ΑρχικήHow ToΠώς να συνδέσετε το Android σας με Windows 11 PC μέσω του...

Πώς να συνδέσετε το Android σας με Windows 11 PC μέσω του Microsoft Phone Link;

Android Windows 11

Το Microsoft Phone Link – παλαιότερα γνωστό ως “Your Phone” – είναι μια πολύ χρήσιμη εφαρμογή για όσους χρησιμοποιούν Windows 11 PC και έχουν Android τηλέφωνα. Ο λόγος που είναι απαραίτητη η εφαρμογή είναι γιατί συνδέει το smartphone με το PC και επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν ειδοποιήσεις, μηνύματα και φωτογραφίες του τηλεφώνου απευθείας στον υπολογιστή τους. Δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να το ρυθμίσετε:

Ας ξεκινήσουμε με τα βήματα που χρειάζονται στο Android τηλέφωνο. Το companion app ονομάζεται “Link to Windows” και είναι διαθέσιμo στο Google Play Store. Επιλεγμένες συσκευές Samsung Galaxy έχουν εγκατεστημένη αυτήν την εφαρμογή.

Δείτε επίσης: Windows 11 KB5014019 update: Διορθώνει app crashes και άλλα ζητήματα

Μόλις γίνει εγκατάσταση στην Android συσκευή σας, ανοίξτε την εφαρμογή και πατήστε “Link Your Phone and PC” για να ξεκινήσετε.

Στη συνέχεια, πηγαίνετε στο Windows PC σας. Το Phone Link app είναι προεγκατεστημένο σε υπολογιστές με Windows 11 (είναι διαθέσιμο κα στα Windows 10). Ανοίξτε το Phone Link app και κάντε κλικ στο “Get Started”.

Microsoft Phone Link
Πώς να συνδέσετε το Android σας με Windows 11 PC μέσω Microsoft Phone Link;

Επιλέξτε το πλαίσιο για το ” I have the Link to Windows app already” και κάντε κλικ στο “Pair With QR Code“.

Your Phone

Πάρτε ξανά το Android τηλέφωνό σας και πατήστε “Continue” στο Link to Windows app. Στρέψτε την κάμερα στο QR code στον υπολογιστή σας.

Αφού συνδεθείτε, θα πρέπει να εκχωρήσετε στην εφαρμογή Android ορισμένα δικαιώματα προκειμένου να λειτουργεί σωστά. Πατήστε “Continue” για να προχωρήσετε. Τα δικαιώματα αυτά περιλαμβάνουν πρόσβαση σε επαφές, πραγματοποίηση και διαχείριση τηλεφωνικών κλήσεων, πρόσβαση σε πολυμέσα και αποστολή και λήψη μηνυμάτων κειμένου. Πατήστε “Allow“.

Μετά από αυτό το βήμα, μπορεί να σας ζητηθεί να επιτρέψετε στην εφαρμογή να εκτελείται στο παρασκήνιο για να παραμείνει συνδεδεμένη με τον υπολογιστή σας. Πατήστε “Continue” για να προχωρήσετε τη διαδικασία.

Θα εμφανιστεί ένα παράθυρο που θα σας ρωτήσει εάν θέλετε να επιτρέψετε στην εφαρμογή να εκτελείται πάντα στο background. Επιλέξτε “Allow“.

Αμέσως μετά, πηγαίνετε στον υπολογιστή με Windows 11. Το Phone Link app θα έχει ένα κουμπί “Continue” στο οποίο πρέπει να κάνετε κλικ.

Δείτε επίσης: Η Microsoft ασχολείται επιτέλους σοβαρά με τα Windows on Arm

Το Phone Link app θα σας καθοδηγήσει τώρα στη ρύθμιση ορισμένων λειτουργιών. Θα ξεκινήσουμε με το “See My Notifications“. Για την αποστολή ειδοποιήσεων στον υπολογιστή σας, το Link to Windows app χρειάζεται άδεια για να βλέπει τις ειδοποιήσεις Android. Κάντε κλικ στο “Open Settings on Phone” στην πλαϊνή γραμμή για να ξεκινήσετε. Ελέγξτε τη συσκευή σας Android για μια ειδοποίηση που σας ζητά να ανοίξετε τα notification settings. Πατήστε “Open” για να μεταβείτε εκεί.

Θα μεταφερθείτε στις ρυθμίσεις “Device & App Notifications“. Αναζητήστε το “Link to Windows” στη λίστα και βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένο το “Allow Notification Access“.

Αυτό ήταν! Οι ειδοποιήσεις θα εμφανίζονται τώρα στην πλαϊνή γραμμή “Notifications” στο Windows app. Όταν εμφανιστεί μια ειδοποίηση, μπορείτε να την αφαιρέσετε από την Android συσκευή σας κάνοντας κλικ στο “X”.

Η καρτέλα “Messages” δεν χρειάζεται καμία πρόσθετη ρύθμιση. Λειτουργεί όπως κάθε άλλη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων. Μπορείτε να διαβάσετε και να απαντήσετε σε μηνύματα από τον υπολογιστή σας.

Το ίδιο ισχύει και για την καρτέλα “Photos“. Δεν απαιτείται καμία ρύθμιση. Εμφανίζει πρόσφατες φωτογραφίες από την Android συσκευή σας.

Τέλος, η πλαϊνή γραμμή εμφανίζει το επίπεδο μπαταρίας της συνδεδεμένης συσκευής σας και σας επιτρέπει να προσαρμόσετε ορισμένες ρυθμίσεις της συσκευής και να ελέγχετε τα μέσα που αναπαράγονται.

Δείτε επίσης: Πώς να απαλλάξετε το Android σας από τα «απορρίμματα»

Αν ακολουθήσετε την παραπάνω διαδικασία, θα είστε σε θέση να χρησιμοποιήσετε το Android τηλέφωνό σας από τον υπολογιστή σας με Windows 11, χάρη στο Phone Link app!

Πηγή: www.howtogeek.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS