ΑρχικήsecurityΟι ΗΠΑ απαγορεύουν τις πωλήσεις εξοπλισμού Huawei, ZTE - Φόβοι για...

Οι ΗΠΑ απαγορεύουν τις πωλήσεις εξοπλισμού Huawei, ZTE – Φόβοι για κατασκοπεία

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ μπλοκάρει την τεχνολογία των Huawei, ZTE και Hikvision λόγω φόβων για κατασκοπεία.

ηπα Huawei
Οι ΗΠΑ απαγορεύουν τις πωλήσεις εξοπλισμού Huawei, ZTE – Φόβοι για κατασκοπεία

Δείτε επίσης: Η πρώτη μπαταρία στον κόσμο που χρησιμοποιεί CO2 για την αποθήκευση ενέργειας έρχεται στις ΗΠΑ

Η FCC ψήφισε ομόφωνα την Παρασκευή να επεκτείνει την απαγόρευση της πώλησης και εισαγωγής κινεζικής τεχνολογίας από εταιρείες που αποτελούν “κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια” των Ηνωμένων Πολιτειών. Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στην προστασία του δικτύου επικοινωνιών της χώρας.

Η απόφαση εφαρμόζει την οδηγία του Secure Equipment Act του 2021 που υπεγράφη από τον Πρόεδρο Biden τον Νοέμβριο, η οποία θέτει πρόσθετους περιορισμούς σε εταιρείες όπως η Huawei, η ZTE, οι κατασκευαστές καμερών παρακολούθησης Hikvision και Dahua και η κατασκευάστρια εταιρεία αμφίδρομων ασυρμάτων Hytera.

Η FCC δήλωσε ότι οι εταιρείες αυτές δεν θα μπορούν πλέον να εξάγουν νέα προϊόντα στις ΗΠΑ, εκτός εάν μπορούν να υποσχεθούν ότι οι συσκευές “δεν θα χρησιμοποιηθούν για τη δημόσια ασφάλεια, την ασφάλεια των κυβερνητικών εγκαταστάσεων και άλλους σκοπούς εθνικής ασφάλειας”. Ο υπάρχον εξοπλισμός δεν θα επηρεαστεί – τουλάχιστον προς το παρόν.

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών ισχυρίζονται ότι οι κατονομαζόμενες κινεζικές εταιρείες, οι οποίες υποχρεούνται να ακολουθούν τους νόμους της Κίνας, θα μπορούσαν να εξαναγκαστούν να παραδώσουν πληροφορίες στις υπηρεσίες ασφαλείας του Πεκίνου – ωστόσο, οι εταιρείες έχουν αρνηθεί τον ισχυρισμό αυτό. Επιπλέον, Αμερικανοί νομοθέτες έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για τον τρόπο με τον οποίο οι αρχές του Πεκίνου χρησιμοποιούν την κινεζική τεχνολογία για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εντός των συνόρων του. Για παράδειγμα, οι κάμερες της Hikvision έχουν συνδεθεί με την καταπίεση των μουσουλμανικών μειονοτήτων στην κινεζική επαρχία Xinjiang.

Δείτε επίσης: Lazarus hackers: Στοχεύουν Ευρώπη και ΗΠΑ με DTrack backdoor

ηπα Huawei
Οι ΗΠΑ απαγορεύουν τις πωλήσεις εξοπλισμού Huawei, ZTE – Φόβοι για κατασκοπεία

Σύμφωνα με την πρόεδρο της FCC Jessica Rosenworcel, “η FCC έχει δεσμευτεί να προστατεύσει την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ διασφαλίζοντας ότι δεν επιτρέπεται η χρήση αναξιόπιστου εξοπλισμού επικοινωνιών”. Η ίδια συνέχισε λέγοντας ότι “οι νέοι αυτοί κανόνες αποτελούν σημαντικό μέρος των συνεχιζόμενων ενεργειών της FCC για την προστασία του αμερικανικού λαού από απειλές εθνικής ασφάλειας που αφορούν τις τηλεπικοινωνίες.”

Δείτε επίσης: Επιθέσεις σε websites αεροδρομίων των ΗΠΑ. Η επόμενη μέρα

Την προηγούμενη εβδομάδα η βρετανική κυβέρνηση έκανε ακριβώς το ίδιο και απαγόρευσε τη χρήση των συστημάτων καμερών της Hikvision σε “ευαίσθητα” sites, η κινεζική εταιρεία παρακολούθησης αρνήθηκε κάθε υπόνοια ότι μπορεί να αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια της Βρετανίας.

Πηγή πληροφοριών: techcrunch.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS