ΑρχικήinetΗ Patreon απολύει ολόκληρη την ομάδα ασφαλείας της

Η Patreon απολύει ολόκληρη την ομάδα ασφαλείας της

Όπως αναφέρει το CyberScoop αρκετοί πρώην υπάλληλοι επιβεβαίωσαν τις απολύσεις τους από την Patreon, που έγιναν την περασμένη εβδομάδα και ότι η εταιρεία δεν φαίνεται να ανησυχεί που δεν έχει πλέον ομάδα ασφαλείας.

Δείτε επίσης: Το νέο Google Play system update βελτιώνει την ασφάλεια

Patreon

«Στο πλαίσιο μιας στρατηγικής αλλαγής ενός μέρους του προγράμματος ασφαλείας μας, χωρίσαμε τους δρόμους μας με πέντε υπαλλήλους», δήλωσε η Patreon στο CyberScoop. «Οι αλλαγές που έγιναν αυτήν την εβδομάδα δεν θα έχουν καμία επίδραση στην ικανότητά μας να συνεχίσουμε να παρέχουμε μια ασφαλή πλατφόρμα για τους δημιουργούς και τους πελάτες μας.»

Όπως δήλωσε η Patreon, «συνεργάζεται με έναν αριθμό εξωτερικών οργανισμών για να αναπτύσσει συνεχώς τις δυνατότητες ασφαλείας και να διεξάγει τακτικές αξιολογήσεις ασφαλείας για να διασφαλίσει ότι τηρούνται ή υπερβαίνονται τα υψηλότερα βιομηχανικά πρότυπα».

Πολλές εταιρείες λειτουργούν χωρίς αποκλειστικές oμάδες ασφαλείας. Κάποιες έχουν το τμήμα IT τους να διαχειρίζεται την ασφάλεια, άλλες απευθύνονται σε διαχειριζόμενους παρόχους υπηρεσιών ασφαλείας (MSSP) και άλλες βασίζονται απλά στην τύχη.

Δείτε ακόμα: Οι malware devs παρακάμπτουν ήδη την ασφάλεια του Android 13

Αλλά αυτές οι εταιρείες δεν είναι συνήθως τόσο μεγάλες όσο η Patreon. Η εταιρεία λέει στον ιστότοπό της ότι περισσότεροι από 250.000 δημιουργοί χρησιμοποιούν την πλατφόρμα της για να προσφέρουν περιεχόμενο σε περισσότερους από 8 εκατομμύρια χρήστες. Αυτοί οι δημιουργοί λέγεται ότι έχουν κερδίσει περισσότερα από 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια και αυτό μετά τις αμοιβές του Patreon.

ομάδα ασφαλείας

Η Patreon έχει επίσης εμπιστευθεί πολλές πληροφορίες για δημιουργούς και θαμώνες. Αυτό περιλαμβάνει στοιχεία πληρωμής, στοιχεία επικοινωνίας και σε ορισμένες περιπτώσεις διευθύνσεις αποστολής που χρησιμοποιούνται για την παροχή φυσικών ανταμοιβών στους υποστηρικτές, για να μην αναφέρουμε το αποκλειστικό περιεχόμενο που φιλοξενείται στην πλατφόρμα.

Σε ένα μήνυμα προς τον διακομιστή Patreon’s Discord που κοινοποιήθηκε με το PCMag, ο Senior VP of Engineering της Patreon, Utkarsh Srivastava είπε ότι η εταιρεία δεν “περιορίζει τις επενδύσεις στα προγράμματα ασφαλείας μας” και στην πραγματικότητα “θα επεκτείνει την επένδυσή μας στην ασφάλεια καθώς συνεχίζουμε να αναπτυσσόμαστε“.

Δείτε επίσης: Ο Microsoft Edge λαμβάνει καλύτερες προεπιλογές ασφαλείας

Φαίνεται ότι υπάρχει αποσύνδεση μεταξύ της Patreon που αφήνει ολόκληρη την ομάδα ασφαλείας της να φύγει, όπως είπε η πρώην ανώτερη μηχανικός ασφαλείας Emily Metcalfe στο LinkedIn και ο Srivastava που λέει στους δημιουργούς ότι η εταιρεία θέλει να επενδύσει περισσότερα στην ασφάλεια.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS