ΑρχικήReviewsΤι θα κάνει η νέα υπηρεσία Amazon Sidewalk - Θα την εμπιστευτείτε;

Τι θα κάνει η νέα υπηρεσία Amazon Sidewalk – Θα την εμπιστευτείτε;

Το Amazon Sidewalk είναι μια νέα υπηρεσία που μοιράζεται τη σύνδεσή σας στο internet με άλλα άτομα που μένετε στην ίδια γειτονία έτσι ώστε να επεκταθεί το εύρος και η αξιοπιστία των Amazon Echo, Ring Security καμερών και Tile trackers.

Amazon Sidewalk

Δείτε επίσης: Amazon & Best Buy: Εκπτώσεις σε Samsung Smart TVs, οθόνες και gaming headsets

Η Amazon ετοιμάζεται να ενεργοποιήσει μια νέα υπηρεσία που ονομάζεται Amazon Sidewalk και εάν διαθέτετε συσκευή Echo ή Ring Floodlight και Spotlight Cam, τότε οι πιθανότητες να δωρίσετε μέρος της σύνδεσης σας στο διαδίκτυο στους γείτονες είναι πολλές.

Η ιδέα πίσω από το Amazon Sidewalk είναι ότι χωρίς αξιόπιστη σύνδεση στο διαδίκτυο, το να έχετε μια συσκευή όπως κουδούνι webcam ή κουδούνι ασφαλείας είναι κάπως άσκοπη. Έτσι, για να καταπολεμήσει αυτήν την κακή συνδεσιμότητα, η Amazon σχεδιάζει να μετατρέψει επιλεγμένες συσκευές Echo και Ring σε Sidewalk Bridges και να χρησιμοποιήσει τη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο για να βοηθήσει άλλους.

Δείτε επίσης: Πώς να αποκρύψετε παραγγελίες στον λογαριασμό σας στην Amazon

Από τις 8 Ιουνίου (μόνο στις ΗΠΑ προς το παρόν), η Amazon θα μετατρέψει τις συσκευές σας σε Sidewalk Bridges, εκτός εάν εξαιρέσετε τον εαυτό σας από την διαδικασία.

Αργότερα μέσα στον μήνα, τα Tile tags θα μπορούν να συνδεθούν στο Amazon sidewalk, επεκτείνοντας τις δυνατότητές τους και καθιστώντας τα πιο ανταγωνιστικά απέναντι στο AirTag της Apple.

Πόσο από το bandwidth σας θα χρησιμοποιήσει το Sidewalk; Σύμφωνα με την Amazon, περιορίζεται στα 80Kbps, ή όπως το θέτει η Amazon, περίπου το 1/40ο του bandwidth που χρησιμοποιείται για το stream ενός τυπικού βίντεο υψηλής ευκρίνειας – η συνολική μηνιαία χρήση θα περιορίζεται στα 500MB, η οποία, όπως το θέτει η Amazon, ισοδυναμεί με το 10-λεπτό streaming βίντεο υψηλής ευκρίνειας.

Είναι όμως ασφαλές;

Η Amazon λέει ναι και δημοσίευσε μια αναφορά για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και την ασφάλεια που περιγράφει πώς το έχει επιτύχει. Αυτό το έγγραφο ολοκληρώνεται με το γιατί οι χρήστες πρέπει να έχουν ενεργοποιημένη αυτήν τη δυνατότητα:

“Μοιράζοντας ένα μικρό μέρος του bandwidth του οικιακού τους δικτύου, οι γείτονες δίνουν λίγα – αλλά παίρνουν πολλά σε αντάλλαγμα.”

Δείτε επίσης: Η Amazon αγόρασε τα στούντιο της MGM για 8,4 δισεκατομμύρια δολάρια!

Θέλετε να πείτε όχι στο Amazon Sidewalk; Δείτε πώς:

  • Εκκινήστε την εφαρμογή της Alexa
  • Πατήστε More και μετά Settings
  • Πατήστε Account Settings
  • Πατήστε Amazon Sidewalk
  • Τώρα μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το Amazon Sidewalk

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS