ΑρχικήTop PicksΤα Smartphones του 2024: Από τις Κάμερες Zoom στους Προηγμένους Επεξεργαστές στο...

Τα Smartphones του 2024: Από τις Κάμερες Zoom στους Προηγμένους Επεξεργαστές στο Mid-Range

Στο 2024, οι εξελίξεις στα smartphones υπόσχονται νέα πρότυπα, συγχωνεύοντας την προσιτότητα με προηγμένες τεχνολογίες.

Το 2023 αποτέλεσε μια αρκετά σταθερή χρονιά για τη βιομηχανία των smartphones. Παρά τη μείωση των αποστολών κινητών, υπάρχουν θετικοί λόγοι για τους πιθανούς καταναλωτές.

Παρατηρήσαμε εξαιρετικά Android τηλέφωνα, ανταγωνισμό στον χώρο των φορητών τηλεφώνων, και τη συνεχιζόμενη δημοκρατοποίηση χαρακτηριστικών ακριβών τηλεφώνων σε πιο οικονομικές συσκευές.

Ωστόσο, τι προβλέπεται για το 2024 στη βιομηχανία των smartphones; Αναμένουμε να δούμε το επόμενο έτος.

Το Generative AI καταλαμβάνει το επίκεντρο

Ποτέ δεν υπήρξε αμφιβολία ότι το Generative AI θα είναι στο επίκεντρο; Ολόκληρη η βιομηχανία προωθεί την τεχνολογία με μεγάλο ζήλο, και οι νέοι επεξεργαστές για το 2024, όπως ο Snapdragon 8 Gen 3, ο MediaTek Dimensity 9300 και ο Samsung Exynos 2400, διαθέτουν βελτιωμένα υλικά AI για την υποστήριξη αυτής της ανοδικής τάσης.

Πιθανότατα, αν αγοράσετε ένα νέο προηγμένο Android τηλέφωνο το 2024, θα διαθέτει το υλικό για γρήγορες δυνατότητες δημιουργικής AI.

Συγκεκριμένα, παρατηρούμε ότι η βιομηχανία προωθεί χαρακτηριστικά όπως η υπερ-γρήγορη δημιουργία εικόνων από κείμενο, πορτρέτα με φόντο Generative AI και προηγμένα πακέτα επεξεργασίας φωτογραφιών. Η Qualcomm αναφέρει ακόμα ότι προσφέρει επέκταση φωτογραφίας με τη χρήση της AI, με το One UI 6.1 της Samsung να υποδεικνύεται ότι θα προσφέρει αυτήν τη λειτουργία.

Διαβάστε επιπλέον: Galaxy S24 Ultra: 56% Αυξημένη Αντοχή και ισχυρότερο Gorilla Glass

Υπάρχει περισσότερο στo Generative AI από την απλή δημιουργία κειμένου και εικόνας. Για παράδειγμα, η Samsung δηλώνει ότι το Galaxy AI suite μπορεί να παρέχει μετάφραση σε πραγματικό χρόνο κατά τη διάρκεια κλήσεων, ενώ διαρροή υποδεικνύει ότι η εταιρεία θα μπορούσε ακόμη να προσφέρει κείμενο περίληψης των τηλεφωνικών κλήσεών σας. Η Google προωθεί ακόμη μια λειτουργία Zoom Enhance που επιτρέπει το ζουμ σε εικόνες μετά τη λήψη τους.

Η νέα τεχνολογία της MediaTek, Dimensity 8300 Ultra, υποστηρίζει δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη, ανοίγοντας τον δρόμο για πιο προηγμένα χαρακτηριστικά σε μεσαία τηλέφωνα του επόμενου έτους.

Είναι ενδιαφέρον πως πολλά από τα νέα flagship τηλέφωνα με Snapdragon 8 Gen 3 ή Dimensity 9300 έχουν μεγαλύτερες μπαταρίες, με την πιθανότητα αύξησης της χωρητικότητας τους το 2024.

Επίσης, εκφράζουμε την ελπίδα ότι η Google θα προσφέρει περισσότερες δυνατότητες δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης στη συσκευή. Επισημαίνεται η αντίφαση χρήσης cloud για διάφορα χαρακτηριστικά ενώ παραδειγματίζονται οι νέοι επεξεργαστές Snapdragon 8 Gen 3 και Dimensity 9300 που αναμένεται να εξοπλίσουν υψηλής ποιότητας Android τηλέφωνα. Και οι δύο αναβαθμίζουν σημαντικά την ισχύ τους.

Δείτε επίσης: Samsung Galaxy: Προβλήματα Android Auto μετά την ενημέρωση One UI 6;

Ο Snapdragon 8 Gen 3 παρουσιάζει νέα διάταξη CPU με μεγάλο πυρήνα, πέντε μεσαίους και δύο μικρούς πυρήνες, ενώ ο Dimensity 9300 εγκαταλείπει τους μικρούς πυρήνες υπέρ τεσσάρων μεγάλων και τεσσάρων μεσαίων. Οι δοκιμές δείχνουν αύξηση της απόδοσης, αλλά υπάρχει ενδεχόμενος αντίκτυπος στην αξιοπιστία τους σε μακροπρόθεσμη χρήση.

Το REDMAGIC, εστιάζοντας στο gaming, διατήρησε περίπου 67% σταθερότητα σε ένα stress test, ενώ το τηλέφωνο της vivo προσέφερε μόνο περίπου 45%. Ενώ τα stress tests δεν αντιπροσωπεύουν πλήρως την κανονική χρήση, είναι ελπιδοφόρο να δούμε καλύτερα αποτελέσματα από άλλα τηλέφωνα με τους νέους επεξεργαστές του 2024.

Είναι ενδιαφέρον πως πολλά από τα νέα flagship smartphone με Snapdragon 8 Gen 3 ή Dimensity 9300 έχουν μεγαλύτερες μπαταρίες, με την πιθανότητα αύξησης της χωρητικότητας τους το 2024.

Οι κάμερες Periscope αποκτούν αυξανόμενη δημοτικότητα

Το 2024 φαίνεται να φέρνει τις κάμερες periscope σε περισσότερα smartphones, με Realme, OnePlus, OPPO, και άλλες εταιρείες να τις ενσωματώνουν. Περιμένουμε επίσης αύξηση στην ανάλυση των καμερών, όπως η φημολογούμενη κάμερα periscope 200MP του vivo X100 Pro Plus και η 160MP του επερχόμενου HONOR flagship.

Δείτε ακόμα: Google Chat για Android: Redesign στην εφαρμογή

Αντίθετα, το φημολογούμενο OPPO Find X7 Pro φέρεται να υιοθετεί δύο κάμερες periscope 50MP με 3x και 6x ζουμ.

Έχουμε δει περισσότερα τηλέφωνα να χρησιμοποιούν υψηλής ανάλυσης κύριες κάμερες για κομμένο zoom σε κοντινές αποστάσεις (2x έως 3x). Σύμφωνα με τον Judd Heape της Qualcomm, οι ειδικές κάμερες 2x telephoto αναμένεται να μειωθούν το 2024, με τις 10x και άνω να απαιτούν κάμερες folded zoom.

Περισσότερα αναδιπλούμενα, και μάλιστα πιο οικονομικά;

Το 2023 είδε το Motorola Razr/Razr 40 να κάνει εντύπωση ως το πρώτο mid-range αναδιπλούμενο. Αναμένεται να δούμε άλλες μάρκες να προσφέρουν παρόμοια οικονομικά Flip phones το επόμενο έτος. Ωστόσο, ο Finbarr Moynihan της MediaTek προβλέπει ότι αυτό το σχήμα θα παραμείνει κυρίως σε προηγμένες προσφορές το 2024, λόγω κόστους και μηχανικών προβλημάτων.

Το 2023 ήταν το πρώτο έτος που η Samsung αντιμετώπισε παγκόσμιο ανταγωνισμό για τα καλύτερα αναδιπλούμενα τηλέφωνα, με πολλές μάρκες να προσφέρουν αναδιπλούμενα. Αναμένεται να συνεχιστεί αυτό το momentum το 2024, με την HONOR να λανσάρει το πρώτο της Flip αναδιπλούμενο.

Το 2023 είδε το Motorola Razr/Razr 40 να κάνει εντύπωση ως το πρώτο mid-range αναδιπλούμενο. Αναμένεται να δούμε άλλες μάρκες να προσφέρουν παρόμοια οικονομικά Flip phones το επόμενο έτος. Ωστόσο, ο Finbarr Moynihan της MediaTek προβλέπει ότι αυτό το σχήμα θα παραμείνει κυρίως σε προηγμένες προσφορές το 2024, λόγω κόστους και μηχανικών προβλημάτων.

Δείτε επίσης: Firefox για Android: Υποστηρίζει ξανά επεκτάσεις

Το 2023 ήταν εξαιρετικό για τα mid-range τηλέφωνα, όπως τα Samsung Galaxy A54 και Google Pixel 7a, που εισήγαγαν χαρακτηριστικά flagship σε πιο προσιτή τιμή. Αυτή η τάση αναμένεται να συνεχιστεί το επόμενο έτος.

Το 2023 ήταν εξαιρετικό για τα mid-range τηλέφωνα, όπως τα Samsung Galaxy A54 και Google Pixel 7a, που εισήγαγαν χαρακτηριστικά flagship σε πιο προσιτή τιμή. Αυτή η τάση αναμένεται να συνεχιστεί το επόμενο έτος.

Η διαρροή του Galaxy A55 5G υποδεικνύει ενδεχόμενη προσθήκη μεταλλικού πλαισίου στα οικονομικά τηλέφωνα της Galaxy, ενώ φήμες αναφέρουν ότι ο επεξεργαστής Exynos της Samsung θα ενσωματώσει γραφικά AMD, επωφελώντας τους gamers. Αναμένεται επίσης η χρήση παλαιότερων επεξεργαστών flagship, όπως ο Snapdragon 8 Plus Gen 1 και Snapdragon 8 Gen 2, σε μοντέλα του mid-range.

Διαβάστε συγχρόνως: Samsung: Θα διατηρήσει σταθερές τις τιμές στη σειρά Galaxy S24;

Εμφανίζεται τάση για εξοπλισμό mid-range τηλεφώνων με κάμερες zoom, καθώς και για τη χρήση flagship καμερών σε φθηνότερες συσκευές. Επιπλέον, η εξάπλωση της υπεργρήγορης ενσύρματης φόρτισης συνεχίζει να θολώνει τα όρια μεταξύ των κατηγοριών flagship και mid-tier.

Πηγή πληροφοριών: https://www.androidauthority.com

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS