ΑρχικήinetΗ Amazon υποστηρίζει νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση της κάνναβης

Η Amazon υποστηρίζει νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση της κάνναβης

Η προσπάθεια νομιμοποίησης της κάνναβης σε ομοσπονδιακό επίπεδο στις ΗΠΑ κέρδισε έναν ισχυρό σύμμαχο: τον γίγαντα του e-commerce, Amazon. Η εταιρεία ανακοίνωσε στις 31 Μαΐου ότι η ομάδα δημόσιας πολιτικής της υποστηρίζει ένα νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση της κάνναβης που επανήλθε στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ στα τέλη του περασμένου μήνα. Η Amazon ανακοίνωσε επίσης ότι άλλαξε την πολιτική για τα τεστ ναρκωτικών, επισημαίνοντας ότι δεν θα αποκλείει πλέον υπαλλήλους λόγω χρήσης μαριχουάνας.

Σε ένα blog post που δημοσιεύτηκε στις 1 Ιουνίου, ο Dave Clark, επικεφαλής του τμήματος παγκόσμιων καταναλωτών της Amazon, αναφέρθηκε στο πώς η εταιρεία έχει εξελίξει τη αντίληψή της σχετικά με την κάνναβη, καθώς 17 κράτη έχουν νομιμοποιήσει τη χρήση της από ενήλικες, ενώ πάνω από 30 πολιτείες επιτρέπουν κάποια μορφή ιατρικής μαριχουάνας.

Διαβάστε επίσης: Τι θα κάνει η νέα υπηρεσία Amazon Sidewalk – Θα την εμπιστευτείτε;

Amazon
Amazon

«Στο παρελθόν, όπως πολλοί εργοδότες, κι εμείς έχουμε αποκλείσει άτομα από το να εργάζονται στην Amazon εάν είχαν θετικό αποτέλεσμα στο τεστ ναρκωτικών για χρήση μαριχουάνας. Ωστόσο, δεδομένου ότι οι κρατικοί νόμοι αλλάζουν στις ΗΠΑ, έχουμε αλλάξει γραμμή πλεύσης. Δεν θα συμπεριλαμβάνουμε πλέον τη μαριχουάνα στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα τεστ ναρκωτικών για οποιεσδήποτε θέσεις που δεν ρυθμίζονται από το Υπουργείο Μεταφορών, αντίθετα θα την αντιμετωπίσουμε όπως τη χρήση αλκοόλ.»

Ο Clark πρόσθεσε ακόμη ότι η Amazon θα συνεχίσει τους «ελέγχους απομείωσης» για τους υπαλλήλους που εργάζονται, ενώ θα ελέγχει επίσης για όλα τα ναρκωτικά και το αλκοόλ μετά από οποιοδήποτε συμβάν.

Σύμφωνα με τον Clark, η ομάδα δημόσιας πολιτικής της Amazon θα «υποστηρίξει ενεργά» τον νόμο για την επανεπένδυση και την εξάλειψη της μαριχουάνας του 2021 (νόμος MORE), ένα ομοσπονδιακό νομοσχέδιο που επανήλθε στη Βουλή των Αντιπροσώπων από τον εκπρόσωπο Jerry Nadler, έναν δημοκράτη από τη Νέα Υόρκη και τον πρόεδρο της Επιτροπής Δικαστικών Αρχών.

Δείτε ακόμη: Η Amazon αγόρασε τα στούντιο της MGM για 8,4 δισεκατομμύρια δολάρια!

Amazon νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση της κάνναβης
Η Amazon υποστηρίζει νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση της κάνναβης

Το νομοσχέδιο, το οποίο ψήφισε η Βουλή των Αντιπροσώπων πέρυσι, θα νομιμοποιήσει ομοσπονδιακά την κάνναβη, καταργώντας την από τον νόμο περί ελεγχόμενων ουσιών. «Ελπίζουμε ότι κι άλλοι εργοδότες θα μας ακολουθήσουν και ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα ενεργήσουν γρήγορα για να ψηφίσουν αυτόν τον νόμο», έγραψε ο Clark.

Ο αρχηγός της πλειοψηφίας της Γερουσίας, Chuck Schumer, υποσχέθηκε ότι αυτός, o Cory Booker και ο Ron Wyden θα παρουσιάσουν το νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση της κάνναβης, αλλά δεν έχουν εκδώσει χρονοδιάγραμμα.

Πρόταση: Amazon: Ο Jeff Bezos αποχωρεί από τη θέση του CEO στις 5 Ιουλίου!

Nομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση της κάνναβης
Nομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση της κάνναβης

Επί του παρόντος, περισσότερο από το 40% των Αμερικανών ζουν σε μια κατάσταση όπου επιτρέπεται η μαριχουάνα για άτομα άνω των 21 ετών και η νόμιμη βιομηχανία κάνναβης αναμένεται να φτάσει τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσιες πωλήσεις έως το 2030.

Η ανακοίνωση από την Amazon αποτελεί καλή είδηση για τη βιομηχανία κάνναβης.
Ο Ben Kovler, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της εταιρείας κάνναβης «Green Thumb Industries», γιόρτασε την υποστήριξη της Amazon για τη μαριχουάνα.

«Η αλλαγή έρχεται στην Αμερική. Η Amazon είναι ηγέτης και επικροτούμε την προοδευτική προσέγγιση της κοινής λογικής για την κάνναβη», έγραψε ο Kovler στο Twitter.

Πηγή πληροφοριών: forbes.com

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS