόπιστη συνδεσιμότητα για όλους», δήλωσε ο CTO της Vodafone, Johan Wibergh.

«Το ανοιχτό RAN, βασισμένο σε ισχυρές συνεργασίες, είναι το κλειδί για την υλοποίηση αυτής της φιλοδοξίας. Οι καινοτόμες λύσεις και η εξειδίκευση της Samsung αποτελούν μέρος του πλάνου που δημιουργεί αυτό το δίκτυο του μέλλοντος.»

Ο πρόεδρος της Samsung Network, Kyungwhoon Cheun είπε: «Είναι ένα σημαντικό βήμα προόδου, καθώς περισσότεροι πάροχοι μεταβαίνουν σε νέες τεχνολογίες RAN για να δώσουν προτεραιότητα στην εμπειρία και την αποτελεσματικότητα των χρηστών.»

Δείτε επίσης: 5G ανάλυση: Το «επαναστατικό» δίκτυο 5ης γενιάς με απλά λόγια!

Η επιχείρηση δικτύων της Samsung έχει εισχωρήσει σε μεγάλες αγορές τα τελευταία χρόνια. Τον Μάρτιο, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα προμηθεύσει τα κιτ 5G της στην NTT Docomo, τη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της Ιαπωνίας.

Τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, η Samsung δήλωσε ότι θα προμηθεύσει εξοπλισμό δικτύου αξίας 6,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην αμερικανική εταιρεία Verizon.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS