ΑρχικήsecurityΗ Σουηδία κατηγορεί τη Ρωσία για hack της Σουηδικής Αθλητικής Συνομοσπονδίας

Η Σουηδία κατηγορεί τη Ρωσία για hack της Σουηδικής Αθλητικής Συνομοσπονδίας

Η υπηρεσία ασφαλείας της Σουηδίας “Säpo” δήλωσε ότι μία ομάδα χάκερς – γνωστή ως APT28 ή Fancy Bear – που συνδέεται με τη ρωσική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών “GRU”, παραβίασε τη Σουηδική Αθλητική Συνομοσπονδία (SSC), σε μια εκστρατεία που διεξήχθη μεταξύ Δεκεμβρίου 2017 και Μαΐου 2018. Την ίδια περίοδο, οι χάκερς που δρουν για λογαριασμό της GRU, στόχευσαν, πέρα από την Σουηδία, και άλλους εξέχοντες αθλητικούς φορείς, όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός κατά του Ντόπινγκ (WADA) και η FIFA.

Στη Ρωσία είχε απαγορευτεί να στείλει εθνική ομάδα στους επόμενους δύο Ολυμπιακούς Αγώνες και σε οποιοδήποτε αθλητικό event παγκόσμιου πρωταθλήματος για τα επόμενα δύο χρόνια, αφού το Δικαστήριο Διαιτησίας για τον Αθλητισμό (CAS) διαπίστωσε ομόφωνα ότι δεν συμμορφώθηκε με τους διεθνείς κανόνες αντι-ντόπινγκ.

Διαβάστε επίσης: Stortinget: Η ρωσική “APT28” πίσω από το hack του Νορβηγικού Κοινοβουλίου

Η Σουηδία κατηγορεί τη Ρωσία για hack στη Σουηδική Αθλητική Συνομοσπονδία
Η Σουηδία κατηγορεί τη Ρωσία για hack στη Σουηδική Αθλητική Συνομοσπονδία

Σουηδοί εισαγγελείς επιβεβαίωσαν ότι η Σουηδική Αθλητική Συνομοσπονδία παραβιάστηκε από την GRU που έκλεψε προσωπικά στοιχεία αθλητών – όπως ιατρικά αρχεία – και τα κοινοποίησε σε τοπικά μέσα. Η εκστρατεία αποκαλύφθηκε μετά από επιχείρηση που διεξήγαγε από κοινού η Σουηδική Υπηρεσία Ασφαλείας με ξένους ομολόγους.

Τα άσχημα νέα είναι ότι η έρευνα σταμάτησε επειδή σύμφωνα με τον εισαγγελέα Mats Ljungqvist, «λείπουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για τη νομική διαδικασία στο εξωτερικό ή την έκδοση στη Σουηδία».

Δείτε ακόμη: ΗΠΑ: Ρωσία και Ιράν προσπάθησαν να παρέμβουν στις εκλογές του 2020

Η Σουηδία κατηγορεί τη Ρωσία για hack στη Σουηδική Αθλητική Συνομοσπονδία
Η Σουηδία κατηγορεί τη Ρωσία για hack στη Σουηδική Αθλητική Συνομοσπονδία

Ο Ljungqvist ανέφερε τα εξής: «Η έρευνα δείχνει ότι η ρωσική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών – GRU – η οποία, μέσω του 85ου κέντρου της (γνωστό και ως unit 26165) σχεδίασε και πραγματοποίησε σοβαρές παραβιάσεις του απορρήτου των δεδομένων κατά της Σουηδικής Αθλητικής Συνομοσπονδίας. Οι πληροφορίες έχουν διαρρεύσει και, βάσει αυτών των πληροφοριών, τα σουηδικά μέσα ενημέρωσης έχουν γράψει άρθρα που ακολουθούν ισχυρισμούς της GRU για τη δυσφήμιση αθλητών και αθλητικών οργανώσεων της Δύσης.».

Πρόταση: Ρώσοι χάκερς σχεδίαζαν επιθέσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο!

Αυτή είναι η πρώτη φορά που Σουηδοί αξιωματούχοι κατηγορούν επίσημα τη Ρωσία για την παραβίαση της Σουηδικής Αθλητικής Συνομοσπονδίας που έλαβε χώρα το 2017.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS