ΑρχικήinetΕργοστάσιο iPhone - Κίνα: Μπόνους στους εργαζόμενους για να επιστρέψουν στην δουλειά

Εργοστάσιο iPhone – Κίνα: Μπόνους στους εργαζόμενους για να επιστρέψουν στην δουλειά

Πριν από την κρίσιμη περίοδο των γιορτών, η Foxconn (HNHPF) – το εργοστάσιο iPhone στην Κίνα – πρέπει να ακολουθήσει μερικούς από τους αυστηρότερους κανόνες για τον COVID-19, ενώ παράλληλα πρέπει να διασφαλίσει ότι οι παραδόσεις των προϊόντων της Apple (AAPL) δεν παρεμποδίζονται.

Δείτε επίσης: Πώς να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία Always On Display στο iPhone 14

iphone εργοστάσιο

Η ταϊβανέζικη εταιρεία, η οποία δίνει μάχη για τον έλεγχο της πανδημίας του Covid-19 στην τεράστια πανεπιστημιούπολη της στην πόλη Zhengzhou της Κίνας, προσλαμβάνει ξανά προσωπικό και προσφέρει μπόνους στο προσωπικό που παραιτήθηκε πρόσφατα, σύμφωνα με δήλωση που δημοσιεύτηκε σε έναν από τους λογαριασμούς WeChat της εταιρείας.

Μία ημέρα αφότου η Apple δήλωσε ότι οι αποστολές του iPhone 14 θα καθυστερήσουν λόγω των lockdown της Κίνας για τον κορονοϊό, η Foxconn εξέδωσε την ανακοίνωση. Οι εγκαταστάσεις της Zhengzhou, που είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιο iPhone στον κόσμο, έχουν δει “σημαντικά μειωμένη χωρητικότητα” λόγω των περιορισμών του Covid-19.

Δείτε επίσης: Lockdown στην Κίνα – Η Foxconn μεταφέρει την παραγωγή iPhone στην Ινδία

“Παρόλο που η επιδημία έχει θέσει μεγάλες προκλήσεις για εμάς, έχουμε επιτύχει αρκετά στην προσπάθεια μας για την πρόληψη της επιδημίας”, δήλωσε η Foxconn τη Δευτέρα.

Σταδιακά, η παραγωγή και η διαβίωση στο πάρκο έχει αποκατασταθεί, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανήσυχοι εργάτες είχαν εγκαταλείψει τις εγκαταστάσεις που είχαν κλείσει. Βίντεο με πολλούς ανθρώπους που φεύγουν από το Zhengzhou με τα πόδια έχουν γίνει viral στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις τελευταίες ημέρες. Η Foxconn εντείνει τώρα τα μέτρα για να επαναφέρει το προσωπικό της.

Εάν επιστρέψουν, οι εργαζόμενοι που έφυγαν μεταξύ 10 Οκτωβρίου και 5 Νοεμβρίου θα λάβουν εφάπαξ μπόνους 500 γιουάν (69 δολάρια), όπως δήλωσε η εταιρεία. Σύμφωνα με την ανάρτηση, στους νέους εργαζόμενους θα προσφερθεί ωρομίσθιο 30 γιουάν (4 δολάρια).

Την περασμένη Τετάρτη, η κινεζική κυβέρνηση επέβαλε επταήμερο lockdown στην περιοχή παραγωγής όπου βρίσκεται το εργοστάσιο της Foxconn.

Δείτε επίσης: Οι καλύτεροι password manager για το iPhone σας

Μόλις αρθεί το “lockdown σε επίπεδο περιφέρειας”, οι εργαζόμενοι μπορούν να μετακινούνται προς την εργασία τους, όπου θα ζουν στο εργοτάξιο σε ένα κλειστό σύστημα, ανέφερε η Foxconn στην ανάρτηση στο WeChat.

Πηγή πληροφοριών: edition.cnn.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS