ΑρχικήinetAmazon: Θα δίνει 5 δολάρια σε κάθε κούριερ που θα ευχαριστείτε

Amazon: Θα δίνει 5 δολάρια σε κάθε κούριερ που θα ευχαριστείτε

Ένας οδηγός διανομής της Amazοn δήλωσε πέρυσι ότι το πλεόνασμα των παραγγελιών κατά την εορταστική περίοδο ήταν η απόλυτη “κόλαση”. Γι’ αυτό φέτος, αν πείτε “Alexa, ευχαρίστησε τον οδηγό μου“, ο εν λόγω εργαζόμενος της Amazon, θα λάβει 5 δολάρια ως φιλοδώρημα.

Δείτε επίσης: Amazon down: Γιατί δε λειτουργεί η πλατφόρμα;

Amazon

Η Amazon έχει μηνυθεί από τον Γενικό Εισαγγελέα της Ουάσινγκτον επειδή φέρεται να δελεάζει τους πελάτες να δίνουν φιλοδωρήματα, για να καλύψει τον ελλιπή βασικό μισθό των κούριερ της.

Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό για εμάς από την εμπιστοσύνη των πελατών“, ανέφερε η εκπρόσωπος της Amazon, Maria Boschetti, σε δήλωσή της στο Bloomberg. Ενημερώσαμε τις πρακτικές μας πριν από τρία χρόνια, οπότε η αγωγή αυτή είναι αβάσιμη. Στο πλαίσιο ενός διακανονισμού με την FTC πέρυσι, όλα τα φιλοδωρήματα των πελατών είχαν ήδη καταβληθεί στους οδηγούς.

Για να γιορτάσει το ορόσημο των 15 δισεκατομμυρίων πακέτων που παραδόθηκαν, η Amazοn εισήγαγε μια νέα λειτουργία ευχαριστιών. Οι οδηγοί που θα είναι από τους πρώτους 1 εκατομμύριο παραλήπτες ενός ευχαριστηρίου, θα λάβουν 5 δολάρια ως φιλοδώρημα. Οι πέντε οδηγοί που θα λάβουν τις περισσότερες ευχαριστίες θα λάβουν ένα μπόνους 10.000 δολαρίων και επιπλέον 10.000 δολάρια θα δοθούν σε μια φιλανθρωπική οργάνωση της επιλογής τους. Με αυτή την προώθηση, η Amazon θα καταβάλει στους εργαζόμενους περίπου 5,1 εκατομμύρια δολάρια.

Δείτε ακόμα: Η Amazon κλείνει την υπηρεσία Distribution στην Ινδία

κούριερ

Οι οδηγοί μας δεν παραδίδουν απλώς πακέτα – χτίζουν σχέσεις με τους πελάτες, υποστηρίζουν την κοινότητα σε δύσκολες στιγμές και μερικές φορές γίνονται ήρωες“, έγραψε η Beryl Tomay, αντιπρόεδρος του τμήματος Last Mile Delivery της Amazon σε δελτίο τύπου.

Ο ιστότοπος του Amazon Flex εκτιμά ότι αυτοί οι “απροσδόκητοι ήρωες” κερδίζουν μεταξύ 18 και 25 δολαρίων την ώρα. Οι οδηγοί του Amazon Flex είναι εργαζόμενοι που, χρησιμοποιώντας τα δικά τους οχήματα, κάνουν παραδόσεις όποτε μπορούν οι ίδιοι. Η Amazon δεν βασίζεται μόνο σε εσωτερικούς οδηγούς, αλλά διαθέτει επίσης ένα δίκτυο συνεργατών υπηρεσιών παράδοσης (DSP), οι οποίοι λειτουργούν ανεξάρτητα.

Δείτε επίσης: Αναφορά: Η Amazon θα απολύσει περίπου 10.000 υπαλλήλους

Η Amazon ανέβασε πρόσφατα το επίπεδό της αυξάνοντας τις παροχές και τις αμοιβές για τους εργαζόμενους στις αποθήκες και τους οδηγούς διανομής, αλλά αυτό δεν αρκεί για ορισμένους οργανωτές εργασίας που απαίτησαν αύξηση 5 δολάρια την ώρα. Τους επόμενους δώδεκα μήνες, η Amazon θα δαπανήσει σχεδόν 1 δισεκατομμύριο δολάρια για τον στόχο αυτό. Οι επενδύσεις αυτές έρχονται σε μια εποχή που οι αναφορές λένε ότι η Amazon θα μπορούσε να ξεμείνει από εργαζόμενους σε αποθήκες στις ΗΠΑ μέχρι το 2024, λόγω του υψηλού κύκλου εργασιών σε αυτούς τους ρόλους.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS