ΑρχικήsecuritySamsung για τελευταίο data breach: Ποιες πληροφορίες κλάπηκαν

Samsung για τελευταίο data breach: Ποιες πληροφορίες κλάπηκαν

Η Samsung προειδοποιεί τους πελάτες για ένα περιστατικό κυβερνοασφάλειας που έγινε τον Ιούλιο, όπου «ένα μη εξουσιοδοτημένο τρίτο μέρος απέκτησε πληροφορίες από ορισμένα συστήματα της Samsung στις ΗΠΑ», συμπεριλαμβανομένων στοιχείων όπως ονόματα, γενέθλια, στοιχεία επικοινωνίας και πληροφορίες εγγραφής προϊόντος. Η Samsung λέει ότι ανακάλυψε το data breach στις 4 Αυγούστου και επί του παρόντος την ερευνά με «μια κορυφαία εξωτερική εταιρεία ασφάλειας στον κυβερνοχώρο».

Δείτε επίσης: Το MooBot botnet στοχεύει μη ενημερωμένα D-Link routers

Σύμφωνα με τα FAQ της Samsung σχετικά με το data breach, η εταιρεία στέλνει email στους πελάτες που επηρεάστηκαν και θα συνεχίσει να το κάνει καθώς προχωρά η έρευνά της. Η Samsung λέει ότι δεν θα διέρρευσαν οι ίδιες πληροφορίες από όλους.

Δείτε επίσης: Οι ΗΠΑ «κατέρριψαν» το εγκληματικό marketplace WT1SHOP

Ενώ η εταιρεία λέει ότι δεν κλάπηκαν αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης ή αριθμοί χρεωστικών/πιστωτικών καρτών, ο τύπος των πληροφοριών που κατέληξαν να λάβουν οι χάκερ μπορεί να είναι πολύ χρήσιμος σε επιθέσεις κοινωνικής μηχανικής σε άλλες υπηρεσίες που χρησιμοποιείτε. Εάν έχετε αναβάλει την ενεργοποίηση του ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων σε ορισμένους σημαντικούς λογαριασμούς, μάλλον δεν είναι κακή ιδέα να το κάνετε το συντομότερο δυνατό.

Samsung data breach

Δείτε επίσης: Ο Όμιλος InterContinental Hotels θύμα κυβερνοεπίθεσης

Η Samsung λέει ότι αυτή τη στιγμή δεν χρειάζεται να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας ή να κάνετε συγκεκριμένα μέτρα για να διατηρήσετε τα προϊόντα ή τους λογαριασμούς Samsung ασφαλή, καθώς “οι συσκευές καταναλωτών δεν επηρεάστηκαν από αυτό το συμβάν”. Ωστόσο, η εταιρεία συνιστά να παρακολουθείτε τυχόν ασυνήθιστη δραστηριότητα στον λογαριασμό σας και να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν πρόκειται για phishing emails.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ορισμένοι πελάτες αναρωτήθηκαν γιατί η εταιρεία περίμενε ένα μήνα για να αναφέρει την παραβίαση.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα στο 2022 που η Samsung χακαρίστηκε. Τον Μάρτιο, η εταιρεία είπε ότι η ομάδα Lapsus$ χάκαρε τα συστήματά της και έκλεψε πολύ σημαντικά δεδομένα, συμπεριλαμβανομένου του πηγαίο κώδικα του smartphone Galaxy.

Πηγή πληροφοριών: theverge.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS