ΑρχικήinetΗ Apple διατηρεί το προβάδισμα της στην αγορά του 5G στο Q1...

Η Apple διατηρεί το προβάδισμα της στην αγορά του 5G στο Q1 του 2021

Η Apple απέστειλε περίπου 40,4 εκατομμύρια συσκευές iPhone 12 κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με νέα δεδομένα που κοινοποίησε η Strategy Analytics. Η Apple έχει διατηρήσει το προβάδισμα της στην παγκόσμια αγορά smartphone 5G, παρά το γεγονός ότι σημείωσε πτώση 23% σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2020, όταν η Apple απέστειλε 52,2 εκατομμύρια μονάδες.

Apple 5G

Δείτε επίσης: Apple: Θα κυκλοφορήσει Apple Watch Edition Series 5 με μαύρο κεραμικό φινίρισμα

Η Apple απολάμβανε τις ακμάζουσες πωλήσεις της στην αγορά του 5G τους τρεις μήνες μετά την κυκλοφορία των πρώτων μοντέλων iPhone με 5G, αλλά από τότε οι αντίπαλοί της έχουν ανεβάσει το παιχνίδι τους σε μια ολοένα και πιο ανταγωνιστική premium αγορά smartphone με την κυκλοφορία νέων μοντέλων 5G.

Η κινεζική εταιρεία Oppo κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο ίδιο τρίμηνο, αποστέλνοντας 21,5 εκατομμύρια μονάδες καταλαμβάνοντας μερίδιο αγοράς 15,8%, αύξηση 55% από το τέταρτο τρίμηνο του περασμένου έτους. Η εταιρεία Vivo κατάφερε να αποστείλει 19,4 εκατομμύρια μονάδες – αύξηση 62% το τελευταίο τρίμηνο.

Δείτε επίσης: Η Apple σκεφτόταν να ανοίξει δικές της κλινικές υγείας

Η Samsung κατέλαβε την τέταρτη θέση με 17 εκατομμύρια συσκευές 5G, κερδίζοντας μόλις το 12,5% της αγοράς, αλλά σημαντική αύξηση 79% το 4ο τρίμηνο του 2020. Η Xiaomi έστειλε 16,6 εκατομμύρια μονάδες κατά τη διάρκεια του τριμήνου, λαμβάνοντας το 12,2% της αγοράς, αύξηση 41% από το προηγούμενο τρίμηνο.

Όλα τα iPhone στο lineup iPhone 12 της Apple υποστηρίζουν 5G, αλλά δεν είναι όλα τα δίκτυα 5G ίδια. Υπάρχει το εξαιρετικά γρήγορο mmWave 5G και το πιο αργό αλλά πιο διαδεδομένο sub-6GHz 5G.

Η Apple πωλεί προς το παρόν μόνο το mmWave iPhone 12‌ στις Ηνωμένες Πολιτείες, το οποίο αποτιμάται μόνο στο 30-35% των συνολικών αποστολών iPhone 12. Ωστόσο, η υποστήριξη για δίκτυα sub-6Ghz 5G φαίνεται να ήταν αρκετή για να τροφοδοτήσει τη ζήτηση για μοντέλα iPhone 12‌ παγκοσμίως.

Δείτε επίσης: Apple: Διόρθωσε δύο iOS zero-day ευπάθειες που επέτρεπαν το hack παλαιότερων iPhones

Η Apple σχεδιάζει να αυξήσει τη διαθεσιμότητα των μοντέλων iPhone 5G με δυνατότητα mmWave σε περισσότερες χώρες σε όλο τον κόσμο με την κυκλοφορία του iPhone 13 αργότερα μέσα στην χρονιά, προσφέροντας σε ακόμη περισσότερους πελάτες πρόσβαση στην ταχύτερη και νεότερη τεχνολογία, σύμφωνα με τον αναλυτή της Apple Ming-Chi Kuo.

Πηγή πληροφοριών: macrumors.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS