ΑρχικήUpdatesΠοια είναι τα χαρακτηριστικά που αποκτά το Google photos;

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που αποκτά το Google photos;

Στο Google I/O του περασμένου μήνα, η Google παρουσίασε την τρίτη σημαντική νέα έκδοση της σχεδιαστικής της γλώσσας. Το Material You προσφέρει μια ενημερωμένη εμφάνιση στο Android και σε άλλες πλατφόρμες που έχουν αναπτυχθεί από την Google. Ο νέος σχεδιασμός δίνει έμφαση στην προσαρμογή, στις στρογγυλεμένες γωνίες και στο μεγάλο header text. Έχουμε μια εικόνα από την έκδοση beta του Android 12 σχετικά με το πώς η Google τροποποιεί το σχεδιασμό του Android για να είναι one-handed φιλικό και τώρα βλέπουμε ότι οι ίδιες αρχές σχεδίασης επεκτείνονται και στην εφαρμογή Google Photos.

Material You

Δείτε επίσης: Google: Δεν θα δημιουργήσουμε backdoor στο FLoC του Chrome

Ο Tipter @damned_im έδωσε την απάντηση, δηλώνοντας ότι εντόπισε ένα νέο σχεδιασμό στην έκδοση 5.43 της εφαρμογής Google Photos. Στα screenshots που στάλθηκαν στο XDA, μπορούμε να δούμε ότι η Google έκανε το header text για την ημερομηνία πολύ μεγαλύτερο. Οι εικόνες μας υπενθύμισαν τη νέα εφαρμογή “Settings” στο Android 12, αλλά το ενδιαφέρον είναι ότι ο tipster μας έτρεχε το Android 10 σε ένα Pixel πρώτης γενιάς. Ωστόσο, δεν είναι πολύ περίεργο να βλέπεις μια επανασχεδιασμένη εφαρμογή σε παλαιότερη έκδοση Android, καθώς είναι απλώς μια νέα σχεδιαστική γλώσσα και δεν αποτελεί μέρος της τελευταίας έκδοσης του λειτουργικού συστήματος. Η μόνη πτυχή του Material You που περιορίζεται στο Android 12 είναι ο ενημερωμένος αλγόριθμος εξαγωγής χρωμάτων που χρησιμοποιείται για το σύστημα και τις εφαρμογές που βασίζονται στην ταπετσαρία σας, αλλά ακόμη και τότε, υπάρχουν λιγότερο ισχυρά API εξαγωγής χρωμάτων σε παλαιότερες εκδόσεις λειτουργικού συστήματος.

Δείτε επίσης: Η Samsung κυκλοφόρησε το security update Ιουνίου 2021, πριν την Google

Σε κάθε περίπτωση, με λίγη προσπάθεια, καταφέραμε να επιτρέψουμε τον επανασχεδιασμό των Google Photos που έδειξε ο tipster. Εκτός από το να κάνετε το header text πολύ μεγαλύτερο, υπάρχουν και μερικές λειτουργικές αλλαγές. Για παράδειγμα, όταν κάνετε μεγέθυνση και scroll στη βιβλιοθήκη εικόνων, η ημερομηνία λήψης του τρέχοντος συνόλου εικόνων εμφανίζεται επάνω αριστερά (δεύτερη εικόνα). Τις τελευταίες εβδομάδες, το Google Photos έχει προσθέσει μια σειρά από νέες αναμνήσεις που εμφανίζονται στην κορυφή, αλλά η εφαρμογή ετοιμάζεται να δείξει αυτές τις αναμνήσεις σύμφωνα με τη βιβλιοθήκη εικόνων (τρίτη και πέμπτη εικόνα παρακάτω). Εάν δημιουργήσατε ένα άλμπουμ εικόνων σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία, αυτό το άλμπουμ μπορεί να εμφανίζεται in-line όταν κάνετε scroll στη βιβλιοθήκη εικόνων (τέταρτη εικόνα παρακάτω). Τέλος, η εφαρμογή Photos δοκιμάζει ένα μενού overflow που, όταν πατηθεί, εμφανίζει ένα κουμπί “select”. Εάν όλες οι εικόνες σε μια δεδομένη ημερομηνία λήφθηκαν σε μια αναγνωρισμένη τοποθεσία, τότε το μενού overflow μπορεί να εμφανίζει και ένα κουμπί “view on map” ​​που σας μεταφέρει γρήγορα στην προβολή χάρτη της εφαρμογής.

Δείτε επίσης: Google-νέοι κανόνες: Κίνδυνος διαγραφής Gmail, Photos και Drive accounts

Καινούριος σχεδιασμός

Το Google Photos είναι η πρώτη σημαντική εφαρμογή της Google για την οποία έχει εντοπιστεί ένας Material You-επανασχεδιασμός. Υπάρχουν υποδείξεις ότι ο Google Chrome θα αποκτήσει έναν σημαντικό επανασχεδιασμό, αλλά οι αλλαγές που έχουμε δει μέχρι στιγμής είναι μηδαμινές.

Πηγή πληροφοριών: xda-developers.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS