ΑρχικήinetΗ Apple απολύει 600 υπαλλήλους, κυρίως από το Apple Car project

Η Apple απολύει 600 υπαλλήλους, κυρίως από το Apple Car project

Μετά την ακύρωση του φιλόδοξου project της Apple για το Apple Car και των οθονών microLED για το Apple Watch, η εταιρεία απολύει πάνω από 600 υπαλλήλους.

Δείτε επίσης: Amazon: Εκατοντάδες απολύσεις στο cloud computing τμήμα

Apple απολύει υπαλλήλους

Μια πρόσφατη έκθεση αποκαλύπτει σημαντική μείωση του εργατικού δυναμικού στην Apple, με επίκεντρο κυρίως τους υπαλλήλους που συμμετέχουν στο project Titan της εταιρείας και στις πρωτοβουλίες για την οθόνη του smartwatch. Τουλάχιστον 87 άτομα εργάζονταν σε μια μυστική εγκατάσταση της Apple αφιερωμένη στην προώθηση της τεχνολογίας οθόνης επόμενης γενιάς.

Επιπλέον, η Apple απολύει άλλους 371 υπαλλήλους από το κύριο κέντρο της, που ασχολείται με τα αυτοκίνητα στη Santa Clara της Καλιφόρνια. Ακόμα αρκετοί επηρεάστηκαν σε διάφορα δορυφορικά γραφεία.

Η απόφαση της εταιρείας να μειώσει το προσωπικό της επηρέασε υπαλλήλους που βρίσκονταν σε διάφορα βοηθητικά γραφεία, προκαλώντας ένα κύμα απολύσεων που δεν περιοριζόταν μόνο σε μία τοποθεσία. Και τα δύο έργα διακόπηκαν λόγω συνδυασμού αναποφασιστικότητας των διευθυντικών στελεχών, ανησυχιών για το κόστος και τεχνικών προκλήσεων.

Δείτε ακόμα: Google προς υπαλλήλους: Να περιμένετε κι άλλες απολύσεις φέτος

Οι απολύσεις αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας αναδιάρθρωσης εντός της Apple, με αποτέλεσμα την απομάκρυνση πάνω από 600 υπαλλήλων. Αυτοί οι υπάλληλοι ήταν ουσιώδεις για την ανάπτυξη των έργων αυτοκινήτου και οθόνης smartwatch της Apple, δύο από τις υψηλού προφίλ πρωτοβουλίες της εταιρείας που έχουν από τότε διακοπεί.

Καθώς η Apple μετατοπίζει την προσοχή και τους πόρους της και απολύει πολλούς υπαλλήλους της, μερικοί που επλήγησαν έχουν την ευκαιρία να μεταβούν σε άλλα τμήματα εντός της εταιρείας. Είναι αξιοσημείωτο ότι αρκετά άτομα από την ομάδα του έργου Apple Car έχουν αναλάβει ρόλους που συμβάλλουν στα αυξανόμενα ενδιαφέροντα της Apple στην τεχνητή νοημοσύνη και την προσωπική ρομποτική, όπως αναφέρεται από το Bloomberg.

Δείτε επίσης: Η eBay ανακοινώνει απολύσεις 1000 υπαλλήλων

Πώς επηρεάζουν οι απολύσεις την αντοχή του εργατικού δυναμικού;

Οι απολύσεις μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την αντοχή του εργατικού δυναμικού. Πρώτον, μπορούν να δημιουργήσουν αβεβαιότητα και φόβο στους εργαζόμενους που παραμένουν, το οποίο μπορεί να μειώσει την παραγωγικότητα και την αφοσίωση. Δεύτερον, οι απολύσεις μπορούν να μειώσουν την ικανότητα της επιχείρησης να προσαρμοστεί σε νέες προκλήσεις ή ευκαιρίες, καθώς η απώλεια εμπειρογνωμοσύνης και γνώσης μπορεί να είναι δύσκολο να αντικατασταθεί. Τρίτον, οι απολύσεις μπορούν να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στο ηθικό των εργαζομένων, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη αποχώρηση, μειώνοντας έτσι την αντοχή του εργατικού δυναμικού. Τέλος, οι απολύσεις μπορούν να προκαλέσουν αλλαγές στην οργανωτική κουλτούρα και τη δυναμική, που μπορεί να επηρεάσουν την ικανότητα της επιχείρησης να παραμείνει ανθεκτική στις αλλαγές.

Πηγή: appleinsider

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnewsgr.kinsta.cloud
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS