ΑρχικήinetWhatsApp: Θα αποκτήσει κλείδωμα οθόνης για χρήστες web;

WhatsApp: Θα αποκτήσει κλείδωμα οθόνης για χρήστες web;

Η δημοφιλής εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συσκευές και σύντομα θα λειτουργεί και σε tablet. Ωστόσο, η διαδικτυακή (web) του έκδοση μπορεί να είναι λιγότερο ασφαλής από την έκδοση για υπολογιστές, ειδικά όταν βρίσκεστε μακριά από το γραφείο σας.

Δείτε επίσης: WhatsApp companion mode: Χρησιμοποιήστε τον ίδιο λογαριασμό σε πολλά τηλέφωνα

whatsapp

Το WhatsΑpp για web θα διαθέτει σύντομα μια λειτουργία κλειδώματος οθόνης για να μπορέσετε να διατηρήσετε το απόρρητο σας – τα μηνύματα σας θα κλειδωθούν με έναν κωδικό πρόσβασης.

Λεπτομέρειες σχετικά με αυτήν τη δυνατότητα κοινοποιήθηκαν πρόσφατα από την WaBetaInfo, η οποία λέει ότι το WhatsApp θα ξεκινήσει σύντομα να δοκιμάζει το κλείδωμα ασφαλείας με τους χρήστες beta. Πως ακριβώς θα λειτουργεί το Lock Screen στα μηνύματά σας στο WhatsApp;

Δείτε επίσης: WhatsΑpp: Νέες λειτουργίες – update στο privacy policy

Η έκθεση εξηγεί ότι το WhatsApp θα δώσει στους χρήστες τη δυνατότητα να ενεργοποιήσουν μια λειτουργία σύνδεσης με κωδικό πρόσβασης για την έκδοση web τους. Ωστόσο, αυτό πιθανότατα δεν θα οριστεί ως προεπιλεγμένη ρύθμιση από το WhatsΑpp – αντίθετα, θα είναι μια προαιρετική επιλογή κάτω από τα Settings στην εφαρμογή.

Η λειτουργία ασφαλείας δεν θα περιορίζεται μόνο σε κωδικούς πρόσβασης και, καθώς η πλειονότητα των συσκευών είναι πλέον εξοπλισμένες με κάποιο είδος βιομετρικής υποστήριξης, το WhatsApp για web θα μπορεί να ξεκλειδωθεί χρησιμοποιώντας τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Σύμφωνα με την αναφορά, αν ξεχάσετε τον κωδικό κλειδώματος οθόνης του WhatsΑpp, ο λογαριασμός σας δεν θα κλειδωθεί. Αντ’ αυτού, θα αποσυνδεθείτε απλώς από την έκδοση desktop και θα πρέπει να συνδέσετε ξανά τη συσκευή χρησιμοποιώντας έναν κωδικό QR στην πλατφόρμα web.

Δείτε επίσης: Το WhatsΑpp λανσάρει τα Communities σε όλους τους χρήστες

Το WhatsApp έχει ήδη εύλογη βιομετρική ασφάλεια για τη λειτουργία Linked Devices, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στο WhatsApp στο διαδίκτυο. Ωστόσο, ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας είναι πάντα ευπρόσδεκτο και είμαστε αισιόδοξοι ότι μόλις ολοκληρωθούν οι δοκιμές beta το WhatsApp θα το διαθέσει σε όλους.

Το WhatsApp Web είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το WhatsApp στον υπολογιστή σας. Είναι εύκολο στη ρύθμιση και τη χρήση και σας επιτρέπει να εκμεταλλευτείτε όλες τις δυνατότητες που είναι διαθέσιμες στην κανονική εφαρμογή. Είτε εργάζεστε στο γραφείο σας είτε χρησιμοποιείτε φορητό υπολογιστή, το WhatsApp Web είναι ένας βολικός τρόπος για να παραμένετε συνδεδεμένοι με τις επαφές σας.

Πηγή πληροφοριών: news18.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS