ΑρχικήsecurityFacebook: Θα ειδοποιήσει τα θύματα της διαρροής δεδομένων;

Facebook: Θα ειδοποιήσει τα θύματα της διαρροής δεδομένων;

Το Facebook δεν έχει ειδοποιήσει τους 530 εκατομμύρια χρήστες των οποίων τα δεδομένα διέρρευσαν πρόσφατα (data leak), και απ’ ότι φαίνεται δεν σχεδιάζει να το κάνει σύντομα.

Μάθετε περισσότερα: Facebook: Διέρρευσαν data εκατομμυρίων χρηστών – Πώς να δείτε αν εκτέθηκαν στοιχεία σας

Facebook διαρροής δεδομένων
Facebook: Θα ειδοποιήσει τα θύματα της διαρροής δεδομένων;

Μεταξύ των δεδομένων που έχουν διαρρεύσει, βρίσκονται αριθμοί τηλεφώνου, Facebοok IDs και άλλες λεπτομέρειες από προφίλ χρηστών. Το Facebook είπε ότι εγκληματίες του κυβερνοχώρου είχαν αποκτήσει τα δεδομένα αυτά πριν από τον Σεπτέμβριο του 2019, αξιοποιώντας μια ευπάθεια στο εργαλείο της πλατφόρμας για τον συγχρονισμό επαφών.

Χρήσιμη πληροφορία: Have I Been Pwned: Δείτε αν έχει παραβιαστεί ο Facebook λογαριασμός σας

Ο εκπρόσωπος του Facebook είπε ότι η εταιρεία δεν ήταν σίγουρη για το ποιους χρήστες έπρεπε να ειδοποιήσει. Ωστόσο, η εταιρεία διόρθωσε άμεσα το κενό ασφαλείας που είχαν εκμεταλλευτεί οι εγκληματίες.

Οι κλεμμένες πληροφορίες δεν περιελάμβαναν οικονομικά στοιχεία, πληροφορίες υγείας ή κωδικούς πρόσβασης, ανέφερε το Facebοok. Ωστόσο, τα δεδομένα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για άλλες παραβιάσεις ή καταχρήσεις.

Facebook data leak
Facebook: Θα ειδοποιήσει τα θύματα της διαρροής δεδομένων;

Το Facebook βρίσκεται εδώ και πολύ καιρό υπό εξέταση για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται το απόρρητο των χρηστών. Το 2019, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC) ερευνούσε την υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης καθώς υπήρχαν ισχυρισμοί ότι η εταιρεία έκανε κατάχρηση των δεδομένων των χρηστών.

Η Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων της Ιρλανδίας, η κύρια ρυθμιστική αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Facebook, δήλωσε την Τρίτη ότι έχει επικοινωνήσει με την εταιρεία σχετικά με την πρόσφατη διαρροή δεδομένων.

Δείτε επίσης: Η Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων της Ιρλανδίας (DPC) ερευνά το Facebοok data leak

Ο διακανονισμός με την FTC το 2019 απαιτεί από το Facebook να αναφέρει λεπτομέρειες σχετικά με τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε δεδομένα 500 ή περισσότερων χρηστών της πλατφόρμας, μέσα σε 30 ημέρες από την επιβεβαίωση του περιστατικού.

Ο εκπρόσωπος του Facebook είπε ότι η εταιρεία επικοινωνεί με τις ρυθμιστικές αρχές για το θέμα, αλλά δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις συνομιλίες τους.

Πηγή: NBC News

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS