ΑρχικήHow ToΠρόβλημα με τη φωτεινότητα της οθόνης του iPhone; Τι να ελέγξετε

Πρόβλημα με τη φωτεινότητα της οθόνης του iPhone; Τι να ελέγξετε

Είναι η οθόνη του iPhone σας πολύ θαμπή και σκοτεινή; Μήπως δυσκολεύεστε να διαβάσετε ένα άρθρο ή να δείτε μια εικόνα εξαιτίας αυτού; Δείτε πώς μπορείτε να ελέγξετε τη φωτεινότητα της οθόνης του iPhone και τι μπορείτε να κάνετε για να είναι η οθόνη πιο φωτεινή και καθαρή.

iPhone φωτεινότητα οθόνη

Ελέγξτε τη φωτεινότητα της οθόνης του iPhone

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να δοκιμάσετε όταν η οθόνη του iPhone σας φαίνεται σκοτεινή/θαμπή είναι να αυξήσετε τη φωτεινότητα της οθόνης σας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό στο Κέντρο Ελέγχου του iPhone σας, σύροντας προς τα κάτω από την επάνω δεξιά γωνία της οθόνης για να αποκαλύψετε το “ρυθμιστικό” φωτεινότητας. Αυξήστε τη φωτεινότητα της οθόνης από αυτό το σημείο. Εάν η φωτεινότητα δεν αυξηθεί, μην πανικοβληθείτε (ακόμα).

Δείτε επίσης: Android 13: Θα ρυθμίζετε τη φωτεινότητα του φακού του τηλεφώνου σας

Επίσης, λάβετε υπόψη ότι η απενεργοποίηση της Αυτόματης φωτεινότητας (στο Settings > Accessibility > Display & Text Size) δεν θα επιλύσει απαραίτητα το πρόβλημα εάν το ρυθμιστικό φωτεινότητας δεν κάνει τίποτα.

Εάν αυτό επιλύσει το πρόβλημά σας, αλλά η οθόνη ξαναγίνει σύντομα σκοτεινή και θαμπή, καθαρίστε τον μπροστινό αισθητήρα για να βεβαιωθείτε ότι τίποτα δεν παρεμβαίνει στην ικανότητα του iPhone σας να μετράει τη φωτεινότητα του περιβάλλοντος. Αυτοί οι αισθητήρες βρίσκονται συνήθως δίπλα στην μπροστινή κάμερα ή στο notch (και στο Dynamic Island) σε νεότερα μοντέλα.

Υπερθέρμανση iPhone

Εάν το τηλέφωνό σας υπερθερμαίνεται, η φωτεινότητα της οθόνης ενδέχεται να μειώνεται για να αποφευχθεί η ζημιά. Ειδικά οι οθόνες OLED είναι επιρρεπείς σε ζημιές από υψηλές θερμοκρασίες, επομένως, εάν έχετε iPhone X ή iPhone 13 ή νεότερο μοντέλο, η οθόνη σας μπορεί να επηρεάζεται πιο πολύ σε συνθήκες ζέστης.

Δείτε επίσης: Windows 11: Πώς να αλλάξετε τη φωτεινότητα της οθόνης σας;

Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να περιμένετε να “κρυώσει” το iPhone σας. Η οθόνη θα αποκτήσει την κανονική της φωτεινότητα όταν η συσκευή φτάσει σε θερμοκρασία που επιτρέπει ασφαλή λειτουργία. Ωστόσο, καλό είναι να ρίξετε μια προσεκτική ματιά στην οθόνη. Αν υπάρχει κάτι που σας ανησυχεί, απενεργοποιήστε το iPhone και στη συνέχεια απλά περιμένετε.

Μην προσπαθήσετε να “δροσίσετε” το iPhone σας πολύ γρήγορα, καθώς αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει βλάβη εσωτερικά. Για παράδειγμα, μην το βάλετε μπροστά από το ψυγείο ή το κλιματιστικό.

Εάν περιμένετε αρκετή ώρα και η οθόνη σας εξακολουθεί να μην είναι φυσιολογική, σκεφτείτε το ενδεχόμενο μόνιμης βλάβης. Μπορείτε πάντα να πάτε τη συσκευή σας στην Apple ή σε έναν εξουσιοδοτημένο πάροχο επισκευής πριν αποφασίσετε αν πρέπει να αντικαταστήσετε εντελώς την οθόνη ή το iPhone.

Δείτε επίσης: Πώς να ελέγξετε τη φωτεινότητα του φακού του iPhone σας

Μην αφήνετε το iPhone στον ήλιο

Μπορείτε να αποφύγετε περιττές ζημιές στο iPhone σας στο μέλλον, διατηρώντας το “δροσερό”. Ένας εύκολος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να το κρατάτε μακριά από το ηλιακό φως, ανεξάρτητα από το αν βρίσκεστε μέσα ή έξω. Η παρατεταμένη έκθεση στη θερμότητα καταστρέφει την οθόνη και άλλα εξαρτήματα μέσα στο τηλέφωνο, ενώ αποδυναμώνει επίσης σημαντικά την μπαταρία.

Πηγή: www.howtogeek.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS