ΑρχικήHow ToΠως να επιλέξετε ένα προσαρμοσμένο χρώμα για το Start menu

Πως να επιλέξετε ένα προσαρμοσμένο χρώμα για το Start menu

Ξεκινώντας από την ενημέρωση του Οκτωβρίου 2020, τα Windows 10 είναι προεπιλεγμένα σε ένα θέμα που αφαιρεί τα έντονα χρώματα από τη γραμμή εργασιών και το Start menu. Εάν θέλετε να επιλέξετε ένα προσαρμοσμένο χρώμα για το Start menu, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να το κάνετε μέσω των Settings. Δείτε πώς.

Start

Αρχικά, πηγαίνετε στα “Settings” ανοίγοντας το μενού ” Start” και κάνοντας κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι στα αριστερά. (Μπορείτε επίσης να πατήσετε Windows + i στο πληκτρολόγιο σας.)

Όταν ξεκινήσει η επιλογή “Settings”, κάντε κλικ στην επιλογή ” Personalization”.

Start

Στις ρυθμίσεις “Personalization”, κάντε κλικ στο “Colors” από την πλευρική γραμμή.

Στις ρυθμίσεις “Colors”, εντοπίστε το αναπτυσσόμενο μενού “Choose your color”. Στο μενού, επιλέξτε το “Custom”.

Αφού επιλέξετε “Custom” από το χρωματικό μενού, θα εμφανιστούν παρακάτω δύο νέες επιλογές. Στην ενότητα “Choose your default Windows mode”, επιλέξτε το “Dark”.

Αυτή η σκοτεινή λειτουργία απαιτείται για το χρωματισμό του μενού “Start”, αλλά δεδομένου ότι έχετε ήδη επιλέξει το συνδυασμό χρωμάτων “Custom”, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και εφαρμογές Light mode εάν θέλετε. Έτσι, στην ενότητα “Choose your default app mode”, επιλέξτε οποιαδήποτε από τις επιλογές (“Light” ή “Dark”) που σας αρέσει.

Στη συνέχεια, μετακινηθείτε προς τα κάτω στη σελίδα “Colors” και εντοπίστε την ενότητα “Choose your accent color”.

Εάν θέλετε το χρώμα να ταιριάζει αυτόματα με την εικόνα φόντου της επιφάνειας εργασίας σας, κάντε μια επιλογή δίπλα στο στοιχείο “Automatically pick an accent color from my background”. Διαφορετικά, κάντε κλικ σε ένα χρώμα στο πλέγμα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για το μενού “Start” και τη γραμμή εργασιών. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ένα προσαρμοσμένο χρώμα κάνοντας κλικ στο κουμπί “Custom color” κάτω από το πλέγμα.

Start

Μετά από αυτό, εντοπίστε την ενότητα “Show accent color on the following surfaces” και επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στο στοιχείο “Start, taskbar, and action center”.

Start

Την επόμενη φορά που θα ανοίξετε το μενού Start, θα δείτε ότι έχει αλλάξει στο χρώμα που επιλέξατε.

Αν θέλετε ποτέ να επιστρέψετε στο κλασσικό θέμα των Windows 10, ανοίξτε τα Settings > Personalization > Colors και επιλέξτε “Light” στο αναπτυσσόμενο μενού “Choose your color”.

Πηγή πληροφοριών: howtogeek.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS