ΑρχικήinetWhatsApp: Η νέα πολιτική απορρήτου θα μπορούσε να είναι παράνομη

WhatsApp: Η νέα πολιτική απορρήτου θα μπορούσε να είναι παράνομη

Από τότε που το WhatsApp ανακοίνωσε τις προθέσεις του να επιτρέπει στο Facebook να συγκεντρώνει όλα τα δεδομένα των χρηστών του, μέσω της νέας πολιτικής απορρήτου του, η πλατφόρμα αντιμετωπίζει πολλά θέματα. Και τώρα, η εταιρεία μπορεί να έχει και νομικά ζητήματα, καθώς η ρυθμιστική αρχή απορρήτου της Γερμανίας, κίνησε διαδικασίες για να εμποδίσει την εταιρεία να προχωρήσει στην ενημέρωση της πολιτικής απορρήτου της.

Δείτε επίσης: Facebook leak search: Δες αν διέρρευσε ο λογαριασμός σου εδώ!

WhatsApp πολιτική απορρήτου

Ο Επίτροπος του Αμβούργου για την προστασία των δεδομένων και την ελευθερία πληροφόρησης, Johannes Caspar, προσπαθεί να σταματήσει το Facebook από το να συγκεντρώνει τα δεδομένα από το WhatsApp, φοβούμενος ότι η εταιρεία θα τα χρησιμοποιήσει για να επεκτείνει τις δραστηριότητες μάρκετινγκ και διαφήμισης.

Ο Caspar είπε σε μια δήλωση: “Επί του παρόντος, υπάρχουν λόγοι να πιστεύουμε ότι οι διατάξεις περί κοινής χρήσης δεδομένων μεταξύ WhatsApp και Facebook, προορίζονται να εφαρμοστούν παράνομα λόγω της έλλειψης εθελοντικής και ενημερωμένης συναίνεσης. Προκειμένου να αποφευχθεί η παράνομη κοινή χρήση δεδομένων και να τεθεί ο τερματισμός της παράνομης εξαναγκαστικής συναίνεσης σε εκατομμύρια ανθρώπους, έχει πλέον ξεκινήσει μια επίσημη διοικητική διαδικασία για την προστασία των υποκειμένων των δεδομένων.

Δείτε ακόμα: Facebook: Θα ειδοποιήσει τα θύματα της διαρροής δεδομένων;

WhatsApp πολιτική απορρήτου

Ο στόχος είναι να ληφθεί απόφαση πριν από τις 15 Μαΐου, την ημερομηνία κατά την οποία οι χρήστες πρέπει να αποδεχθούν τη νέα πολιτική απορρήτου ή πιθανώς να σταματήσουν να χρησιμοποιούν το WhatsApp. Είναι πολύ πιθανό ότι η καταγγελία αυτή θα ισχύει μόνο για Γερμανούς κατοίκους, αλλά μπορούμε ακόμα να ελπίζουμε ότι οι διαδικασίες θα δώσουν ώθηση και σε άλλες χώρες και ρυθμιστικές αρχές να ακολουθήσουν το παράδειγμά της.

Δείτε επίσης: Οι θεωρίες συνομωσίας για τον Covid συνεχίζονται στο Facebook

Ο Επίτροπος του Αμβούργου είχε προηγουμένως εκδώσει με επιτυχία παρόμοια εντολή εναντίον του Facebook πριν από τεσσεράμισι χρόνια, για ενημέρωση των όρων και των υπηρεσιών του WhatsApp με αλλαγές σχετικά με την κοινή χρήση πληροφοριών σε εταιρείες του Facebook. Η παραγγελία επιβεβαιώθηκε από δύο περιπτώσεις μετά την ανάληψη νομικής δράσης από το Facebook και η κοινή χρήση δεδομένων μεταξύ Facebook και WhatsApp ήταν πιο περιορισμένη στην ΕΕ από ό, τι σε άλλες περιοχές από τότε.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS