ΑρχικήinetΤο Twitter δοκιμάζει τη λειτουργία «notes» με όριο 2.500 λέξεων

Το Twitter δοκιμάζει τη λειτουργία «notes» με όριο 2.500 λέξεων

Το Twitter δοκιμάζει μια νέα δυνατότητα που επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται «notes» έως και 2.500 λέξεις.

twitter notes

Η πλατφόρμα κοινωνικών μέσων κανονικά περιορίζει τις αναρτήσεις στους 280 χαρακτήρες.

Το Twitter ανέφερε ότι η κίνηση ήταν μια απάντηση στο να βλέπουν ανθρώπους να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα για να δημοσιεύουν φωτογραφίες με μεγαλύτερες ανακοινώσεις και να οδηγούν τους followers σε εξωτερικά ενημερωτικά δελτία.

Δείτε επίσης: Το Twitter σχεδιάζει να δώσει στον Musk τα δεδομένα που ζήτησε για να κλείσει η συμφωνία

Το τεστ θα διαρκέσει δύο μήνες και θα περιλαμβάνει μια μικρή ομάδα συγγραφέων στον Καναδά, την Γκάνα, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ.

Η νέα δυνατότητα στοχεύει να διατηρήσει το κοινό στο οικοσύστημα του Twitter, με τους αναγνώστες να μπορούν να δουν ένα headline και να αποκτήσουν πρόσβαση στο μεγαλύτερο note κάνοντας κλικ σε ένα link.

Το Twitter μοιράστηκε πώς θα λειτουργεί η λειτουργία σε δύο ξεχωριστά GIFs. Οι χρήστες μπορούν να κάνουν κλικ στην καρτέλα “Write” για να ξεκινήσουν να γράφουν ένα Note και στη συνέχεια μπορούν να ενσωματώσουν το Note στο tweet τους όταν τελειώσουν. Αρκετοί συγγραφείς έχουν ήδη δημοσιεύσει Notes στην πλατφόρμα, οι οποίες εμφανίζονται ως αναρτήσεις μεγάλης μορφής που μπορούν να περιλαμβάνουν tweets, βίντεο και εικόνες.

Η κίνηση ακολουθεί την αγορά από το Twitter πέρυσι της Revue, μιας ολλανδικής start-up ενημερωτικών δελτίων.

Το νέο προϊόν Notes, το οποίο επιτρέπει στους συγγραφείς να ενσωματώνουν gifs, φωτογραφίες και άλλα χαρακτηριστικά σε εκθέσεις μεγάλης μορφής που μπορούν να διαβαστούν στο Twitter και εκτός του Twitter.

Δείτε επίσης: Musk κατηγορεί το Twitter: Δεν με ενημερώνει για τα fake accounts

Οι χρήστες θα μπορούν να επεξεργάζονται και τα notes τους μετά τη δημοσίευσή τους.

Η ειδικός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Dr Laura Toogood είπε ότι η δοκιμή ήταν ένα σημαντικό βήμα για το Twitter. Είπε ότι η δυνατότητα θα ενθαρρύνει τους ανθρώπους να παραμείνουν εντός της ίδιας της πλατφόρμας, αντί να συνδέονται με άλλους ιστότοπους που μπορούν να φιλοξενήσουν περιεχόμενο long-form.

Το 2017 το Twitter αύξησε τον μέγιστο αριθμό χαρακτήρων για tweets από 140 σε 280, μετά από δοκιμή σε μια μικρή ομάδα χρηστών.

Η τελευταία κίνηση έρχεται εν μέσω ελέγχου των επιχειρηματικών προοπτικών του Twitter, καθώς η σχεδιαζόμενη εξαγορά της εταιρείας από τον Elon Musk εγείρει ερωτήματα σχετικά με την κατεύθυνση της.

Η εταιρεία ανακοίνωσε τον Απρίλιο ότι εργαζόταν σε ένα κουμπί επεξεργασίας, λίγο αφότου ο κ. Musk – που είχε ζητήσει μια τέτοια δυνατότητα – αποκάλυψε ότι είχε αγοράσει ένα μεγάλο μερίδιο στην εταιρεία. Το Twitter είπε ότι τα γεγονότα ήταν άσχετα.

Δείτε επίσης: Twitter Circle: Θα αρχίσει να διατίθεται σε περισσότερους χρήστες

Ο κ. Musk είπε ότι βλέπει δυνατότητες σε ένα μοντέλο συνδρομής στο οποίο οι άνθρωποι θα πλήρωναν για να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα.

Ο Δρ Nikki Usher, καθηγητής δημοσιογραφίας στο Πανεπιστήμιο του Illinois Urbana-Champaign, είπε ότι είναι δύσκολο να καταλάβουμε εάν το Twitter δοκιμάζει νέες μορφές για λόγους κερδοφορίας ή για να βελτιώσει την πλατφόρμα.

Πηγή πληροφοριών: bbc.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS