ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαNSW: Όσοι διέπραξαν εγκλήματα κατά ζώων, δεν επιτρέπεται να ξαναβρεθούν κοντά τους

NSW: Όσοι διέπραξαν εγκλήματα κατά ζώων, δεν επιτρέπεται να ξαναβρεθούν κοντά τους

Όσοι έχουν διαπράξει εγκλήματα αδιανόητης σκληρότητας κατά ζώων θα υπόκεινται σε άμεση, δια βίου απαγόρευση εργασίας κοντά σε ζώα και κατοχής ζώων βάσει ενός νέου νόμου που ψηφίστηκε στη NSW χθες.

ζώων εγκλήματα

Δείτε επίσης: Η Amazon υποστηρίζει νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση της κάνναβης

Το κράτος έγινε το πρώτο στην Αυστραλία που εισήγαγε τη σκληρή ποινή για τους κακοποιητές ζώων, μετά από μια μακρά εκστρατεία που διεξήγαγε η βουλευτής του κόμματος Animal Justice Emma Hurst.

Άτομα που είχαν προηγουμένως καταδικαστεί για υπερβολική σκληρότητα ή επίθεση, όπως η κτηνωδία, τους επετράπη να συνεχίσουν να εργάζονται ή να φροντίζουν ζώα στη NSW.

Δείτε επίσης: Η Σουηδία κατηγορεί τη Ρωσία για hack της Σουηδικής Αθλητικής Συνομοσπονδίας

Σύμφωνα με τους νέους νόμους, οποιοσδήποτε καταδικασθεί για σοβαρή ζωική σκληρότητα ή κτηνωδία βάσει του νόμου περί εγκλημάτων 1900 αυτόματα δεν θα επιτρέπεται να βρίσκεται κοντά σε ζώα για όλη του τη ζωή.

Η νέα νομοθεσία μετατόπισε τη NSW από το κράτος με τους πιο ελαστικούς νόμους για τη σκληρότητα των ζώων στους πιο αυστηρούς, σύμφωνα με την κ. Hurst.

Από την έναρξη της εκστρατείας της για αυστηρότερες ποινές πριν από δύο χρόνια, η κ. Hurst είπε ότι είχε παρακολουθήσει περιπτώσεις καταδικασμένων κακοποιητών που τους επιτραπόταν να συνεχίσουν την αναπαραγωγή, τη συνεργασία και την αγορά ζώων.

Δείτε επίσης: Νόμος ίσως αναγκάσει τις εταιρείες να επισκευάζουν δωρεάν συσκευές

Ο νέος νόμος γιορτάζεται διαδικτυακά

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι οι αυξημένες κυρώσεις, μαζί με την πρόβλεψη απαγόρευσης για κατοχή ή εργασία με ζώα για όσους έχουν καταδικαστεί, θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο σε υποθέσεις κακοποίησης ζώων στη NSW», είπε.

Χιλιάδες έχουν γιορτάσει την είδηση στο διαδίκτυο, με τους ανθρώπους να χαρακτηρίζουν το νόμο μια τεράστια νίκη για τα ζώα.

Πηγή πληροφοριών: news.com.au

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS