ΑρχικήinetΝέα Υόρκη: Κάμερες παρακολούθησης σε όλα τα βαγόνια του μετρό

Νέα Υόρκη: Κάμερες παρακολούθησης σε όλα τα βαγόνια του μετρό

Θα εγκατασταθούν κάμερες παρακολούθησης σε όλα τα βαγόνια rapid transit στην Νέα Υόρκη με σκοπό να νιώθουν οι αναβάτες πιο ασφαλείς.

Η Νέα Υόρκη, η έδρα του μεγαλύτερου συστήματος rapid transit στη χώρα, θα εγκαταστήσει κάμερες παρακολούθησης σε κάθε βαγόνι του μετρό έως το 2025, ανακοίνωσε την Τρίτη η κυβερνήτης Kathy Hochul.

Η κίνηση αυτή, στοχεύει στην αύξηση της εμπιστοσύνης των επιβατών στην ασφάλεια του μετρό, είπε η Hochul, καθώς ο αριθμός των επιβατών εξακολουθεί να υστερεί σε σχέση με τα επίπεδα που ήταν πριν την πανδημία. Ακολουθεί επίσης διάφορα εγκλήματα με μεγάλη δημοσιότητα που έχουν συμβεί στο σύστημα μεταφορών, συμπεριλαμβανομένου του βιασμού ενός τουρίστα σε πλατφόρμα του μετρό αυτόν τον μήνα, ένας μαζικός πυροβολισμός σε βαγόνι του μετρό στο Μπρούκλιν τον Απρίλιο που άφησε τραυματίες 10 επιβάτες και τον θανατηφόρο πυροβολισμό ενός υπαλλήλου, της Goldman Sachs σε τρένο τον Μάιο.

Αλλά η απόφαση να εγκατασταθούν κάμερες στα βαγόνια του μετρό ανησυχεί ορισμένους υποστηρικτές της ιδιωτικής ζωής, οι οποίοι λένε ότι θα αυξήσει το επίπεδο επιτήρησης των Νεοϋορκέζων χωρίς απαραίτητα να κάνει το μετρό ασφαλέστερο. Οι σταθμοί του μετρό στην πόλη διαθέτουν ήδη κάμερες παρακολούθησης.

Δείτε επίσης: Νέα Υόρκη – Δρόμοι: Θα αυξηθεί ο χώρος για πεζούς και ποδηλάτες

Νέα Υόρκη: Κάμερες παρακολούθησης σε όλα τα βαγόνια του μετρό
Νέα Υόρκη: Κάμερες παρακολούθησης σε όλα τα βαγόνια του μετρό

«Είναι απαίσιο. Αυτό φαίνεται απλώς σαν ένα τρομερό κόλπο παρακολούθησης δημοσίων σχέσεων για να ενισχύσει την επιβατική κίνηση», δήλωσε ο Albert Fox Cahn, ιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής του Surveillance Technology Oversight Project (STOP), ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που στοχεύει να κυριαρχήσει στην ψηφιακή επιτήρηση στη Νέα Υόρκη.

«Δεν θα ξέραμε πώς θα μοιράζονταν τα δεδομένα με ομοσπονδιακούς και εκτός πολιτειακούς εταίρους», είπε ο Fox Cahn.

Το υλικό του μετρό θα αποθηκευτεί σε μια κάρτα μνήμης σε κάθε κάμερα, δήλωσε εκπρόσωπος του MTA σε ένα email, αλλά θα είναι διαθέσιμο σε κάθε τοπική, πολιτειακή ή ομοσπονδιακή υπηρεσία επιβολής του νόμου για την επίλυση εγκλημάτων. Το MTA εξακολουθεί να αναπτύσσει το σχέδιο προμηθειών του για τον κατασκευαστή των καμερών που θα χρησιμοποιήσει.

Ανακοινώνοντας την κίνηση, η Hochul υποβάθμισε τις ανησυχίες για το απόρρητο.

«Νομίζετε ότι ο Big Brother σας παρακολουθεί στο μετρό; Έχετε απόλυτο δίκιο. Αυτή είναι η πρόθεσή μας, να δώσουμε το μήνυμα ότι θα επιτηρούμε τις δραστηριότητες στα τρένα του μετρό και αυτό θα δώσει στους ανθρώπους μεγάλη ηρεμία», είπε η Hochul.

«Και αν ανησυχείτε για αυτό, η καλύτερη απάντηση είναι να μην διαπράττετε κανένα έγκλημα στο μετρό», είπε. «Τότε δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα».

Νέα Υόρκη: Κάμερες παρακολούθησης σε όλα τα βαγόνια του μετρό
Νέα Υόρκη: Κάμερες παρακολούθησης σε όλα τα βαγόνια του μετρό

Πολλά άλλα συστήματα rapid transit στις ΗΠΑ χρησιμοποιούν ήδη κάμερες παρακολούθησης, συμπεριλαμβανομένου του BART της περιοχής του Κόλπου του Σαν Φρανσίσκο και του μετρό της Ουάσιγκτον. Το έργο στην Νέα Υόρκη θα είναι η μεγαλύτερη πρωτοβουλία τέτοιου είδους στη χώρα, με δύο κάμερες εγκατεστημένες και στα 6.455 βαγόνια τρένου MTA με κόστος 5,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Βασίζεται σε χρήματα επιχορηγήσεων από την πολιτεία της Νέας Υόρκης και το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας, είπε η Hochul.

Δείτε επίσης: Πάνω από 80.000 κάμερες Hikvision ευάλωτες σε κρίσιμη ευπάθεια

Καθώς οι transit κάμερες παρακολούθησης έχουν γίνει πιο συνηθισμένες, ορισμένοι υποστηρικτές της ιδιωτικής ζωής έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με το ποιος κατασκευάζει τις κάμερες και αποθηκεύει τα βίντεο καθώς και ποιες υπηρεσίες επιβολής του νόμου έχουν πρόσβαση σε αυτό.

Αντίθετα, η Hochul περιέγραψε το θέμα των καμερών στα βαγόνια του μετρό ως καθαρά θέμα δημόσιας ασφάλειας και εμπιστοσύνης των αναβατών.

«Αυτό έχει να κάνει με την ασφάλεια, την ασφάλεια των αναβατών μας και το να ξέρουν οι επίδοξοι εγκληματίες ότι εάν βλάψετε οποιονδήποτε άλλο επιβάτη με οποιονδήποτε τρόπο, θα σας παρακολουθούν, θα σας πιάσουν και θα διωχθείτε», είπε η Hochul.

Ο Janno Lieber, ο πρόεδρος της Μητροπολιτικής Αρχής Μεταφορών της Νέας Υόρκης που προσχώρησε στην Hochul στην ανακοίνωση, είπε στους δημοσιογράφους ότι η εγκληματικότητα του μετρό μειώθηκε ήδη σχεδόν 9% φέτος σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2019.

«Το μετρό είναι από τα πιο ασφαλή μέρη στη Νέα Υόρκη», είπε ο Lieber, «και τα στατιστικά το επιβεβαιώνουν».

Πηγή: nbcnews.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS