ΑρχικήinetNSO Group: Ο δημιουργός του Pegasus αλλάζει CEO και σχεδιάζει απολύσεις

NSO Group: Ο δημιουργός του Pegasus αλλάζει CEO και σχεδιάζει απολύσεις

Σημαντικές αλλαγές έρχονται στην NSO Group (δημιουργό του Pegasus), με πιο σημαντικές την αποχώρηση του CEO και τις απολύσεις υπαλλήλων.

Μετά από περισσότερα από δύο χρόνια γεμάτα ένταση και προβλήματα, ο διευθύνων σύμβουλος (CEO) της NSO Group, της ισραηλινής εταιρείας που έχει δημιουργήσει το δημοφιλές λογισμικό κατασκοπείας Pegasus, αποχωρεί. Την Κυριακή, ο συνιδρυτής και απερχόμενος Διευθύνων Σύμβουλος, Shalev Hulio, είπε ότι παραδίδει τις λειτουργίες της εταιρείας στον επικεφαλής επιχειρησιακό διευθυντή Yaron Shohat. Λέγεται ότι αυτή η αλλαγή γίνεται στα πλαίσια μιας γενικότερης αναδιάρθρωσης της NSO Group που θα επικεντρωθεί εκ νέου στις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ.

Δείτε επίσης: Ταϊλανδοί ακτιβιστές παραβιάστηκαν από το Pegasus του NSO Group

NSO Group απολύσεις

Σύμφωνα με το Bloomberg, η NSO Group θα μειώσει επίσης τον αριθμό των εργαζομένων της, αφού σχεδιάζει απολύσεις περίπου 100 υπαλλήλων προτού διορίσει μόνιμο αντικαταστάτη του Hulio.

Δείτε επίσης: Επίσημη απάντηση από τον ΔΕΣΦΑ για την κυβερνοεπίθεση!

Η αναδιάρθρωση πιθανότατα ήταν απαραίτητη καθώς η NSO Group, δημιουργός του Pegasus spyware, συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα και αυστηρούς ελέγχους τόσο από τις κυβερνήσεις όσο και από άλλες εταιρείες τεχνολογίας. Τον Νοέμβριο του 2021, το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ πρόσθεσε την NSO στο Entity List του, απαγορεύοντας στις αμερικανικές εταιρείες να συναλλάσσονται με την ισραηλινή εταιρεία (εκτός αν έχει δοθεί ρητή άδεια για να το κάνουν). Τον ίδιο μήνα, η Apple μήνυσε την NSO Group και την κατηγόρησε ότι επέτρεψε στις κυβερνήσεις να κατασκοπεύουν ακτιβιστές και δημοσιογράφους.

Δείτε επίσης: Ο in-app browser του TikTok παρακολουθεί κάθε σας κίνηση

Pegasus
NSO Group: Ο δημιουργός του Pegasus αλλάζει CEO και σχεδιάζει απολύσεις

Ωστόσο, η εταιρεία συνεχίζει να υποστηρίζει ότι προσφέρει τα προϊόντα της για νόμιμους σκοπούς. “Τα προϊόντα της εταιρείας παραμένουν σε υψηλή ζήτηση από τις κυβερνήσεις και τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου λόγω της τεχνολογίας αιχμής και της αποδεδειγμένης ικανότητάς της να βοηθά αυτούς τους πελάτες στην καταπολέμηση του εγκλήματος και της τρομοκρατίας“, δήλωσε ο Shohat. “Η NSO θα διασφαλίσει ότι οι πρωτοποριακές τεχνολογίες της εταιρείας χρησιμοποιούνται για νόμιμους και άξιους σκοπούς“.

Πηγή: www.engadget.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS