ΑρχικήinetTesla: Δεύτερη μαζική ανάκληση που αφορά 300.000 οχήματα

Tesla: Δεύτερη μαζική ανάκληση που αφορά 300.000 οχήματα

Η Tesla εξέδωσε νέα ανάκληση στις ΗΠΑ, για πάνω από 300.000 οχήματα λόγω προβλήματος στα πίσω φώτα – η δεύτερη μαζική ανάκληση σε λιγότερο από μία εβδομάδα.

Δείτε επίσης: Tesla: Το Supercharger για non-Tesla EVs λανσάρεται στην Ιταλία
Tesla

Ανακαλούνται συνολικά 321.628 οχήματα από τη σειρά SUV Model Y του 2020 έως 2023 και τη σειρά σεντάν Model 3 του 2023. Σε μια κατάθεση στην National Highway Traffic Safety Association (NHTSA), η Tesla δήλωσε ότι σε “σπάνιες περιπτώσεις, οι πίσω φανοί στη μία ή και στις δύο πλευρές των επηρεαζόμενων οχημάτων μπορεί να ανάβουν κατά διαστήματα λόγω μιας ανωμαλίας του υλικολογισμικού“.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Tesla εξέδωσε ανάκληση για 29.348 οχήματα Model X λόγω ελαττωματικών αερόσακων. Η Tesla προχώρησε σε ανάκληση αφού ανακάλυψε ότι ο αερόσακος του συνοδηγού μπορούσε να ενεργοποιηθεί κατά τη διάρκεια ορισμένων συγκρούσεων χαμηλής ταχύτητας, κάτι που, όπως είπε, δεν ήταν σκόπιμο.

Η εν λόγω ανακοίνωση καλύπτει “συμβάντα σύγκρουσης χαμηλής ταχύτητας όπου ο 3 ή 6 ετών συνοδηγός είναι χωρίς ζώνη και εκτός ειδικής θέσης“. Αυτοί οι τύποι συγκρούσεων μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο τραυματισμού. Ωστόσο, η NHTSA συνιστά τα παιδιά ηλικίας πέντε ετών και μικρότερα να κάθονται στο πίσω κάθισμα σε ειδικό κάθισμα αυτοκινήτου.

Δείτε ακόμα: Όσοι έχτισαν το Tesla Gigafactory Texas καταγγέλουν επισφαλείς συνθήκες εργασίας

ανάκληση

Η ανακοίνωση της είδησης την Παρασκευή έστειλε τις μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας σε πτώση σχεδόν 3%, σε επίπεδα που δεν είχαν παρατηρηθεί εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, σύμφωνα με το Reuters. Η Tesla σχεδιάζει να διορθώσει και τα δύο αυτά θέματα, στέλνοντας μια δωρεάν ενημέρωση υλικολογισμικού ασύρματα (OTA) απευθείας στα επηρεαζόμενα οχήματα.

Η κυκλοφορία του υλικολογισμικού που διορθώνει τη συμπεριφορά του αερόσακου ξεκίνησε στις 15 Νοεμβρίου για τα οχήματα που βρίσκονται ήδη σε παραγωγή και σε περιορισμό πριν από την παράδοση. Όλα τα καταστήματα και τα κέντρα σέρβις της Tesla ενημερώθηκαν για την ανάκληση στις 17 Νοεμβρίου.

Η Tesla δήλωσε ότι, εξ όσων γνωρίζει, δεν υπήρξαν δυστυχήματα, τραυματισμοί ή θάνατοι που να οφείλονται είτε στον ελαττωματικό αερόσακο είτε στο πρόβλημα των πίσω φώτων.

Δείτε επίσης: Το Zoom έρχεται στα αυτοκίνητα Tesla για να κάνετε τα meeting σας

Η Tesla Motors είναι μια αμερικανική εταιρεία αυτοκινήτων και αποθήκευσης ενέργειας που σχεδιάζει, κατασκευάζει και πωλεί ηλεκτρικά αυτοκίνητα, εξαρτήματα του συστήματος κίνησης ηλεκτρικών οχημάτων και προϊόντα μπαταριών. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2003 και θέλει να αποδείξει ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπορούν να είναι καλύτερα από τα βενζινοκίνητα. Με αρκετές καινοτομίες στην τεχνολογία, η Tesla έχει γίνει μια από τις πιο καινοτόμες και δημοφιλείς εταιρείες αυτοκινήτων στον κόσμο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS