ΑρχικήinetΗ Apple επεκτείνει το self-repair πρόγραμμα στην Ευρώπη

Η Apple επεκτείνει το self-repair πρόγραμμα στην Ευρώπη

Η Apple επεκτείνει το self-repair πρόγραμμα για iPhone και Mac στην Ευρώπη.

Apple Ευρώπη

Αν αισθάνεστε τολμηροί και θέλετε να φτιάξετε μόνοι σας το χαλασμένο iPhone ή τον Mac σας, τώρα μπορείτε να το κάνετε και στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε ορισμένα μέρη της Ευρώπης.

Το self-repair πρόγραμμα της Apple επεκτείνεται τώρα στο Βέλγιο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Πολωνία, την Ισπανία, τη Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό θα επιτρέψει στους πελάτες σε αυτές τις χώρες να αγοράζουν γνήσια ανταλλακτικά και κιτ επισκευής για ορισμένα iPhone και Mac που κυκλοφόρησαν από το 2020 και μετά, μέσω του Apple Self Service Repair Store.

Δείτε επίσης: Nothing: Η startup του Carl Pei θέλει να ανταγωνιστεί την Apple στις ΗΠΑ

Η υπηρεσία, η οποία έκανε το ντεμπούτο της στις Ηνωμένες Πολιτείες πέρυσι, παρέχει αναλυτικούς οδηγούς επισκευής και εξαρτήματα για διάφορα συχνά προβλήματα, όπως ραγισμένες οθόνες. Αν και οι πελάτες μπορούν να χρησιμοποιούν όποια εργαλεία διαθέτουν, η Apple πωλεί ή ενοικιάζει τα εργαλεία που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες τεχνικοί της για να διευκολύνει τους χρήστες.

Για να πραγματοποιήσουν μια επισκευή, οι πελάτες θα πρέπει πρώτα να διαβάσουν το εγχειρίδιο επισκευής για το προϊόν τους και τη συγκεκριμένη επισκευή στον ιστότοπο υποστήριξης της Apple. Στη συνέχεια, θα μπορούν να παραγγείλουν τα απαιτούμενα εξαρτήματα και εργαλεία από το Self Service Repair Store και να ξεκινήσουν την επισκευή. Όλα τα εργαλεία και τα ανταλλακτικά που προσφέρονται στο κατάστημα υποβάλλονται σε “εκτεταμένες δοκιμές για να διασφαλιστεί η υψηλότερη ποιότητα, ασφάλεια και αξιοπιστία“, λέει η Apple.

Δείτε επίσης: Apple AR/VR Headset: Ίσως καθυστερήσει η παράδοση

Παρόλο που ο καθένας μπορεί να έχει πρόσβαση στο self-repair πρόγραμμα της Apple, η επισκευή ενός iPhone ή Mac δεν είναι εύκολη υπόθεση. Απαιτεί προσεκτική δουλειά και αντιμετώπιση μυριάδων μικροσκοπικών βιδών. Η συντριπτική πλειονότητα των χρηστών πιθανότατα θα έπρεπε να αφήσει το smartphone του σε έναν έμπειρο επαγγελματία.

Apple iPhone Mac self-repair
Η Apple επεκτείνει το self-repair πρόγραμμα στην Ευρώπη

Η Apple ανακοίνωσε ότι υπάρχουν περισσότερα από 5.000 εξουσιοδοτημένα καταστήματα επισκευών παγκοσμίως με γνήσια ανταλλακτικά της Apple. Επιπλέον, υπάρχουν πολλά άλλα καταστήματα επισκευών σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη που χρησιμοποιούν ανταλλακτικά τρίτων κατασκευαστών.

Δεδομένου ότι ο μέσος καταναλωτής διατηρεί το smartphone του για 4,2 χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία της CCS Insight, είναι ζωτικής σημασίας η πρόσβαση σε οικονομικές επιλογές επισκευής και εκτεταμένη υποστήριξη λογισμικού.

Δείτε επίσης: Το Apple Emergency SOS μέσω δορυφόρου έσωσε άνδρα στην Αλάσκα

Εκτός από την προσφορά ανταλλακτικών, η Apple δοκιμάζει εσωτερικές αλλαγές στις συσκευές της για να διευκολύνει την επισκευή τους. Το iPhone 14 φαινόταν πανομοιότυπο εξωτερικά με τα προηγούμενα μοντέλα, αλλά εσωτερικές αλλαγές κατέστησαν δυνατές τις επισκευές είτε από το πίσω μέρος είτε από το μπροστινό μέρος του τηλεφώνου, όχι μόνο από την οθόνη στο μπροστινό μέρος. Με αυτόν τον τρόπο είναι πιο εύκολη η αντικατάσταση του πίσω γυαλιού του τηλεφώνου, η οποία μαζί με την αντικατάσταση της οθόνης και της μπαταρίας είναι μια από τις πιο συνηθισμένες επισκευές.

Πηγή: www.theguardian.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS