ΑρχικήsecurityGmail: Η πρακτική που μπορεί να βάλει σε κίνδυνο τη συσκευή σας

Gmail: Η πρακτική που μπορεί να βάλει σε κίνδυνο τη συσκευή σας

Οι χρήστες Android θα πρέπει να είναι προσεκτικοί όταν συνδέονται στο λογαριασμό τους στο Gmail στο τηλέφωνο κάποιου άλλου, καθώς αυτό μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις. Αν και αυτό μπορεί να φαίνεται ακίνδυνο, η συμμετοχή σε τέτοιες δραστηριότητες είναι επικίνδυνη.

Δείτε επίσης: Πώς να φτιάξετε φίλτρα στο Gmail;

Gmail

Το Gmail είναι ένα ανεκτίμητο εργαλείο που υπερβαίνει κατά πολύ τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Το Gmail βοηθά τους χρήστες να παραμένουν οργανωμένοι παρέχοντας ετικέτες, φίλτρα και κατηγορίες. Μπορείτε να δημιουργήσετε προσαρμοσμένες ετικέτες για να ταξινομείτε γρήγορα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε διαφορετικούς φακέλους ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φίλτρα για να ταξινομήσετε αυτόματα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με βάση κριτήρια όπως η διεύθυνση αποστολέα ή λέξεις-κλειδιά στη γραμμή θέματος. Επιπλέον, μπορείτε να ρυθμίσετε αυτοματοποιημένες απαντήσεις, ώστε όταν κάποιος στέλνει ένα ερώτημα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου να έχετε μια προκαθορισμένη απάντηση έτοιμη να αποσταλεί αυτόματα.

Eίναι στενά συνδεδεμένο με το λογαριασμό σας Google και ό,τι κάνετε με αυτόν. Μπορεί οι φίλοι σας να έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη σας, αλλά τι γίνεται αν η συσκευή τους παραβιαστεί ή κλαπεί από κάποιον κακόβουλο εισβολέα. Το να έχει κάποιος άλλος πρόσβαση στο λογαριασμό σας θα μπορούσε να οδηγήσει σε καταστροφικές συνέπειες. Αυτό όχι μόνο θα του επέτρεπε να ψάξει τα email σας χωρίς άδεια, αλλά θα μπορούσε επίσης να ανοίξει το “κουτί της Πανδώρας” στις υπηρεσίες της Google.

Δείτε ακόμα: Ενημερώστε την κατάσταση διαθεσιμότητάς σας στο Gmail

Για να παρέχουν ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας, ορισμένοι ιστότοποι της Google θα στείλουν έναν τυχαία παραγόμενο αριθμό στην εφαρμογή Gmail σας. Αυτό γίνεται για να διασφαλιστεί ότι είστε εσείς, που έχετε πρόσβαση στο λογαριασμό. Εάν ένας εγκληματίας του κυβερνοχώρου αποκτήσει πρόσβαση στο τηλέφωνο του φίλου σας που είναι συνδεδεμένο στο λογαριασμό σας στο Gmail, θα μπορούσε δυνητικά να αποκτήσει πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες που αποθηκεύετε σε αυτό. Αυτό περιλαμβάνει το να συνδεθεί στο Chrome και να αποκτήσει πρόσβαση στο προσωπικό σας ιστορικό.

κίνδυνο

Η εξερεύνηση του ιστορικού τοποθεσίας σας στους Χάρτες Google είναι επίσης δυνατή. Κατά συνέπεια, μπορεί να είναι επικίνδυνο να αφήνετε το Gmail σας συνδεδεμένο στη συσκευή κάποιου άλλου ατόμου. Για να διασφαλίσετε το απόρρητό σας όταν χρειάζεται να ελέγξετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από μια συσκευή που δεν σας ανήκει, χρησιμοποιήστε τη λειτουργία incognito του Chrome. Αυτό διασφαλίζει ότι δεν θα διατηρηθούν δεδομένα μόλις κλείσετε το πρόγραμμα περιήγησής σας.

Δείτε επίσης: Gmail: Πώς να αλλάξετε το background στο email σας;

Ιδανικά, ένα απλό αίτημα προς τον φίλο σας να σας αποσυνδέσει θα πρέπει να λύσει το πρόβλημα. Εάν χρειάζεστε διαβεβαίωση ή δυσκολεύεστε να τους προσεγγίσετε, μπορείτε εύκολα να ολοκληρώσετε την εργασία εξ αποστάσεως.

Για να ξεκινήσετε, μεταβείτε στη σελίδα του λογαριασμού σας Google.

Στη συνέχεια, επιλέξτε Ασφάλεια.

Πηγαίνετε στο “Διαχείριση όλων των συσκευών” και ξεκινήστε!

Εδώ, μπορείτε να δείτε όλες τις συσκευές στις οποίες είναι συνδεδεμένος ο λογαριασμός σας Google. Για να αποσυνδεθείτε, απλώς πατήστε τον επιθυμητό λογαριασμό και επιλέξτε Αποσύνδεση.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS