ΑρχικήinetΗ Κίνα απαγορεύει στους influencers να μιλούν για θέματα που δεν γνωρίζουν

Η Κίνα απαγορεύει στους influencers να μιλούν για θέματα που δεν γνωρίζουν

Αυτή την εβδομάδα, η Κίνα εξέδωσε μια μακρά λίστα νέων κατευθυντήριων γραμμών για τους διαδικτυακούς ζωντανούς ραδιοτηλεοπτικούς φορείς και τους λεγόμενους influencers, σύμφωνα με μια νέα αναφορά από το South China Morning Post και κανόνες που δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο. Οι νέοι κανόνες απαγορεύουν στους influencers να μιλούν για θέματα όπως το δίκαιο, η ιατρική και τα οικονομικά, εκτός εάν αυτές οι προσωπικότητες του Διαδικτύου διαθέτουν κάποιου είδους προσόντα. Ποια «προσόντα» θεωρούνται αποδεκτά; Αυτό το μέρος δεν προσδιορίζεται, όπως επισημαίνει η Post.

Δείτε επίσης: Κίνα Sky Eye: Εντόπισε σημάδια που σχετίζονται με εξωγήινους;

Κίνα influencers
Η Κίνα απαγορεύει στους influencers να μιλούν για θέματα που δεν γνωρίζουν

Οι δρακόντειοι νέοι κανόνες, 31 συνολικά, περιλαμβάνουν την ανάγκη για «σωστό τόνο στον πολιτικό προσανατολισμό» και «ενεργή ενσωμάτωση στις βασικές σοσιαλιστικές αξίες», σύμφωνα με το κινεζικό κρατικό μέσο ενημέρωσης Xinhua. Και ενώ οι streamers απαγορεύεται να επικρίνουν τον κινεζικού τύπου κομμουνισμό, οι streamers απαγορεύεται και να επικρίνουν μεταρρυθμίσεις προσανατολισμένες στην ελεύθερη αγορά που έχουν κάνει την οικονομία της Κίνας να απομακρυνθεί από την κομμουνιστική ορθοδοξία τις τελευταίες δεκαετίες.

Η χρήση των deepfakes ή η επίδειξη ενός «εξωφρενικού τρόπου ζωής» θα σας φέρει σε μπελάδες με την αστυνομία του Διαδικτύου της Κίνας, η οποία παρακολουθεί το Διαδίκτυο για οτιδήποτε αθέμιτο. Πώς ορίζουν οι νέοι κανόνες έναν υπερβολικό τρόπο ζωής; Με τα προϊόντα πολυτελείας και τα υπερβολικά ποσά μετρητών. Επίσης, οι livestreamers απαγορεύεται να «υποτιμούν τις ομάδες χαμηλού εισοδήματος για να επιδείξουν τον πλούτο τους».

Δείτε επίσης: Η Κίνα ανακαλεί σχολικά βιβλία – περιείχαν «ρατσιστικά/πορνογραφικά» illustrations

Κίνα influencers

Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές απαγορεύουν και την «υπερβολική σπατάλη τροφίμων», κάτι που η κινεζική κυβέρνηση έχει πραγματικά προσπαθήσει να καταπολεμήσει τα τελευταία χρόνια. Με 1,4 δισεκατομμύρια ανθρώπους και μια γενναιόδωρη, φιλόξενη διατροφική κουλτούρα στην Κίνα, η σπατάλη τροφίμων μπορεί να γίνει πραγματικό πρόβλημα.

Δείτε επίσης: Η αποστολή Shenzhou-14 της Κίνας έφτασε στον διαστημικό σταθμό Tiangong

Δύο κυβερνητικά όργανα εξέδωσαν από κοινού τους νέους κανόνες, σύμφωνα με το Xinhua, συμπεριλαμβανομένης της Εθνικής Υπηρεσίας Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης της Κίνας, καθώς και του Υπουργείου Τουρισμού και Πολιτισμού. Οι κανόνες ισχύουν όχι μόνο για «εκτελεστές που παρέχουν υπηρεσίες διαδικτυακής μετάδοσης, βίντεο και ήχου μέσω Διαδικτύου», αλλά και για οποιαδήποτε έκδοση τεχνητής νοημοσύνης που παρέχει ειδήσεις, αναφέρει η έκθεση.

Πηγή πληροφοριών: gizmodo.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS