ΑρχικήinetΤο YouTube πειραματίζεται με δωρεάν TV channels που υποστηρίζονται από διαφημίσεις

Το YouTube πειραματίζεται με δωρεάν TV channels που υποστηρίζονται από διαφημίσεις

Το YouTube δοκιμάζει δωρεάν τηλεοπτικά κανάλια (TV channels) που υποστηρίζονται από διαφημίσεις και εμφανίζουν περιεχόμενο από ορισμένες εταιρείες πολυμέσων – ενδεχομένως η δυνατότητα να διατεθεί δωρεάν στο κοινό στο μέλλον. Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται την ώρα που άλλες υπηρεσίες streaming, όπως το Netflix, το HBO Max, το Disney Plus και το Peacock, λανσάρουν φθηνότερες ή δωρεάν διαφημιστικά υποστηριζόμενες κατηγορίες.

Δείτε επίσης: Το YouTube Music ξεκινάει τις δοκιμές για live στίχους

youtube tv

Πιθανή αύξηση εσόδων μέσω των διαφημίσεων

Το YouTube διεξήγαγε πρόσφατα μια δοκιμή που επιτρέπει σε επιλεγμένους θεατές να παρακολουθούν δωρεάν κανάλια με διαφημίσεις. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του YouTube, αυτό προοριζόταν ως πείραμα προκειμένου να αναλυθεί το ενδιαφέρον των θεατών για μια τέτοια λειτουργία. Αυτή η κίνηση θα μπορούσε ενδεχομένως να δημιουργήσει ακόμη περισσότερα έσοδα για το YouTube μέσω διαφημίσεων, καθώς προσπαθούν να εξασφαλίσουν μείωση 45% των εσόδων από διαφημίσεις, παρόμοια με τη συμφωνία τους με τους δημιουργούς περιεχομένου στην πλατφόρμα.

Δείτε επίσης: Πώς να κατεβάσετε βίντεο YouTube στο Camera Roll του iPhone;

Το YouTube έχει ήδη εμπειρία στην παροχή περιεχομένου που υποστηρίζεται από διαφημίσεις, καθώς πρόσθεσε δωρεάν τηλεοπτικές εκπομπές που υποστηρίζονται από διαφημίσεις στο live tab του Google TV μέσω του Pluto TV. Φαίνεται ότι το YouTube έχει προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα, καθώς τώρα φέρεται να συνεργάζεται με εταιρείες μέσων μαζικής ενημέρωσης όπως η Lionsgate και η A&E Networks, προκειμένου να παρέχει στους θεατές πρόσβαση σε διάφορα τηλεοπτικά κανάλια που βρίσκονται υπό την ομπρέλα τους.

Δείτε επίσης: YouTube: Παρουσιάζει το νέο πρόγραμμα revenue sharing για Shorts

Μοναδική ενοποίηση με υπάρχουσες προσφορές περιεχομένου

Αν και η ιδέα αυτή δεν είναι καινούργια, καθώς εταιρείες όπως η Roku και η Samsung την παρέχουν εδώ και χρόνια, το YouTube θα μπορούσε να ξεχωρίσει συνδυάζοντας απρόσκοπτα το περιεχόμενο streaming με τις τρέχουσες υπηρεσίες του. Πρόσφατα, το YouTube έκλεισε πολυετή συμφωνία για να φέρει το Sunday Ticket στην υπηρεσία streaming, YouTube TV. Κατά συνέπεια, τα εκατομμύρια των χρηστών που χρησιμοποιούν αυτή την πλατφόρμα μπορούν να απολαύσουν μια εύκολη drop-in εμπειρία με τα τυπικά τηλεοπτικά κανάλια. Σύμφωνα με πληροφορίες, το YouTube TV έχει περίπου 5 εκατομμύρια χρήστες. Επομένως, είναι πιθανό τα δωρεάν κανάλια να διατίθενται στην αγορά χρησιμοποιώντας το brand YouTube TV.

Το YouTube TV είναι μια εξαιρετική επιλογή αν ψάχνετε για μια προσιτή εναλλακτική λύση στις παραδοσιακές καλωδιακές και δορυφορικές υπηρεσίες. Με πρόσβαση σε πάνω από 100+ κανάλια και χιλιάδες τίτλους κατά παραγγελία στα χέρια σας είναι εύκολο να καταλάβετε γιατί οι άνθρωποι απομακρύνονται από τις παραδοσιακές καλωδιακές υπηρεσίες υπέρ των υπηρεσιών streaming όπως το YouTubeTV.

Πηγή πληροφοριών: androidheadlines.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS