ΑρχικήinetGoogle Chrome: Θα μπορείτε να απενεργοποιήσετε/ενεργοποιήσετε τα extensions ανά site

Google Chrome: Θα μπορείτε να απενεργοποιήσετε/ενεργοποιήσετε τα extensions ανά site

Η Google ανέπτυξε πρόσφατα μια πρωτοποριακή λειτουργία που σας επιτρέπει να ενεργοποιείτε ή να απενεργοποιείτε τα Chrome extensions για συγκεκριμένες ιστοσελίδες.

Δείτε επίσης: Google Chrome για Android: Αποκτά λειτουργία track price

chrome extensions
Google Chrome: Θα μπορείτε να απενεργοποιήσετε/ενεργοποιήσετε τα extensions ανά site

Το Chrome Web Store προσφέρει πληθώρα επεκτάσεων, αλλά αυτό δεν είναι χωρίς κίνδυνο – ορισμένες μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στο πρόγραμμα περιήγησης ή στον ιστότοπο και ορισμένα sites δεν δέχονται καν τους ad blockers.

Δείτε επίσης: Πώς θα εγκαταστήσετε το Google Chrome στο Ubuntu Linux

Δυστυχώς, ο Google Chrome σας περιορίζει επί του παρόντος, επιτρέποντας την απενεργοποίηση των επεκτάσεων για όλους τους ιστότοπους μόνο στις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης. Δεν υπάρχει τρόπος προσαρμογής των δικαιωμάτων επέκτασης για μεμονωμένα site.

Ο χρήστης του Reddit Leopeva64-2 αποκάλυψε πρόσφατα μια συναρπαστική νέα λειτουργία από τη Google: τη δυνατότητα ενεργοποίησης της επέκτασης σε ένα συγκεκριμένο site. Τώρα, οι χρήστες έχουν τον πλήρη έλεγχο για το ποιες επεκτάσεις είναι ενεργοποιημένες ή απενεργοποιημένες για όποιους ιστότοπους επισκέπτονται!

Google Chrome: Θα μπορείτε να απενεργοποιήσετε/ενεργοποιήσετε τα extensions ανά site

Αυτή η δυνατότητα εκτίθεται μόνο μέσω του μενού επεκτάσεων και δεν είναι δυνατή η διαχείριση των αδειών επεκτάσεων ανά ιστότοπο μέσω της σελίδας ρυθμίσεων, τουλάχιστον προς το παρόν.

Ως μέρος αυτής της ενημέρωσης λειτουργιών, η Google θα σας επιτρέψει επίσης να χρησιμοποιήσετε το μενού των επανασχεδιασμένων επεκτάσεων για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε συγκεκριμένες επεκτάσεις για έναν συγκεκριμένο ιστότοπο.

Αν και είναι δυνατό να το κάνετε αυτό από τις ρυθμίσεις κάθε επέκτασης, αυτό θα προσφέρει έναν ευκολότερο τρόπο εφαρμογής μιας λίστας προσαρμοσμένων επεκτάσεων που θέλετε να χρησιμοποιήσετε με έναν ιστότοπο.

Δείτε επίσης: Google Chrome: Τέλος η υποστήριξη για χρήστες Windows 7

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι το ολοκαίνουργιο μενού επεκτάσεων του Chrome βρίσκεται επί του παρόντος σε στάδιο ανάπτυξης και δεν γνωρίζουμε πότε θα κυκλοφορήσει.

Το BleepingComputer έκανε μια προσπάθεια να δοκιμάσει τη νέα λειτουργία στο Chrome Beta, αλλά δεν μπόρεσε να τη θέσει σε λειτουργία, γεγονός που υποδηλώνει ότι αυτό μπορεί να αποτελεί μέρος μιας δοκιμής A/B.

Πηγή πληροφορίων: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS