ΑρχικήsecurityUK: Απαγορεύει την χρήση των κινεζικών καμερών παρακολούθησης Hikvision σε govt sites

UK: Απαγορεύει την χρήση των κινεζικών καμερών παρακολούθησης Hikvision σε govt sites

Αφού η βρετανική κυβέρνηση απαγόρευσε τη χρήση των συστημάτων καμερών της Hikvision σε “ευαίσθητα” sites, η κινεζική εταιρεία παρακολούθησης αρνήθηκε κάθε υπόνοια ότι μπορεί να αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια της Βρετανίας.

Δείτε επίσης: Πώς να ελέγξετε τις κάμερες ασφαλείας με την Amazon Alexa;

Hikvision

Την Πέμπτη, ανακοινώθηκε ότι θα τεθούν περιορισμοί για να σταματήσει η εγκατάσταση τεχνολογίας που παράγεται από εταιρείες που υπόκεινται στον εθνικό νόμο περί πληροφοριών της Κίνας. Ο νόμος αυτός απαιτεί από τους Κινέζους πολίτες και οργανισμούς να βοηθούν τις υπηρεσίες πληροφοριών και ασφάλειας της χώρας.

Την Παρασκευή, η Hikvision δήλωσε στο CNN Business ότι οι δηλώσεις που έγιναν σχετικά με το ότι αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια είναι ψευδείς.

Αφού η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύσει τα προϊόντα της Huawei από το δίκτυο 5G, η εταιρεία δήλωσε ότι ελπίζει να μιλήσει με αξιωματούχους “επειγόντως” για να κατανοήσει την απόφαση. Η εταιρεία πρόσθεσε ότι είχε μιλήσει προηγουμένως με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου για να ξεκαθαρίσει τυχόν παρεξηγήσεις σχετικά με την επιχείρησή της.

Δείτε επίσης: Η Google φέρνει ένα web view σε όλες τις κάμερες Nest

«Η Hikvision είναι ένας κατασκευαστής εξοπλισμού που δεν έχει ορατότητα στα δεδομένα βίντεο των τελικών χρηστών», δήλωσε η εταιρεία που εδρεύει στο Hangzhou. «Η Hikvision δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στα δεδομένα βίντεο των τελικών χρηστών και δεν μπορεί να μεταδώσει δεδομένα από τελικούς χρήστες σε τρίτους. Δεν διαχειριζόμαστε βάσεις δεδομένων τελικών χρηστών, ούτε πουλάμε χώρο αποθήκευσης στο cloud στο Ηνωμένο Βασίλειο.»

Την Πέμπτη, ο υπουργός του Υπουργικού Συμβουλίου Oliver Dowden δήλωσε στο βρετανικό κοινοβούλιο ότι μετά από επανεξέταση της ασφάλειας, οι κυβερνητικές υπηρεσίες διατάχθηκαν να σταματήσουν να χρησιμοποιούν εξοπλισμό που κατασκευάζεται από εταιρείες που υπάγονται στον εθνικό νόμο περί πληροφοριών.

Δείτε επίσης: Νέα Υόρκη: Κάμερες παρακολούθησης σε όλα τα βαγόνια του μετρό

Οι νομοθέτες του Ηνωμένου Βασιλείου πριν από μήνες ζήτησαν την απαγόρευση της τεχνολογίας της Hikvision και της Dahua, αφού αποκαλύφθηκε ότι οι εταιρείες εμπλέκονται σε παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά των Ουιγούρων στη Xinjiang.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες το 2019 έθεσαν την Hikvision και άλλες κινεζικές εταιρείες σε trade blacklist, απαγορεύοντάς τους να εισάγουν αμερικανική τεχνολογία για παρόμοιους ισχυρισμούς.

Πηγή πληροφοριών: edition.cnn.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS