ΑρχικήUpdatesAmazon S3: Θα κρυπτογραφεί τα δεδομένα από προεπιλογή

Amazon S3: Θα κρυπτογραφεί τα δεδομένα από προεπιλογή

Η υπηρεσία αποθήκευσης στο cloud Simple Storage Service (S3) της Amazon πρόσθεσε πρόσφατα ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας, κρυπτογραφώντας όλα τα νέα αντικείμενα που αποθηκεύονται στους buckets της, χωρίς κανένα κόστος!

Δείτε επίσης: Η Amazon θα κλείσει το κρυπτογραφημένο app ανταλλαγής μηνυμάτων Wickr Me

Amazon S3

Η AWS ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η κρυπτογράφηση δεδομένων είναι πλέον ευκολότερη και ταχύτερη από ποτέ, χωρίς πρόσθετα βήματα ή επιπτώσεις στην απόδοση του συστήματος. Αυτή η διαδικασία κρυπτογράφησης “zero click” τίθεται αυτόματα σε ισχύ χωρίς να χρειάζονται πλέον χειροκίνητες ρυθμίσεις από τους διαχειριστές.

Εάν είστε υφιστάμενος πελάτης του Amazon S3, μπορείτε εύκολα να ελέγξετε εάν τα objects σας είναι κρυπτογραφημένα, μεταβαίνοντας στο S3 section της κονσόλας διαχείρισης AWS. Επίσης, έχετε τη δυνατότητα να επαληθεύσετε περαιτέρω αυτή την αλλαγή ενεργοποιώντας την καταγραφή συμβάντων δεδομένων CloudTrail με ένα μικρό επιπλέον κόστος.

Δείτε επίσης: Amazon απολύσεις: Άλλοι 18.000 θα χάσουν τη δουλειά τους

Το Amazon S3 άλλαξε πρόσφατα την προεπιλεγμένη μέθοδο κρυπτογράφησης στο πρότυπο AES-256, το οποίο είναι πιο ασφαλές και δεν απαιτεί καμία ενέργεια από τους πελάτες του. Αυτό το προηγμένο χαρακτηριστικό ασφαλείας είναι προσβάσιμο από το 2011, αλλά το Amazon S3 παράγει και διαχειρίζεται πλέον αυτόματα όλα τα κλειδιά για τους χρήστες.

Ο Sébastien Stormacq από την ομάδα Senior Developer Advocacy της AWS δήλωσε ότι το χαρακτηριστικό opt-in του SSE-S3, έπρεπε να είστε σίγουροι ότι ήταν πάντα ρυθμισμένο σε νέα buckets και να βεβαιώνεστε ότι η διαμόρφωσή του παρέμενε ανέπαφη με την πάροδο του χρόνου.

Με την ενημέρωση, οι οργανισμοί μπορούν να είναι σίγουροι ότι όλα τα objects τους παραμένουν κρυπτογραφημένα με τη χρήση του SSE-S3, χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσουν επιπλέον εργαλεία ή να αλλάξουν οποιεσδήποτε διαμορφώσεις πελατών. Με αυτόν τον τρόπο, οι εταιρείες είναι σε θέση να διατηρούν με ευκολία τα πρότυπα configuration changes.

Για προχωρημένους χρήστες που αναζητούν περισσότερο έλεγχο στη διαδικασία κρυπτογράφησης, η υπηρεσία προσφέρει και κλειδιά κρυπτογράφησης customer-provided (SSE-C), κλειδιά υπηρεσίας διαχείρισης κλειδιών AWS (SSE-KMS), καθώς και κρυπτογράφηση από την πλευρά του client, μέσω μιας βιβλιοθήκης όπως ο Amazon S3 encryption client, ως μέσο προστασίας δεδομένων.

Δείτε επίσης: Amazon: Οργή μετά τον θάνατο εργαζόμενου σε αποθήκη εν ώρα εργασίας

Οι διαχειριστές πληροφορικής μπορούν να επωφεληθούν από την ποικιλία των διαθέσιμων μέτρων ασφαλείας, αλλά το SSE-S3 μπορεί να τραβήξει την προσοχή τους χάρη στο φιλικό προς το χρήστη περιβάλλον εργασίας του, το οποίο δεν απαιτεί πρόσθετη τεχνογνωσία – γεγονός που το καθιστά μια εξαιρετική επιλογή για τις εταιρείες που προσπαθούν να διασφαλίσουν τα δεδομένα τους.

Η Amazon ανακοίνωσε ότι το νέο πρωτόκολλο κρυπτογράφησης είναι πλέον διαθέσιμο στους πελάτες παγκοσμίως. Όσοι χρησιμοποιούν ήδη το AWS μπορούν να κρυπτογραφήσουν τα δεδομένα τους αναδρομικά ακολουθώντας τις οδηγίες που περιέχονται σε ξεχωριστή ανάρτηση στο blog της Amazon.

Πηγή πληροφοριών: techradar.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS