ΑρχικήinetΗ eBay ανακοινώνει απολύσεις 1000 υπαλλήλων

Η eBay ανακοινώνει απολύσεις 1000 υπαλλήλων

Η γνωστή αμερικανική εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου eBay θα προχωρήσει σε απολύσεις περίπου 1.000 υπαλλήλων, επηρεάζοντας περίπου το 9% του εργατικού δυναμικού της (πλήρους απασχόλησης). Σύμφωνα με την εταιρεία, η απόφαση οφείλεται στο ότι ο αριθμός των εργαζομένων και το κόστος έχουν υπερβεί την ανάπτυξη της επιχείρησης σε μια επιβραδυνόμενη οικονομία. Πρόκειται για τις πιο πρόσφατες απολύσεις στον κλάδο της τεχνολογίας.

eBay απολύσεις

Ο διευθύνων σύμβουλος, Jamie Iannone, είπε σε ένα μήνυμα προς τους υπαλλήλους ότι η εταιρεία θα μειώσει επίσης τον αριθμό των “συμβάσεων που υπάρχουν στο αναπληρωματικό εργατικό δυναμικό μας τους επόμενους μήνες“.

Δείτε επίσης: Google προς υπαλλήλους: Να περιμένετε κι άλλες απολύσεις φέτος

Όσοι απολύονται θα ενημερωθούν από τα αφεντικά τους μέσω κλήσεων Zoom.

Πρέπει να οργανώσουμε καλύτερα τις ομάδες μας για ταχύτητα, που θα μας επιτρέψει να είμαστε πιο ευκίνητοι, να κάνουμε παρόμοια δουλειά μαζί και να παίρνουμε αποφάσεις πιο γρήγορα“, είπε στο σημείωμα, το οποίο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

Αυτές οι αλλαγές είναι δύσκολες, αλλά είμαι βέβαιος ότι δουλεύοντας μαζί θα γίνουμε πιο δυνατοί από ποτέ“, πρόσθεσε ο Iannone.

Το eBay είναι η πιο πρόσφατη τεχνολογική εταιρεία που προχωρά σε απολύσεις, αφού και αυτή είχε αυξήσει τις προσλήψεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, όταν οι άνθρωποι αγόραζαν τα πάντα από το διαδίκτυο.

Πριν από λίγες ημέρες και η Google ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε νέες απολύσεις. Το TikTok είπε, επίσης, ότι απολύει δεκάδες εργαζομένους και η εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών Riot Games περιορίζει το προσωπικό της.

Δείτε επίσης: Twitch: Πρόκειται να απολύσει σχεδόν το 35% του προσωπικού της

Άλλες εταιρείες τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των Spotify, Microsoft, Meta και IBM, έχουν επίσης περικόψει πρόσφατα θέσεις εργασίας.

Ο επικεφαλής του eBay επεσήμανε αυτές τις ανησυχίες σχετικά με την ανάγκη για απολύσεις: “Παρά τις εξωτερικές πιέσεις, όπως το δύσκολο μακροοικονομικό περιβάλλον, γνωρίζουμε ότι μπορούμε να είμαστε καλύτεροι με τους παράγοντες που ελέγχουμε“, είπε ο Iannone.

Μόνο φέτος, πάνω από 70 εταιρείες τεχνολογίας έχουν απολύσει 13.240 άτομα. Την ίδια περίοδο πέρυσι, οι εταιρείες τεχνολογίας είχαν απολύσει πολύ περισσότερους εργαζομένους – περίπου 38.000 υπαλλήλους.

Οι απολύσεις σε τέτοια μεγάλη κλίμακα μπορούν να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην αγορά εργασίας της τεχνολογίας. Η αύξηση της διαθεσιμότητας των εργαζομένων μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του ανταγωνισμού για τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας, πιέζοντας τους εργαζομένους να αποδεχθούν χαμηλότερους μισθούς ή λιγότερο ελκυστικές συνθήκες εργασίας.

Δείτε επίσης: SpaceX: Κατηγορείται για παράνομη απόλυση υπαλλήλων

Έπειτα, οι απολύσεις μπορούν να έχουν ψυχολογικές επιπτώσεις στους εργαζόμενους, αυξάνοντας την αβεβαιότητα και τον φόβο για την εργασιακή αστάθεια. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη παραγωγικότητα και δημιουργικότητα, καθώς οι εργαζόμενοι μπορεί να είναι λιγότερο πρόθυμοι να αναλάβουν ρίσκα ή να επενδύσουν σε νέες ιδέες.

Τέλος, οι απολύσεις μπορεί να οδηγήσουν σε αλλαγές στη δομή της αγοράς εργασίας, καθώς οι εταιρείες μπορεί να αναζητήσουν πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να εκτελέσουν τις εργασίες, όπως η αυτοματοποίηση ή η αναβάθμιση των υφιστάμενων εργαζομένων.

Πηγή: abcnews.go.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS