ΑρχικήinetTesla Cybertruck + νερό: Το πρώτο πραγματικό Wade Mode test!

Tesla Cybertruck + νερό: Το πρώτο πραγματικό Wade Mode test!

Ο ιδιοκτήτης ενός Tesla Cybertruck οδήγησε το ηλεκτρικό όχημα μέσα σε νερό, δοκιμάζοντας σε πραγματικές συνθήκες το Wade Mode.

Ο Elon Musk, ιδιοκτήτης της εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων Tesla, είχε πει στο παρελθόν ότι το Tesla Cybertruck θα μπορούσε να επιπλέει και να λειτουργεί για λίγο ως σκάφος. Είχε πει ακόμα ότι θα μπορούσε να περνά μέσα από ποτάμια.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος είχε προσθέσει ότι ο στόχος της εταιρείας ήταν να μπορεί το Cybertruck να διασχίσει το νερό μεταξύ της εγκατάστασης Starbase της SpaceX και του South Padre Island στο Τέξας, το οποίο είναι περίπου 360 μέτρα.

Δείτε επίσης: Τα Tesla Cybertruck άρχισαν να σκουριάζουν!

Tesla Cybertruck wade mode νερό

Ωστόσο, οι ισχυρισμοί αυτοί δεν είχαν ληφθεί σοβαρά υπόψη, καθώς η εγγύηση της Tesla λέει κάτι διαφορετικό σχετικά με τη χρήση του οχήματος στο νερό.

Πρόσφατα, όμως, έγινε γνωστό ότι το Tesla Cybertruck έχει ένα «wade mode» για να μπορεί να μπει στο νερό. Η Tesla λέει ότι η λειτουργία επιτρέπει στο όχημα να αυξήσει την απόσταση από το έδαφος και “πιέζει το πακέτο μπαταριών“. 

Έχοντας ακούσει όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης ενός Cybertruck αποφάσισε να το δοκιμάσει σε πραγματικές συνθήκες για πρώτη φορά.

Δείτε επίσης: Το Tesla Cybertruck αποκτά τροποποίηση snow track;

Αρκετά τολμηρός, αν λάβουμε υπόψη ότι η Tesla δηλώνει ξεκάθαρα ότι «η ζημιά στο όχημα κατά την off-road χρήση δεν καλύπτεται από την εγγύηση».

Από τη στιγμή που το όχημα πρέπει να μπει σε “off-road mode” για να δοκιμαστεί το “wade mode”, αν συμβεί κάποια ζημιά, η Tesla δεν αποζημιώνει τον ιδιοκτήτη .

Υπάρχει και μια άλλη προειδοποίηση κατά την ενεργοποίηση του “wade mode”:

Λέει ότι μπορεί να χρειαστούν έως και 10 λεπτά για να συμπιεστεί η μπαταρία και διαρκεί 30 λεπτά, ενώ υπάρχουν όρια και στο ύψος του νερού.

Πάντως αυτή η πρώτη δοκιμή πήγε αρκετά καλά. Το ύψος του νερού δεν ήταν πολύ οπότε το Cybertruck δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα. Το νερό ανέβηκε πιο ψηλά στις τελευταίες δοκιμές και ο οδηγός πήγαινε πολύ γρήγορα, δημιουργώντας ένα μεγάλο κύμα πίεσης, αλλά το Cybertruck το διέσχισε.

Δείτε επίσης: Tesla Cybertruck: Αυτονομία 160 μιλίων στην πρώτη δοκιμή ρυμούλκησης

Ωστόσο, υπήρχαν κάποιες μικρές ζημιές σε δύο πλαστικά κομμάτια, τα οποία τοποθετήθηκαν ξανά στη θέση τους. Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν στο κάτω μέρος της πόρτας του χώρου αποσκευών και το κάλυμμα του tonneau, που δεν λειτουργούσαν μετά τη δοκιμή του.

Ωστόσο, αυτή η επίδειξη ικανότητας έρχεται να επιβεβαιώσει ότι το Cybertruck της Tesla δεν είναι απλώς ένα πολύτιμο ηλεκτρικό ημιφορτηγό, αλλά ένα αληθινά αξιόλογο και ανθεκτικό όχημα που θα είναι χρήσιμο σε διάφορα περιβάλλοντα, ανεξάρτητα από τις συνθήκες.

Σίγουρα, με κάθε νέα προσθήκη και επίδειξη των δυνατοτήτων του το Cybertruck αποκαλύπτει νέες πτυχές της τεχνολογίας της Tesla. Αλλά το πιο σημαντικό: επιβεβαιώνει την τιμή και την αξία που προσφέρει στους οδηγούς, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία. 

Πηγή: electrek.co

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS