ΑρχικήinetΤα smartwatches δεν μπορούν να μετρήσουν τη γλυκόζη στο αίμα

Τα smartwatches δεν μπορούν να μετρήσουν τη γλυκόζη στο αίμα

Τα smartwatches και τα smart rings που κυκλοφορούν στην αγορά δεν είναι ακόμα σε θέση να μετρήσουν τη γλυκόζη στο αίμα, ακόμα κι αν το ισχυρίζονται.

Δείτε επίσης: Garmin: Έρχονται τα GPS running smartwatches, Forerunner 965 και 265 series, με οθόνες AMOLED
Τα smartwatches και τα smart rings που κυκλοφορούν στην αγορά δεν είναι ακόμα σε θέση να μετρήσουν τη γλυκόζη στο αίμα.

Σήμερα, η FDA εξέδωσε μια ανακοίνωση ασφαλείας που προειδοποιεί τους καταναλωτές, τους ασθενείς και τους επαγγελματίες υγείας ότι η υπηρεσία δεν έχει “εξουσιοδοτήσει ή εγκρίνει smartwatches ή smart rings που προορίζονται να μετρούν ή να εκτιμούν αυτόνομα τιμές γλυκόζης στο αίμα“.

Για να είμαστε εντελώς σαφείς, κανένας μεγάλος κατασκευαστής wearable συσκευών δεν έχει αυτήν τη στιγμή κάποιο smartwatch ή smart ring που είναι ικανό γι’αυτό. Το μέγιστο που μπορεί να κάνει ένα Apple Watch, Fitbit, Samsung watch ή Oura Ring είναι να υποστηρίζουν ενσωματώσεις με έναν εξουσιοδοτημένο αισθητήρα συνεχούς μέτρησης γλυκόζης αίματος (CGM) από την FDA, ο οποίος είναι συσκευή που χρησιμοποιεί βελόνες για να μετρήσει τα επίπεδα ζάχαρου στο αίμα. Αυτές οι συσκευές επιτρέπουν στους χρήστες να παρακολουθούν δεδομένα που συλλέγονται από συνδεδεμένους CGMs που διαθέτουν εφαρμογές για smartphone. Το Dexcom G7 είναι μια τέτοια συσκευή.

Η προειδοποίηση της FDA φαίνεται να στοχεύει σε απάτες συσκευών που κάνουν μη τεκμηριωμένες δηλώσεις.

Ασυνείδητες πωλήσεις smartwatches

Σε εμπορικές εκθέσεις όπως το CES μπορεί να βρείτε εταιρείες, που χωρίς καμιά συνείδηση προσφέρουν smart rings και smartwatches που υποστηρίζουν ότι κάνουν μη επεμβατικές μετρήσεις γλυκόζης αίματος. Αυτές οι εταιρείες πωλούν αυτές τις συσκευές απευθείας μέσω των ιστότοπών τους, μέσω καμπανιών χρηματοδότησης από το κοινό ή σε διαδικτυακές αγορές όπως η Alibaba. Εάν παρατηρήσετε εταιρείες που πωλούν τέτοιες συσκευές, η FDA παροτρύνει τους καταναλωτές να αναφέρουν το θέμα μέσω της Φόρμας Εθελοντικής Αναφοράς MedWatch.

Δείτε ακόμα: Το Huawei Watch Buds smartwatch γίνεται διαθέσιμο παγκόσμια

smartwatches

Η χρονική στιγμή της ανακοίνωσης από το FDA αποκτά νόημα, λαμβάνοντας υπόψη την αυξημένη κάλυψη γύρω από αυτή την τεχνολογία. Υποτίθεται πως η Apple έχει ένα μυστικό τμήμα που εργάζεται σε αυτό, εδώ και σχεδόν μια δεκαετία. Επίσης, η Samsung έχει ερευνητές που εξερευνούν την τεχνολογία παρακολούθησης της γλυκόζης του αίματος. Από καιρού σε καιρό, θα βρείτε παραπλανητικούς τίτλους που κάνουν να φαίνεται ότι διάφορες αξιόπιστες μάρκες wearables (αλλά όχι smartwatches) μπορούν ήδη να μετρήσουν τη γλυκόζη του αίματος. Αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι η FDA δεν έχει ποτέ χορηγήσει άδεια σε smartwatches γι’ αυτόν τον σκοπό. Ενώ υπάρχουν κάποιες ελπιδοφόρες εξελίξεις στον χώρο των wearables, είμαστε ακόμα αρκετά χρόνια μακριά από μία συσκευή που θα ήταν έτοιμη για περιβάλλοντα υγείας, πόσο μάλλον για καταναλωτές.

Αξίζει να επαναληφθεί ότι πρέπει να είστε επιφυλακτικοί έναντι οποιασδήποτε συσκευής wearable που ισχυρίζεται ότι έχει έγκριση από την FDA. Γενικά, τα smartwatches και τα smart rings μπορεί να διαθέτουν χαρακτηριστικά που έχουν λάβει έγκριση από την FDA (π.χ., ηλεκτροκαρδιογραφήματα και ανίχνευση κολπικής μαρμαρυγής), αλλά δεν θεωρούνται ιατρικές συσκευές και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως τέτοιες.

Δείτε επίσης: Apple Watch: Η double-tap λειτουργία είναι πλέον διαθέσιμη με το watchOS 10.1

Πώς μπορεί να αξιοποιηθεί πλήρως το δυναμικό των smartwatches;

Μπορεί να μην μετρούν τη γλυκόζη του αίματος, ωστόσο τα smartwatches προσφέρουν πολλές άλλες λειτουργίες. Ένας από τους τρόπους για να αξιοποιήσετε πλήρως το δυναμικό ενός smartwatch, είναι να το χρησιμοποιείτε ως εργαλείο παρακολούθησης της υγείας σας. Τα περισσότερα smartwatches έχουν δυνατότητες παρακολούθησης της καρδιακής συχνότητας, των βημάτων, των θερμίδων που καίτε και της ποιότητας του ύπνου σας. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το smartwatch σας για να διατηρείτε την οργάνωση και την παραγωγικότητά σας. Μπορείτε να ρυθμίσετε υπενθυμίσεις, να διαχειριστείτε το ημερολόγιό σας, να σημειώσετε σημαντικές σημειώσεις και να απαντήσετε σε μηνύματα και κλήσεις.

Πηγή: theverge

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS