ΑρχικήinetΝιου Τζέρσεϊ και Οχάιο μπλοκάρουν το TikTok από κρατικές συσκευές

Νιου Τζέρσεϊ και Οχάιο μπλοκάρουν το TikTok από κρατικές συσκευές

Τη Δευτέρα, το Νιου Τζέρσεϊ και το Οχάιο δήλωσαν ότι ενώνουν τις δυνάμεις τους με άλλες πολιτείες και απαγορεύουν τη χρήση του TikTok σε όλες τις συσκευές που ανήκουν ή χρησιμοποιούνται από άτομα που εργάζονται σε κυβερνητικές υπηρεσίες.

Οχάιο TikTok

Ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ, Phil Murphy, δήλωσε ότι εκτός από την απαγόρευση της εφαρμογής που ανήκει στον κινεζικό τεχνολογικό όμιλο ByteDance, απαγορεύονται επίσης προμηθευτές λογισμικού, προϊόντα και υπηρεσίες από περισσότερους από δώδεκα προμηθευτές, όπως η Huawei, η Hikvision, η Tencent, η ZTE και η Kaspersky Lab.

Δείτε επίσης: Σιάτλ: Σχολεία μηνύουν TikTok, Facebook, Instagram και Snapchat

Το γραφείο του Murphy είπε ότι η απόφαση για την απαγόρευση του TikTok πάρθηκε επειδή “υπάρχουν ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια“. Συγκεκριμένα υπάρχει ανησυχία ότι η εφαρμογή συλλέγει δεδομένα χρηστών που η κινεζική κυβέρνηση μπορεί να απαιτήσει από την ByteDance.

Ο κυβερνήτης του Οχάιο, Mike DeWine, δήλωσε επίσης ότι “αυτές οι κρυφές πρακτικές απορρήτου δεδομένων και ασφάλειας στον κυβερνοχώρο αποτελούν εθνική και τοπική απειλή για την ασφάλεια και την κυβερνοασφάλεια“.

Το TikTok, από τη μεριά του, είπε ότι “η εταιρεία είναι απογοητευμένη που τόσες πολλές πολιτείες θεσπίζουν πολιτικές που δεν θα κάνουν τίποτα ουσιαστικό για την προώθηση της κυβερνοασφάλειας στις πολιτείες και βασίζονται σε αβάσιμα ψέματα σχετικά με το TikTok“.

Νιου Τζέρσεϊ TikTok

Την Παρασκευή, ο κυβερνήτης του Ουισκόνσιν, Tony Evers, δήλωσε ότι θα ενώσει τις δυνάμεις του με άλλες πολιτείες για να απαγορεύσει τη χρήση της διάσημης εφαρμογής βίντεο, η οποία διαθέτει περισσότερους από 100 εκατομμύρια χρήστες στις ΗΠΑ.

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Σε όσους εργάζονται στη Βουλή των Αντιπροσώπων απαγορεύεται η χρήση του TikTok

Οι Ρεπουμπλικάνοι κυβερνήτες ήταν πρωτοπόροι στην απαγόρευση του TikTok από κρατικές συσκευές, ενώ ορισμένοι Δημοκρατικοί άρχισαν να το σκέφτονται λίγο πιο μετά.

Οι εκκλήσεις για απαγόρευση του TikTok από κυβερνητικές συσκευές ενισχύθηκαν όταν ο διευθυντής του FBI των ΗΠΑ, Christopher Wray, δήλωσε τον περασμένο Νοέμβριο ότι η εφαρμογή αποτελεί κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια. Ο Wray είχε πει τότε ότι η κινεζική κυβέρνηση θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί τη δημοφιλή εφαρμογή για να επηρεάσει τους χρήστες ή ακόμα και να ελέγξει τις συσκευές τους.

Δείτε επίσης: TikTok: Απέλυσε υπαλλήλους που είχαν πρόσβαση σε δεδομένα δημοσιογράφων

To TikTok έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές κατά τη διάρκεια της καραντίνας, ωστόσο τώρα όλο και περισσότερες πολιτείες των ΗΠΑ στρέφονται εναντίον και το Νιου Τζέρσεϊ και το Οχάιο μπαίνουν τώρα σε αυτή την ομάδα. Από την άλλη, επί τρία χρόνια, το TikTok προσπαθεί να διαβεβαιώσει την Ουάσιγκτον ότι δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα των πολιτών των ΗΠΑ και ότι το περιεχόμενό τους δεν μπορεί να παραποιηθεί από την κυβέρνηση της Κίνας ή οποιαδήποτε άλλη οντότητα υπό την επιρροή του Πεκίνου.

Πηγή: www.reuters.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS