ΑρχικήHow ToΠώς να απενεργοποιήσετε το Bing στο μενού Έναρξη των Windows 10

Πώς να απενεργοποιήσετε το Bing στο μενού Έναρξη των Windows 10

Τα Windows 10, από προεπιλογή στέλνουν ό,τι αναζητάτε στο μενού “Έναρξη” στους διακομιστές τους, για να σας δώσουν αποτελέσματα από την αναζήτηση Bing, επομένως καλύτερα να βεβαιωθείτε ότι δεν πληκτρολογείτε τίποτα ιδιωτικό στο μενού Έναρξης του υπολογιστή σας. Ή, θα μπορούσατε απλώς να απενεργοποιήσετε την ενσωμάτωση του Bing στο μενού Έναρξη.

Δείτε επίσης: Τι θα συναντήσετε στην εγκατάσταση των Windows 10 October 2018 Update

Bing

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προεπιλεγμένη αναζήτηση του Android και ακόμη και το iOS στέλνουν επίσης τα αποτελέσματα αναζήτησης στους διακομιστές τους για να προσπαθήσουν να λάβουν πιο σχετικά αποτελέσματα αλλά ίσως αυτό φαίνεται διαφορετικό όταν βρίσκεστε στον προσωπικό σας υπολογιστή και προσπαθείτε να κάνετε αναζήτηση στα προσωπικά σας αρχεία.

Ευτυχώς όμως, υπάρχει ένας τρόπος για εύκολη απενεργοποίηση της ενοποίησης ιστού. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την Cortana, δεν έχετε καμία επιλογή για το εάν το μενού Έναρξη χρησιμοποιεί το Bing, επομένως θα πρέπει να απενεργοποιήσετε την Cortana για να απενεργοποιήσετε την ενσωμάτωση ιστού.

Με την Ενημέρωση Μαΐου 2020 των Windows 10, υπάρχει μια νέα ρύθμιση μητρώου που ελέγχει αυτήν την επιλογή. Πρέπει να επεξεργαστείτε το μητρώο των Windows για να απενεργοποιήσετε τις αναζητήσεις Ιστού στο μενού Έναρξη.

Δείτε ακόμα: Σε 1.5 εκατομμύρια υπολογιστές τα Windows 10 Enterprise

Windows 10

Για να ξεκινήσετε, ανοίξτε τον Επεξεργαστή Μητρώου κάνοντας κλικ στο Start και πληκτρολογώντας “regedit” στη γραμμή αναζήτησης. Κάντε διπλό κλικ στη συντόμευση “Επεξεργαστής Μητρώου” που εμφανίζεται (ή πατήστε Enter) και κάντε κλικ στο “Ναι” στο μήνυμα UAC.

Μεταβείτε στο ακόλουθο κλειδί χρησιμοποιώντας το αριστερό παράθυρο. Μπορείτε επίσης να επικολλήσετε την ακόλουθη διεύθυνση στη γραμμή διευθύνσεων του Επεξεργαστή Μητρώου και να πατήσετε Enter:

HKEY_CURRENT_USERSOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionSearch

Δημιουργήστε μια νέα τιμή DWORD κάνοντας δεξί κλικ μέσα στον κενό χώρο στο δεξιό παράθυρο και δείχνοντας Νέα > Τιμή DWORD (32 bit).

Δείτε επίσης: Οι Linux users του Tails 5.0 να σταματήσουν να το χρησιμοποιούν “για ευαίσθητες πληροφορίες”

Ονομάστε την τιμή “DisableSearchBoxSuggestions“. Κάντε διπλό κλικ σε αυτό και ορίστε τα δεδομένα τιμής του σε “1”.

Disabling Bing search in the Start menu via the registry

Πρέπει να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας, να αποσυνδεθείτε και να συνδεθείτε ξανά ή τουλάχιστον να επανεκκινήσετε την Εξερεύνηση των Windows για να τεθεί σε ισχύ η αλλαγή σας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS